היישום אינו מחובר לאינטרנט

דפוסי שילוב וחסמים של עולי אתיופיה בשוק העבודה בישראל

עבודה מס' 070510

מחיר: 224.95 ₪   הוסף לסל

תאור העבודה: בחינת השתלבותם של עולי אתיופיה בשוק העבודה בישראל והשפעת מאפייניהם על השכר וכיצד זה בא לידי ביטוי בשוק העבודה.

7,626 מילים ,22 מקורות ,2017

תקציר העבודה:

עבודה זו באה לבחון את השתלבותם של עולי אתיופיה בשוק העבודה בישראל והשפעת מאפייניהם על השכר וכיצד זה בא לידי ביטוי בשוק העבודה.
שאלות המחקר היו מה הם ממדי שילוב בני העדה האתיופית בשוק העבודה בישראל? ומה הם החסמים להשתלבותם בשוק העבודה?
לצורך מחקר זה נעשה שימוש בסקר השתלבות עולים שנערך על ידי הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה בשנת 2011. מטרת הסקר הייתה לבחון את מידת השתלבותם של העולים לישראל בתחומים שונים. הסקר כולל שאלות במגוון רחב של נושאים: השכלה ולימודים לפני העלייה לארץ, ידיעת שפות, תעסוקה לפני ואחרי העלייה, פנסיה, שירות צבאי ולאומי, סביבת מגורים, קשרים חברתיים ומשפחתיים, סיבות לעלייה ותחושת זהות ושביעות רצון מתחומים שונים.
בשל העובדה כי המחקר שלנו מתייחס לשוק העבודה, נתמקד רק באוכלוסיית העולים מאתיופיה בגילאי העבודה 22-65.
במחקר נמצא כי קיים הבדל בשלבי הקליטה בין עולים חדשים הנמצאים עד 10 שנים בארץ, לבין שאר הקבוצות, כאשר העולים החדשים כמעט ולא הזכירו את שני השלבים הסופיים בתהליך הקליטה: התבססות בחברה ודיור קבע, והשתלבות בקהילה. כלומר, הם נמצאים עדיין בשלב של תעסוקה ותחילת ההשתלבות בחברה.

תוכן העניינים:
תקציר
מבוא
1 סקירת ספרות
1.1. העבודה באתיופיה בהשוואה לישראל
1.2.שילובם של עולי אתיופיה בשוק העבודה
1.3 הזדמנויות תעסוקתיות לפי אזור מגורים
1.4 שאיפה למוביליות
1.5. גורמים כלכליים וחברתיים שמשפיעים על שילוב יהודי אתיופיה בשוק העבודה
1.6. אתנוצנטריות (הדגשת חשיבות ההשתייכות) וסטריאוטיפים ישראלים כלפי אתיופים
2. מתודולוגיה
3. ממצאים
4. דיון מסקנות וסיכום
ביבליוגרפיה

קטע מהעבודה:

העולה האתיופי עבר תהליך של שינוי בתהליך השתלבותו התעסוקתית ואילו האישה האתיופית עברה מהפך בתהליך השתלבותה התעסוקתית: מצב התעסוקה בקרב נשים בעת "מבצע משה" בהשוואה לגברים היה קשה יותר, שכן מרבית הנשים היו מטפלות בילדים הקטנים ובחלקן אף היו משפחות חד הוריות. הנשים ברובן הגדול היו חסרות השכלה ואף לא סיימו אולפן ולא עברו תכנית הכשרה. מטענן החינוכי היה דל בהשוואה לכלל האוכלוסייה ונתונים אלו העמידו אותן בתחתית סולם ההזדמנויות לרכישת מקצוע ולהשתלבות בשוק העבודה הישראלי. נשים אתיופיות אשר כן הצליחו להשתלב בשוק העבודה רוכזו בעבודה בענף המזון: בתי אריזה, טקסטיל, עבודות מטבח וניקיון. מעבר לחוסר השכלתן ומיומנותן, התקשו הנשים האתיופיות בהשתלבות בשוק העבודה בשל התנגדות הבעל אשר לדידו על האישה לשרת את הבעל בביתו, שעות פתיחה וסגירה של הגנים ובתי הספר אשר לא תמיד התאימו לשעות העבודה וכן בשל העדפתה של האישה האתיופית לטפל בילדיה (גונן, 1989).

תגים:

עלייה · קליטה · עליה וקליטה · עולים · הגירה · מהגרים · אתיופים · תעסוקה · עבודה · שוק העבודה · השתלבות · שילוב · מחקר כמותי · סטטיסטיקה · שוויון · תעסוקתי · מגזר · אפליה

אפשרויות משלוח:

ניתן לקבל ולהזמין עבודה זו באופן מיידי במאגר העבודות של יובנק. כל עבודה אקדמית בנושא "דפוסי שילוב וחסמים של עולי אתיופיה בשוק העבודה בישראל ", סמינריון אודות "דפוסי שילוב וחסמים של עולי אתיופיה בשוק העבודה בישראל " או עבודת מחקר בנושא ניתנת להזמנה ולהורדה אוטומטית לאחר ביצוע התשלום.

אפשרויות תשלום:

ניתן לשלם עבור כל העבודות האקדמיות, סמינריונים, ועבודות המחקר בעזרת כרטיסי ויזה ומאסטרקרד 24 שעות ביממה.

אודות האתר:

יובנק הנו מאגר עבודות אקדמיות לסטודנטים, מאמרים, מחקרים, תזות ,סמינריונים ועבודות גמר הגדול בישראל. כל התקצירים באתר ניתנים לצפיה ללא תשלום. ברשותנו מעל ל-7000 עבודות מוכנות במגוון נושאים.