היישום אינו מחובר לאינטרנט

אלימות במשפחה

עבודה מס' 067729

מחיר: 144.95 ₪   הוסף לסל

תאור העבודה: ניתוח מקרה על פי תיאוריות קרימינולוגיות.

2,770 מילים ,32 מקורות ,2007

תקציר העבודה:

רצח הינו התוצאה הקיצונית של הכאה נשנית וחוזרת. רוב מקרי הרצח מתרחשים ביו אנשים שהיו בקשרים אינטימיים. אנשים נפגעים ונרצחים בתוך בתיהם ועל ידי בני משפחותיהם, יותר מאשר מחוץ לבית ועל ידי זרים (Ball, 1977; Gelles, 1979; Gelles & Straus, 1979). בני משפחה וחברים אחראים ל-50% עד 80% ממקרי הרצח. בין 20% ל-40% מן הנרצחים הן קורבנות של בני משפחתם. (Bard, 1980; Gelles, 1979; Gelles & Cornell, 1985). שורת מחקרים בכל רחבי העולם ולגבי כל התקופות ההיסטוריות מראה, כי מרבית הקורבנות של מעשי רצח שבוצעו על ידי גברים הם נשותיהם; רוב הנרצחות נרצחו על ידי בעליהן או על ידי קרובים אינטימיים; נשים פחות רוצחות גברים, מאשר להיפך, ואזי קורה הדבר, בדרך כלל, מתוך הגנה עצמית(Browen, 1987; Dobash & Dobash, 1979; Saunders, 1986). רוב מקרי הרצח של רעיות מתרחשים בבית; נשים כרעיות נרצחות יותר מאשר גברים כבעלים (Dobash & Dobash, 1979).
בעשור האחרון אנו עדים לחשיפה של תופעת האלימות במשפחה בכלי התקשרות השונים, על מנת לעורר את מודעות הציבור ובמטרה לנסות ולצמצם את היקפה. לא מעטים המקרים בהם אנו נחשפים לאלימות קיצונית של בעל כלפי אשתו הנובעות מסיבות שונות היכולים להוביל אף לרצח ולהתאבדות.
רבות הן הגישות, המנסות להסביר את התופעה, הן אינן מתגבשות לכלל תיאוריה כוללת אחת המסוגלת להעניק הסבר מקיף לשאלת הנשים המוכות וכלל האלימות במשפחה, אך יחד עם זאת הן מספקות הסברים שונים לתופעה.
בעבודה זו אסקור את נושא האלימות במשפחה. בפרק הראשון אעסוק בהגדרת המושג, הצגת מקרה של רצח בתוך המשפחה ואציג נתונים סטטיסטים. הפרק השני והשלישי יעסקו בהסבר התופעה באמצעות שני מודלים תיאורטיים כאשר, בפרק השני אציג את תיאורית החליפין החברתי של גלס ובפרק השלישי את תיאורית התסכול והתוקפנות של דולרד ואשליך את מקרה הרצח אל מול התיאוריות בכדי לראות את מידת התאמתן לתיאוריות אלו.

תוכן עניינים:
מבוא
פרק א': אלימות במשפחה - הגדרה, הצגת מקרה ונתונים סטטיסטיים
פרק ב': תיאורית החליפין החברתי/גלס
פרק ג': תיאורית התסכול והתוקפנות/דולרד
סיכום
ביבליוגרפיה
נספחים

קטע מהעבודה:

אלימות היא התנהגות אגרסיבית המכוונת להכאיב לאדם אחר, וגם כל הפעלת כוח כלפי קרבן היא אלימות. כאשר החזק במשפחה כופה בכוח את רצונו על החלש, הוא משתמש באלימות (טייכמן וטייכמן, 1989). המונח "אישה מוכה" מציין אלימות גופנית, אך לזו נלוות גם פגיעה פסיכולוגית, באופן קבוע אם כי טכנית קשה למדוד אותה. בכל מקרה, אישה מוכה היא אישה שבעלה ביצע בה מה שמוגדר עבירת תקיפה - הכאות חוזרות ויחס "אכזרי" אחר. תקיפות אלה לעיתים מלוות באלימות מינית, דהיינו, האישה נאנסת על ידי בן זוגה, וגם בפגיעה נפשית כתוצאה מהחיים בצל איום מתמיד, והחרדה העמוקה מפני הבאות. האלימות הופכת להיות חלק מחיי האישה. חיי הזוג מתנהלים על פי דפוס קבוע, שבו הגבר מאבד שליטה, מכה את אישתו, מתחרט, מתחנן על נפשו, מתפייס עימה ומפצה אותה במתנות ובפינוקים. האישה הקורבן סולחת לו, והמעגל חוזר חלילה (Shupe 1987; Steinmetz 1977).

תגים:

רצח · נשים · אישה · מוכה · נשים · מוכות · אתיופיה · אתיופים · עולים · הגירה · אלימות · בני · זוג

אפשרויות משלוח:

ניתן לקבל ולהזמין עבודה זו באופן מיידי במאגר העבודות של יובנק. כל עבודה אקדמית בנושא "אלימות במשפחה", סמינריון אודות "אלימות במשפחה" או עבודת מחקר בנושא ניתנת להזמנה ולהורדה אוטומטית לאחר ביצוע התשלום.

אפשרויות תשלום:

ניתן לשלם עבור כל העבודות האקדמיות, סמינריונים, ועבודות המחקר בעזרת כרטיסי ויזה ומאסטרקרד 24 שעות ביממה.

אודות האתר:

יובנק הנו מאגר עבודות אקדמיות לסטודנטים, מאמרים, מחקרים, תזות ,סמינריונים ועבודות גמר הגדול בישראל. כל התקצירים באתר ניתנים לצפיה ללא תשלום. ברשותנו מעל ל-7000 עבודות מוכנות במגוון נושאים.