היישום אינו מחובר לאינטרנט

הבדלים בין המינים במנגנון שאחראי על זיכרון הרגשי

עבודה מס' 068752

מחיר: 302.95 ₪   הוסף לסל

תאור העבודה: הבדלים בין המינים במנגנון הקידוד של החומר הרגשי בזיכרון ברמה של אמיגדלה והשפעתם על הבדלים בהתנהגות הרגשית בין שני המינים.

10,485 מילים ,80 מקורות ,2010

תקציר העבודה:

כאשר מדברים על הבדלים בין נשים לגברים בכל מה שקשור לרגש, בדרך כלל נגיד שנשים הן האמוציונאליות, ואילו גברים הם הרציונליים ופחות מתעסקים עם כל מה שקשור לרגש ואמוציות. מטרת העבודה היא לערוך סקירה של הממצאים השונים שהתקבלו ממחקרים רבים כדי לבדוק האם המנגנון המוחי שאחראי על זיכרון הרגשי הוא שונה אצל גברים ונשים והאם למנגנון זה עשוי להיות תפקיד גם בהבדלים התנהגותיים שמערבבים רגשות אצל שני המינים. בעבודה הנוכחית נעשתה סקירה של ספרות מדעית על הבדלים באנטומיה ותפקוד הקוגניטיבי של המוח בתחום הזיכרון בין שני המינים. הדגש נעשה על ההבדלים האנטומיים במבנה של אמיגדלה ותפקידה בזיכרון הרגשי בין גברים לנשים, והאופן שבו ההבדלים האלה עשויים להסביר את ההבדלים בהתנהגות האמוציונאלית אצל שני המינים. הממצאים של מחקרים רבים מראים כי אכן קיימים הבדלים באנטומיה ותפקוד של אמיגדלה בין גברים לנשים. כך אצל נשים אמיגדלה השמאלית היא זו שאחראית על זיכרון הרגשי, ואילו אצל גברים אמיגדלה הימנית היא האחראית על זכירה של חומר רגשי. כמו כן, התברר שקיימים הבדלים בין המינים בקידוד של החומר הרגשי ברמה של אמיגדלה. כלומר, גברים מקודדים את החוויות הרגשיות באופן הוליסטי וכללי יותר, ואילו נשים שמים לב לפרטים בעת הקידוד. קידוד קפדני יותר אצל נשים גורם ככל הנראה לכך שלנשים זיכרון רגשי טוב יותר בהשוואה לגברים. הבדלים אלה באופן הקידוד ברמה של אמיגדלה עשויים להשפיע גם על הבדלים בהתנהגות הרגשית בין גברים לנשים, כך שנשים בדרך כלל מבטאות יותר רגש והן יותר אמוציונאליות בהתנהגות שלהן בהשוואה לגברים. למחקר זה תרומה חשובה להבנה טובה יותר של הקשר בין המוח להתנהגות.

תוכן עניינים:
מבוא
1. הבדלים בין המינים
1.1 הגדרה של מין ומגדר
1.2 התפתחות של הבדלים בין המינים
1.3 הבדלים אנטומיים במבנה ותפקוד המוח
1.4 הבדלים בין המינים בתחומים קוגניטיביים שונים

2. זיכרון
2.1 מבנה הזיכרון
2.2 הבדלים בין המינים בתחומי זיכרון שונים

3. זיכרון רגשי
3.1 סקירה כללית
3.2 ממצאים על הבדלים בין המינים בתחום הזיכרון הרגשי
3.3 הסברים להבדלים בין המינים בתחום הזיכרון הרגשי
3.4 מבנה של אמיגדלה ותפקידה בזיכרון הרגשי
3.5 האופן שבו אמיגדלה מכוונת את העבודה של ההיפוקמפוס
3.6 הבדלים במבנה ותפקוד של אמיגדלה בין המינים והשפעתם על ההבדלים בתפקוד הזיכרון הרגשי בין המינים

4. דיון
5. ביבליוגרפיה

קטע מהעבודה:

לרגש יש השפעה עצומה על מחשבות, תפיסות והתנהגות שלנו. אולם מה זה רגש? לפיMyers (2004) רגש הוא חוויה פסיכו-פיזיולוגית מורכבת של היחיד והיא מושפעת מסיבות ביוכימיות (פנימיות) של הגוף ומסיבות סביבתיות (חיצוניות) של הסביבה בה נמצא האדם.
גם Young (1973) דיבר על רגש והדגיש שלושה מרכיבים שלו - המרכיב התודעתי, כלומר, התחושה הסובייקטיבית של הנבדק ביחס למה הוא מרגיש, המרכיב של ביטויי ההתנהגות החיצוניים, כלומר, התגובות החיצוניות של הנבדק שבאות לידי ביטוי בהתנהגות שלו, והמרכיב הפיזיולוגי, כלומר, תגובות פיזיולוגיות של הגוף כמו קצב פעימות הלב והנשימה וכדומה.

תגים:

נשים · גברים · קידוד · אמיגדלה · זיכרון רגשי · התנהגות רגשית · זיכרון · מוח

אפשרויות משלוח:

ניתן לקבל ולהזמין עבודה זו באופן מיידי במאגר העבודות של יובנק. כל עבודה אקדמית בנושא "הבדלים בין המינים במנגנון שאחראי על זיכרון הרגשי", סמינריון אודות "הבדלים בין המינים במנגנון שאחראי על זיכרון הרגשי" או עבודת מחקר בנושא ניתנת להזמנה ולהורדה אוטומטית לאחר ביצוע התשלום.

אפשרויות תשלום:

ניתן לשלם עבור כל העבודות האקדמיות, סמינריונים, ועבודות המחקר בעזרת כרטיסי ויזה ומאסטרקרד 24 שעות ביממה.

אודות האתר:

יובנק הנו מאגר עבודות אקדמיות לסטודנטים, מאמרים, מחקרים, תזות ,סמינריונים ועבודות גמר הגדול בישראל. כל התקצירים באתר ניתנים לצפיה ללא תשלום. ברשותנו מעל ל-7000 עבודות מוכנות במגוון נושאים.