היישום אינו מחובר לאינטרנט

אוויטה וחואן דומינגו פרון- פופוליזם וכריזמה

עבודה מס' 065338

מחיר: 604.95 ₪   הוסף לסל

תאור העבודה: מה היה תפקידה של אוויטה בסיפור הצלחתו יוצא הדופן של חואן דומינגו פרון להנהיג את העם הארגנטינאי?

14,563 מילים ,25 מקורות ,2005

תקציר העבודה:

עבודה זו נכתבת שבועות ספורים טרם הבחירות ה - 17 לכנסת ולממשלת ישראל. תקופה חשובה והיסטורית בקיומה של המדינה, בה עומדים למבחן מנהיגותם של מעורבים רבים ברבדים השונים של החברה הישראלית. בהקשר זה, מעניין לבחון פעם נוספת מודלים של מנהיגות, אותם ההיסטוריה מספקת לנו - בעודה מייצרת מנהיגים ללא הרף- ומשאירה אותנו לתהות האם וכיצד הם מתקיימים או לא בחברה שלנו היום.
עבודה זו תעסוק בדמותם של שני מנהיגים חשובים לאין ערוך בהיסטוריה הארגנטינאית, ובמאה העשרים, אשר חיו יחד, הנהיגו בו-זמנית את אותו העם, והיו אהודים ביותר על אותם המגזרים בדיוק. מדובר בבני הזוג, חואן דומינגו פרון ואווה דוארטה פרון. הראשון, גנרל צבאי מהולל, אינטלקטואל, פרופסור ובעל מעמד חברתי; השנייה, נערה-אישה פשוטת-עם, נטולת השכלה ומעמד. המפגש ביניהם הוליד מנהיגות משותפת שהביאה לתופעה הפוליטית המוכרת כתקופת "ארגנטינה הפרוניסטית". האידיאולוגיה הפרוניסטית זכתה לתשומת לב ציבורית רבה בעבר ובהווה, בפנים ומחוץ למדינה. במסגרת עבודה זו, אבחן את דמויותיהם ופועלם הייחודיים של בני הזוג פרון כמנהיגים פוליטיים-חברתיים-כלכליים בתקופה שבין 1946-1952. מפאת קוצר היריעה לא אתן דעתי לכל האלמנטים הכרוכים בחקר המנהיגות. שאלות רבות וחשובות לא יכללו במסגרת עבודה זו, מבחירה מודעת הנובעת מהצורך למקד את העבודה ולהגיע למסקנות לגבי שאלת המחקר הרלבנטית.
שאלת המחקר בה תעסוק העבודה היא- מה היה תפקידה של אוויטה בסיפור הצלחתו יוצא הדופן של חואן דומינגו פרון להנהיג את העם הארגנטינאי? האם פרון היה מנהיג יחיד ואוטונומי, או שמא התקיימה בין בני הזוג מערכת של 'כריזמה דואלית', במסגרת מעין משטר דו-נשיאותי בה תפקדו כשני מוקדי כוח משלימים, אשר אינם מנוגדים זה לזה? הנושא של מנהיגות כריזמאטית בהקשר הפרוניסטי דורש מחקר מעמיק. עבודה זו תנסה לבדוק את היבטי המנהיגות של שני בני הזוג פרון, במהלך תקופתו הראשונה של פרון בשלטון, בין השנים הללו. הפרק הראשון של העבודה יעסוק בהיבט התיאורטי של המנהיגות. בפרק זה, אתייחס לשאלה- מנהיגות מהי? תוך כדי פריסת עיקרי הגישות השונות לחקר התחום. הדגש יושם על סוגיית הכריזמה בניסיון להגדירה, על תפקידו של המנהיג בתקופות משבר ועל יחסי הגומלין בין ההיסטוריה לאדם. הפרק השני של העבודה יהווה את סקירת המעטפת ההיסטורית חברתית-פוליטית-כלכלית של ארגנטינה בתקופה, בדגש על הצרכים והבעיות שהיוו את הרקע לצמיחת הרלבנטיות של פרון והצורך הארגנטינאי במנהיג. אתמקד בצמתי היסטוריה חשובים שעיצבו את דמויותיהם, ואת הקונסטלציה בה שרויה האומה הארגנטינית בתקופה זו. הפרק השלישי יעסוק בשאלה- מי הוא פרון? נכיר את דמותו באופן כרונולוגי דרך ילדותו, בגרותו, פועלו הצבאי, האקדמאי, והציבורי רב השנים ונבחן את האידיאולוגיה והדוקטרינה הפרוניסטית. הפרק הרביעי של העבודה יעסוק בשאלה- מיהי אווה? דמותה תבחן כרונולוגית דרך ילדותה, בגרותה, נשיותה ואורח חייה אשר מתחלק באופן מובהק: טרם פגישתה את פרון; ותקופת מנהיגותה-לאחר שהפכה לבת-זוגתו הרומנטית, כמו גם הפוליטית והמקצועית. הפרק החמישי יבחן את החיבור ההיסטורי בין שתי הדמויות. הדיון יתמקד בתיאור הנהגתם המשותפת, ותבחן השאלה האם מאיחוד זה נולד סוג חדש של מנהיגות אשר יצר 'פרוניזם מחוזק ומשופר'? בהקשר זה, תיבדק ישימותו של רעיון הכריזמה הדואלית במבחן המציאות. בפרק השישי יתקיים דיון ובעקבותיו הסקת מסקנות בנוגע לשאלת המחקר לאור האמור בפרקים הקודמים והפרק השביעי יסכם את העבודה.
יש לציין כי הוויכוח על אופי וסיווג הפרוניזם לא פסק גם בימינו, שנים לאחר סיום שלטון הפרוניזם. תרומה חשובה ביותר להבנת התנועה והמשטר הפרוניסטיים נעוצה במחקר שיטתי של היבטי מדיניות המשטר השונים ושל השפעתם על החיים בארגנטינה בשנות ה-40'-50'.
קשיים מתודולוגיים: המקור העיקרי ששימש לי לניתוח הבסיסי בעבודה זו הינו הביוגרפיות של שני המנהיגים- אוויטה ופרון ועליהם הסתמכתי רבות, תוך הניסיון התמידי להימנע מהבעייתיות הידועה בביוגראפיות בשל הסובייקטיביות בהן נגועות.

תוכן העניינים
מבוא
דפוסי וטיפוסי מנהיגות- רקע תיאורטי
המציאות ההיסטורית
חייו ופועלו של חואן דומינגו פרון
חייה ופועלה של אוויטה
החיבור ההיסטורי - חואן ואוויטה פרון כזוג נשיאותי
דיון ומסקנות
סיכום
ביבליוגרפיה

קטע מהעבודה:

יחסים בינלאומיים כדיסציפלינה משתמשת לרוב בשלושה מפלסי ניתוח: האחד, המערכת הבינלאומית, אופייה, ואופן השפעתה על המדינות; השני, הנדבך המדינתי- תפקודה של מדינה ריבונית, כפועל יוצא של האינטרסים העצמיים והמשותפים לה ולמדינות אחרות; והמפלס השלישי, והרלבנטי במיוחד עבורנו, הינו רמת הפרט הבודד והתפקיד שממלא בהתנהלות המדינה, ובהכוונת ויצירת אינטראקציות בינלאומיות.(1) תופעת המנהיגות מתרחשת בעיקרה ברמה של האינדיבידואל והאינטראקציות בהן הוא נתון עם סביבתו.
---------------------------------------------------------------------
1. David Singer, "The Level-of- Analysis Problem in International Relations ", in: Williams et al., Classic Readings of International Relations (Belmont, Calif : Wadsworth Pub. Co), 1994, pp. 105-119.

תגים:

1946 · 1952 · אוויטה · אוטוריטה · איירס · אמל · אמריקה · ארגנטינה · בואנוס · דואלית · הלאטינית · השפעה · זהויות · חוץ · טוטליטאריות · יחסים · כאריזמה · כריזמה · לאומיים · מדיניות · מנהיגות · משטר · ניתוח · נשיאות · ספרד · עוצמה · פנים · פרון · פרנקו · ציבור

עבודות נוספות בנושא:

אפשרויות משלוח:

ניתן לקבל ולהזמין עבודה זו באופן מיידי במאגר העבודות של יובנק. כל עבודה אקדמית בנושא "אוויטה וחואן דומינגו פרון- פופוליזם וכריזמה", סמינריון אודות "אוויטה וחואן דומינגו פרון- פופוליזם וכריזמה" או עבודת מחקר בנושא ניתנת להזמנה ולהורדה אוטומטית לאחר ביצוע התשלום.

אפשרויות תשלום:

ניתן לשלם עבור כל העבודות האקדמיות, סמינריונים, ועבודות המחקר בעזרת כרטיסי ויזה ומאסטרקרד 24 שעות ביממה.

אודות האתר:

יובנק הנו מאגר עבודות אקדמיות לסטודנטים, מאמרים, מחקרים, תזות ,סמינריונים ועבודות גמר הגדול בישראל. כל התקצירים באתר ניתנים לצפיה ללא תשלום. ברשותנו מעל ל-7000 עבודות מוכנות במגוון נושאים.