היישום אינו מחובר לאינטרנט

זיכרון קולקטיבי בחברה הישראלית

עבודה מס' 069053

מחיר: 423.95 ₪   הוסף לסל

תאור העבודה: באיזו מידה בא לידי ביטוי המונח 'זיכרון קולקטיבי ישראלי', במערכת החינוך הישראלית במקרי הבוחן: יום העצמאות ויום הזיכרון.

4,404 מילים ,18 מקורות ,2011

תקציר העבודה:

בעבודה זו אעסוק בנושא 'זיכרון קולקטיבי' וביטוייו בחברה הישראלית בכלל ומערכת החינוך בפרט ביום הזיכרון ויום העצמאות בישראל.
שאלת המחקר שלי היא: באיזו מידה בא לידי ביטוי המונח 'זיכרון קולקטיבי ישראלי', במערכת החינוך הישראלית במקרי הבוחן: יום העצמאות ויום הזיכרון?
השערת המחקר שלי היא כי הזיכרון הקולקטיבי יבוא לידי ביטוי במידה רבה במערכת החינוך ביום הזיכרון ויום העצמאות. תוך שימת דגש על הנרטיבים, הסמלים והמאפיינים הטקסיים אותם צריכים לקיים הגנים ובתי הספר ביום הזיכרון ויום העצמאות.
מעניין יהא זה לנסות ולהתחקות אחר תהליך הבניית זהות וזיכרון קולקטיבי בנושאים ייחודיים לישראל- שכול ועצמאות כשתי פנים לאותה הדמות, כאשר התהליך הנ"ל הוא תהליך עומק עיצובי ומשמעותי לפרט בחברה הישראלית. יתר על כן, אנסה לבדוק במסגרת העבודה כיצד הממסד מבסס את האידיאולוגיה שלו דרך מערכת החינוך ודרך טקסי יום הזיכרון והעצמאות.
בפרק הראשון של העבודה- זיכרון קולקטיבי; הגדרה, אבצע סקירה ספרותית העוסקת במשמעותו של המונח המרכזי הנידון בעבודה. סקירת הספרות תיעשה תוך ניסיון להתייחס לתיאוריות והאסכולות השונות העוסקות בנושא, והעלאת הביקורת כלפי המונח 'זיכרון קולקטיבי'
בפרק השני- זיכרון קולקטיבי; ציוני, יהודי, ישראלי אציג את מאפייניו של הזיכרון הקולקטיבי הישראלי והיהודי ושורשיו. הפרק יסרוק את הנרטיב מתקופת הציונות ועד ימינו אנו במדינת ישראל.
בפרק השלישי- יום הזיכרון ויום העצמאות בישראל אסביר ואפרט על מקרי הבוחן הנבדקים בעבודה זו. מאפייני יום הזיכרון ויום העצמאות וביטויו של הנרטיב הישראלי-יהודי בהם.
בפרק הרביעי- יום הזיכרון ויום העצמאות במערכת החינוך הישראלי- אבצע סקירה של ביטויי הזיכרון הקולקטיבי במקרי הבוחן לאורך ההיסטוריה של מערכת החינוך הישראלית. בחלקו השני של הפרק אבצע אינטגרציה של מערכי שיעור מוצעים בשנים האחרונות עם מאפיינים וביטויים של הזיכרון הקולקטיבי הישראלי בנוגע ליום הזיכרון ויום העצמאות.
בפרק- דיון ומסקנות- אבצע סיכום של הממצאים והמסקנות מעבודה זו. כמו כן, אנסה לתת מענה על שאלת המחקר ולבדוק האם השערת המחקר שלי אוששה או הופרכה.

תוכן עניינים:
מבוא
פרק ראשון- זיכרון קולקטיבי; הגדרה
1.1 כלים לכינון והנצחה של זיכרון קולקטיבי
1.2 אליטה, משטר והבנייה מלמעלה של זיכרון קולקטיבי
פרק שני- זיכרון קולקטיבי; ציוני, יהודי, ישראלי
פרק שלישי- יום הזיכרון ויום העצמאות בישראל
פרק רביעי- יום הזיכרון ויום העצמאות במערכת החינוך הישראלי
4.1 יום הזיכרון ויום העצמאות במערכת החינוך; סקירה
4.2 מערכי שיעור בישראל ביום הזיכרון והעצמאות
דיון ומסקנות
ביבליוגרפיה

קטע מהעבודה:

העיסוק במונח 'זיכרון קולקטיבי' נפוץ מאוד בקרב חוקרים מתחומים שונים בעשורים האחרונים.
כבר בראשית שנות ה-20 החל העיסוק בזיכרון הקולקטיבי ע"י מי שנחשב החלוץ בתחום, הסוציולוג מוריס הלבווקס. הלבווקס טען כי הזיכרון ביסודו הוא תופעה חברתית, ואף הקצין טענה זו כאשר טען כי אין זיכרונות שניתן לומר עליהם שהם פניים לחלוטין (ברמה הפרטית) וכי כל תופעת זיכרון קשורה לרשת משמעויות, אוריינטציות ושיח שהן תופעות חברתיות(1).

תגים:

זכרון קולקטיבי · חינוך · יום הזיכרון · יום השואה · יום העצמאות · דת אזרחית · לאומיות · טקסים · היסטוריה · הנצחה

אפשרויות משלוח:

ניתן לקבל ולהזמין עבודה זו באופן מיידי במאגר העבודות של יובנק. כל עבודה אקדמית בנושא "זיכרון קולקטיבי בחברה הישראלית", סמינריון אודות "זיכרון קולקטיבי בחברה הישראלית" או עבודת מחקר בנושא ניתנת להזמנה ולהורדה אוטומטית לאחר ביצוע התשלום.

אפשרויות תשלום:

ניתן לשלם עבור כל העבודות האקדמיות, סמינריונים, ועבודות המחקר בעזרת כרטיסי ויזה ומאסטרקרד 24 שעות ביממה.

אודות האתר:

יובנק הנו מאגר עבודות אקדמיות לסטודנטים, מאמרים, מחקרים, תזות ,סמינריונים ועבודות גמר הגדול בישראל. כל התקצירים באתר ניתנים לצפיה ללא תשלום. ברשותנו מעל ל-7000 עבודות מוכנות במגוון נושאים.