היישום אינו מחובר לאינטרנט

השפעת המהפכה החוקתית על יחסי ממון בין בני זוג

עבודה מס' 067417

מחיר: 302.95 ₪   הוסף לסל

תאור העבודה: ניתוח הסדרי הרכוש הקיימים, ובדיקה של השפעת המהפכה החוקתית וחוקי היסוד על הסדרים אלו כולל אפשרות הפגיעה בהסדרים אלו בחוקי היסוד.

9,067 מילים ,36 מקורות ,2005

תקציר העבודה:

מערכת הנישואין בין בני זוג מייצרת, כשהיא מסתיימת, סוגיות רבות שהועלו במשפט הישראלי.
אחת הסוגיות הכואבות הינה יחסי הממון בין בני הזוג, שלאחר פירוק השותפות הופכת לסוגיה מאוד מרכזית מאחר ומכילה את משאבי ורכוש בני הזוג לפני, במהלך ולאחר הנישואין.
חלוקת רכוש בין בני הזוג הינו אחד הנושאים המורכבים, הרגישים ובעלי ההשלכות הגדולות ביותר על עתידו הכלכלי של כל אחד מהם. בנושא זה, קיים ניגוד אינטרסים מוחלט בין בני הזוג, וכן קיימת עמימות משפטית מסוימת המקשה על חיזוי מושכל של התוצאה. סביר להניח, כי חלוקת רכוש הזוג תהיה אחד מסלעי המחלוקת העיקריים בסכסוך גירושין.
בישראל, נהוגה שיטת חלוקת רכוש בין בני זוג על-פי מועד נישואיהם.

במדינת ישראל, יחסי הממון בין בני הזוג מטופלים לפי שני סוגים של התייחסות משפטית:
"חזקת השיתוף"- אשר חלה על זוגות שנישאו לפני ה- 1 בינואר 1974, וכן על זוגות שאינם נשואים (כגון: ידועים בציבור). לפני שנחקק חוק יחסי ממון בין בני-זוג, תשל"ג (1973), הדרך בה נקבעה חלוקת הרכוש בין בני זוג הייתה על-פי עקרון "חזקת השיתוף". הלכה זו נקבעה על ידי בתי המשפט במהלך השנים ולא על פי חוק. על פי הלכה זו יש לחלוק את הרכוש שצברו בני הזוג במשך חייהם המשותפים בתלות באורח חיים תקין ביניהם.
"איזון המשאבים"- הסדר זה נחקק בחוק יחסי ממון וחל על בני-זוג שנישאו לאחר ה- 1.1.74, למעט בני זוג שהסדירו זאת באמצעות הסכם ממון. הסדר זה אינו מחייב אורח חיים תקין אלא רק נישואין תקפים.
ההבדל העקרוני בין שני סוגי הסדרים אלו הוא שבחזקת השיתוף חלוקת הרכוש הינה כמעט שרירותית על הרכוש הנצבר בתקופת הזוגיות ובאיזון המשאבים ישנה גישה של חלוקה בכדי לאזן המשאבים וישנה הפרדה קניינית.

בעבודה זו נבחן את הסדרי הרכוש הקיימים, ננתח אותם ונבדוק את השפעת המהפכה החוקתית וחוקי היסוד על הסדרים אלו כולל האפשרות של פגיעה של הסדרים אלו בחוקי היסוד.

תוכן עניינים:
מבוא
חזקת השיתוף
איזון המשאבים
ההיבט הקנייני בהסדרי ם בין בני הזוג
המהפכה החוקתית
יחסי הממון בין בני-זוג לאור חוקי היסוד
סיכום ומסקנות
ביבליוגרפיה

קטע מהעבודה:

אם בני הזוג נישאו לפני ה-1.1.1974 (מועד כניסתו לתוקף של חוק יחסי ממון בין בני זוג, תשל"ג-1973), מדובר בשיתוף קנייני מיידי. לבן הזוג קמה במהלך הנישואין זכות קניינית בנכס עצמו, ולכן הוא יכול לדרוש את חלקו בכל עת. זכות זו מוגדרת בשם הלכת השיתוף. הלכת השיתוף חלה על כל זכות בעלת שווי כלכלי לרבות נכסים עסקיים. אם אחד מבני הזוג עצמאי ומנהל עסק, העסק הנו רכוש משותף, על כל הזכויות והחובות שבו. כל הרכוש אשר נצבר במהלך הנישואין מתחלק בעת חלוקת רכוש בין בני הזוג בחלקים שווים. כל רכוש אחר, שמקורו לפני הנישואין ורכוש שהתקבל במתנה או בירושה, שייך לבן הזוג אשר הביאו, או קיבל אותו, אלא אם הוסכם אחרת. הגדרת רכוש כוללת, בין היתר, נכסי מקרקעין, מיטלטלין, מניות, קופות גמל, חסכונות, זכויות פנסיוניות, נכסים עסקיים, מוניטין עסקי וכל זכות בעלת ערך כלכלי שנצברה במהלך הנישואין.

תגים:

נישואין · גירושין · הסכמי · ממון · דיני · משפחה · משפחה · פירוק · שותפות · זוגיות · שארים · פנסיה

עבודות נוספות בנושא:

אפשרויות משלוח:

ניתן לקבל ולהזמין עבודה זו באופן מיידי במאגר העבודות של יובנק. כל עבודה אקדמית בנושא "השפעת המהפכה החוקתית על יחסי ממון בין בני זוג", סמינריון אודות "השפעת המהפכה החוקתית על יחסי ממון בין בני זוג" או עבודת מחקר בנושא ניתנת להזמנה ולהורדה אוטומטית לאחר ביצוע התשלום.

אפשרויות תשלום:

ניתן לשלם עבור כל העבודות האקדמיות, סמינריונים, ועבודות המחקר בעזרת כרטיסי ויזה ומאסטרקרד 24 שעות ביממה.

אודות האתר:

יובנק הנו מאגר עבודות אקדמיות לסטודנטים, מאמרים, מחקרים, תזות ,סמינריונים ועבודות גמר הגדול בישראל. כל התקצירים באתר ניתנים לצפיה ללא תשלום. ברשותנו מעל ל-7000 עבודות מוכנות במגוון נושאים.