היישום אינו מחובר לאינטרנט

ניתוח תהליך של שינוי ופיתוח ארגוני בבית קפה

עבודה מס' 063003

מחיר: 265.95 ₪   הוסף לסל

תאור העבודה: בחינת תהליך השינוי הטכנולוגי שנעשה בבית הקפה.

7,497 מילים ,2 מקורות ,2003

תקציר העבודה:

הפתגם "הגורם הקבוע ביותר בחיינו הוא השינוי" מצביע על חווית השינוי השלטת בחיי כולנו. עפ"י הגדרתו הפורמלית, "שינוי" הוא המרת מצב אחד במצב אחר. ב"מצב" כוונתנו לפעילות, להתנהגויות, לרגשות, לעמדות, או לסביבה פיסית (מבנה, טכנולוגיה, מיקום וכו'); מצב שהיה קיים בזמן נתון ואינו קיים עכשיו או שצורתו או תוכנו אחרים משהיו, הוא מצב שחל בו שינוי.

בחרנו לנתח בעבודתנו תהליך שינוי אשר נעשה בבית-קפה \ מסעדה במדרחוב במרכז ירושלים. השינוי שנעשה בבית-הקפה הנו הכנסת מערכת ממוחשבת להזמנות מלקחות ותפעול בית-הקפה באופן ממוחשב על ידי שימוש בתוכנת SELL POINT. מנהלי בית הקפה ביקשו להישאר בעילום שם ואנו מכבדים את בקשתם.

במשך העבודה נתאר את בית הקפה, גודלו, העובדים השונים, והסביבה בה הוא פועל. נתאר את הפעילות שנעשתה בבית הקפה לפני הכנסת השינוי הטכנולוגי, תהליכי עבודה ונהלים. ננתח את הבעיות המרכזיות בבית הקפה ע"י תאור וניתוח הפער בין המצב הרצוי למצב המצוי, ונפרט את הסימפטומים לבעיה.
נפרט מה היו הגורמים (פנימיים וחיצוניים) אשר הביאו להכרה בצורך בשינוי. נגדיר ונפרט את מטרות השינוי. נאפיין ונגדיר את תחום השינוי, סוגו והיקפו. ננתח את שדה הכוחות בארגון (כוחות "בולמים" וכוחות "דוחפים"). נתאר וננתח את תהליך השינוי עפ"י מודל השינוי של קורט לווין וכן עפ"י המודל של שינוי מתוכנן. נתאר את ההתנגדויות לשינוי, ממה נבעו וכיצד המנהלים התמודדו עם ההתנגדויות, ולבסוף נבחן האם הושגו מטרות השינוי.

אספנו את הנתונים והעובדות ע"י ראיונות עם אחד ממנהלי בית-הקפה, מלצרים ואחראי מטבח, בנוסף ק' עבדה בבית הקפה הנ"ל באותה תקופה שהוכנס השינוי ומספרת על התהליך מניסיונה האישי, תחושות שאני וחברותי המלצריות חשנו באותה תקופה.

ביססנו את הכתוב בעבודה על מודלים תיאורטיים שלמדנו וחומר תיאורטי.

תוכן העניינים:
מבוא
הארגון: בית-קפה בירושלים.
תאור בית הקפה
תאור הפעילות ונהלי העבודה בבית הקפה
סביבת הארגון
אפיון הבעיות המרכזיות
מצב מצוי
מצב רצוי
הגדרת הבעיה
שינוי מהמעלה הראשונה
הצורך בשינוי
גורמים בסביבה החיצונית
גורמים בסביבה הפנימית
מטרות ויעדי השינוי
השינוי
תחום והיקף השינוי
פרופיל אפיון השינוי הטכנולוגי
שינויים בתהליכי העבודה
שינוי בתרבות הארגונית
שיפור השרות
שינוי בתקשורת\זרימת מידע
שינוי במיומנויות ובתהליך ההכשרה
ניתוח שדה הכוחות בבית הקפה
כוחות לשמירת הסטטוס-קוו (בולמים)
כוחות לשינוי (דוחפים)
תאור וניתוח תהליך השינוי
מודל השינוי של קורט לוין - תהליך תלת שלבי
מודל של שינוי מתוכנן
התנגדויות לשינוי
מקורות ההתנגדות
התמודדות עם התנגדויות
האם הושגו מטרות השינוי ?
ביבליוגרפיה

מקורות:

פוקס, שאול. 1998. הפסיכולוגיה של ההתנגדות לשינוי. הוצאת אוניברסיטת בר אילן, רמת-גן.
ניהול משאבי אנוש - ד"ר אביעד בר חיים - האוניברסיטה הפתוחה.
Cummings, G. Thomas and C. G. Worley, 2001. Organization Development and Change. 7th ed. South-Western College Publishing Co.

תגים:

ארגוני · ארגונית · התנהגות · פיתוח · קפה · שינוי · ארגוני · הסעדה · מזון · מסעדות · מסעדה

אפשרויות משלוח:

ניתן לקבל ולהזמין עבודה זו באופן מיידי במאגר העבודות של יובנק. כל עבודה אקדמית בנושא "ניתוח תהליך של שינוי ופיתוח ארגוני בבית קפה", סמינריון אודות "ניתוח תהליך של שינוי ופיתוח ארגוני בבית קפה" או עבודת מחקר בנושא ניתנת להזמנה ולהורדה אוטומטית לאחר ביצוע התשלום.

אפשרויות תשלום:

ניתן לשלם עבור כל העבודות האקדמיות, סמינריונים, ועבודות המחקר בעזרת כרטיסי ויזה ומאסטרקרד 24 שעות ביממה.

אודות האתר:

יובנק הנו מאגר עבודות אקדמיות לסטודנטים, מאמרים, מחקרים, תזות ,סמינריונים ועבודות גמר הגדול בישראל. כל התקצירים באתר ניתנים לצפיה ללא תשלום. ברשותנו מעל ל-7000 עבודות מוכנות במגוון נושאים.