היישום אינו מחובר לאינטרנט

אפלית נשים בספורט בישראל

עבודה מס' 063417

מחיר: 361.95 ₪   הוסף לסל

תאור העבודה: מאפייני האפליה, מגמות שינוי בהתייחסות אל נשים בספורט בישראל והחקיקה האמריקאית בנושא.

4,978 מילים ,50 מקורות ,2004

תקציר העבודה:

לפי סקר שערכה הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה בשנת 1999, ועניינו "עיסוק בפעילות ספורטיבית וביקור בתחרויות ספורט של בני 14 ומעלה, לפי תכונות שונות", ניתן לראות כי אחוז הנשים ואחוז הגברים העוסקים בספורט הוא למעשה זהה (סטייה של 7 עשיריות האחוז לטובת הגברים), וכי מעל ממחצית האוכלוסייה עוסקת בספורט. הנטייה הנשית היא לעסוק בספורט מסיבות בריאותיות, בעוד הגברים נוטים לעסוק בספורט כתחביב. גם סוגי הספורט שונים, וגברים מאופיינים בנטייה קלה לתחומי ספורט קבוצתיים, בעוד נשים נוטות לעסוק בספורט אינדיווידואלי.

אם העניין המובע בספורט הוא שווה בין שני המינים, כיצד ומדוע מעידות הצעות החוק פ/3776 (2002) , פ/113 (2003) ו-פ/1331(2003) כולן, כי פחות מ-13% מסך הכספים המוזרמים לענפי הספורט בישראל מוקצים לספורט נשים?

בנוסף לעניין בספורט, דו"ח לוין (1997) מכיר בתרומה החברתית, ובשיפור באיכות החיים של המשתתפים, כמו גם השיפור במעמדה הבינלאומי של ישראל בקרב עמי העולם, כתוצאה מהישגי ספורט שונים. הספורט והפעילות הגופנית הוכרו כנושאי מסר תרבותי של "נפש בריאה בגוף בריא", וכי הספורט נתפס כתרבות חיובית וערכית, המחנכת לדפוסי עשייה והתנהגות חיוביים, פועלת להרחקת נוער מהשוליים החברתיים, מעודדת להישגיות וגאווה, אינדיווידואליים וקבוצתיים, ומשפרת את תדמית הקהילה בעיניי עצמה, ובעיניי אחרים .

דוגמא להתפתחות השוויון בספורט ניתן לראות באולימפיאדה. ביוון העתיקה האולימפיאדה הייתה מיועדת לגברים בלבד (התיעוד הקיים אינו מאזכר נשים כמשתתפות פעילות במשחקים הרשמיים ), וגם עם התחדשות המשחקים האולימפיים טען פייר דה קוברטי, הוגה הרעיון ומחדש הועד האולימפי ב1892, כי "An Olympiad with females would be impractical, uninteresting, unaesthetic and improper" , אולימפיאדה עם נשים תהיה לא יעילה, לא מעניינת, לא אסתטית ולא הולמת . המצב השתנה לאורך ההיסטוריה, השפעות הכנסייה והתרבות הצרפתית (לפיה מקומה של האישה הנו לשמש עזר כנגד בעלה, לשמר את המוסר ולהבטיח את המשכיות הגזע), פינתה את מקומה להשפעת תנועות פמיניסטיות לשחרור האישה ושוויון בין המינים, וכך, יותר ויותר ענפי ספורט נפתחו בפני נשים . כיום אין כמעט ענף אולימפי שאינו פתוח לתחרויות נשים, ואף ישנם מספר ענפים בהם ההשתתפות היא מעורבת לבני שני המינים. עדיין אין שוויון מלא בין המינים (באולימפיאדת סידני 38% מהמשתתפים היו נשים ), וכן עדיין ישנם ענפים בהם קיימת הבחנה מגדרית ללא הצדקה של ממש , אך, ללא ספק, חל שינוי מימיו של דה קוברטי ועד היום.

הפער בין נשים וגברים ביכולות הפיסיות הוא מולד וביולוגי, ומצדיק, במקרים מסוימים, הפרדה בתחרויות ספורט בין המינים, לשם שוויון בהזדמנויות של בני שני המינים להצליח. מעבר להבחנה לגיטימית זו, המפרידה בין גברים ונשים בתחרות ספורטיבית, ניתן לראות כי בישראל קיימת אפליה של ממש של נשים, בכל הקשור בשיתופן בספורט, על כל מאפייניו. בעבודה זו אסקור את מאפייני האפליה וכן אציין מגמות שינוי בהתייחסות אל נשים בספורט בישראל. כמו כן אציג את החקיקה האמריקאית כדוגמא לאפשרות חלופית לחקיקה.

ראשי פרקים:
א. מבוא
ב. אפליה בשיתוף בספורט
ג. אפליה בהנהלת גופי ספורט
ד. אפליה בתקצוב ספורט
ה. חקיקה, ומעורבות הריבון
ו. פסיקה, ומעורבות הרשות השופטת
ז. "Title 9"- החקיקה האמריקאית
ח. סיכום ומסקנות
ביבליוגרפיה

מקורות:

ברגנפרוינד, דורון. "אישה, חזרי למטבח", הארץ, 30 בדצמבר 2003.
ברטל, לירן. "בעקבות פסיקת בג"צ: באשדוד יפתחו קבוצת נשים בכדורגל" מעריב, 6 ביוני 2004.
דיסקין, ר."סיקור ספורט נשים בתקשורת וייצוג נשים בספורט", הכנסת מרכז מחקר ומידע, יולי 2002
הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, "עיסוק בפעילות ספורטיבית וביקור בתחרויות ספורט של בני 14 ומעלה, לפי תכונות שונות", 1999.
קראוס, אגט נירה. "נשים בישראל ריכוז נתונים ומידע 2002", שדולת הנשים בישראל, המרכז למידע וחקר מדיניות, 2004.
Duff, Robert W., Hong Lawrence K. and Royce Stephen W., "Gender Comparisons In Weight Training for Collegiate Sports" Sports Illustrated, Sept 28, 1992, 77 n13 p52(13).
Giamela, Lonnie D., "Education Law Chapter Title IX of the 1972 Education Amendments", Georgetown Journal of Gender & the Law, Spring 2002, Vol. 3 Issue 2, p439, 21p.
Guenin, Louis M.," Competing to compete (Equal opportunity in college athletics)", Change, Jan-Feb 1996, v28 n1 p34 (7).
Navratilova, Martina."Men and women in sports: the playing field is far from level (Sexism and homophobia in professional sports)", USA Today (Magazine), Nov.1996, v125 n2618 p 33(2).
Neff, Craif." Equality at last, Part II; a new law should restore fair play for women's athletics. (Civil Rights Restoration Act)", Sports Illustrated, March 21, 1988 v68 n12 p 70(2).
Rosewater, Amy. "Women face obstacles in getting up to speed". USA Today, August 2, 2002.

תגים:

אפלייה · אולימפיאדה · אפליה · נשים · ספורט

עבודות נוספות בנושא:

אפשרויות משלוח:

ניתן לקבל ולהזמין עבודה זו באופן מיידי במאגר העבודות של יובנק. כל עבודה אקדמית בנושא "אפלית נשים בספורט בישראל", סמינריון אודות "אפלית נשים בספורט בישראל" או עבודת מחקר בנושא ניתנת להזמנה ולהורדה אוטומטית לאחר ביצוע התשלום.

אפשרויות תשלום:

ניתן לשלם עבור כל העבודות האקדמיות, סמינריונים, ועבודות המחקר בעזרת כרטיסי ויזה ומאסטרקרד 24 שעות ביממה.

אודות האתר:

יובנק הנו מאגר עבודות אקדמיות לסטודנטים, מאמרים, מחקרים, תזות ,סמינריונים ועבודות גמר הגדול בישראל. כל התקצירים באתר ניתנים לצפיה ללא תשלום. ברשותנו מעל ל-7000 עבודות מוכנות במגוון נושאים.