היישום אינו מחובר לאינטרנט

הסתה לגזענות

עבודה מס' 070454

מחיר: 274.95 ₪   הוסף לסל

תאור העבודה: האם די בדובר גזעני או בביטוי גזעני או שמא נדרש גם פוטנציאל התממשות נזק על מנת שיתקיים האיסור הפלילי שבסעיף 144ב(א) לחוק העונשין?

9,748 מילים ,25 מקורות ,2016

תקציר העבודה:

"אני מביע מורת רוח על דבריך אך אגן בחיי על זכותך להביע אותם".
- וולטייר -

השאלה המרכזית שעומדת לנגד עיני בכתיבת חיבור זה היא: האם ניתן לאכוף את האיסור הפלילי מאחורי סעיף 144ב(א) לחוק העונשין, לפיו כל אדם המפרסם דבר מתוך מטרה להסית לגזענות, ייאסר, על ידי הוכחת קיומו של דובר או ביטוי גזעניים או שמא נדרש גם פוטנציאל התממשות נזק, בנוסף לכך.
בחיבור זה אסקור את נושא חופש הביטוי ואנסה להביא לידי ביטוי את משמעות מונח זה, בספרות המשפטית ובפסיקה. המדובר בנושא מרכזי, המעסיק אנשים רבים, בפן המשפטי ובכלל. זהו נושא נפיץ שחברה מתוקנת לא יכולה להתקיים בלעדיו אך מאידך, הגבלתו או שימוש מופרז בהגנתו יכולים לגרום לבעיות רבות. לאחר מכן אנסה לעמוד על שאלה מרכזית בחיבור זה: האם ביטוי גזעני נופל בגדר הזכות לחופש הביטוי.
פרק חשוב נוסף בחיבור זה יעסוק בעבירה המרכזית של פרסום הסתה לגזענות. אעמוד על יסודות העבירה ובפרט על היסוד הנפשי המיוחד שנקבע לה. אסקור את הדין המצוי בישראל בכל הנוגע לעבירה זו ולעבירות דומות לה כגון: הסתה לאלימות והמרדה. אנסה להבין מהם הערכים המוגנים מאחורי עבירת פרסום ההסתה לגזענות.
לסיכום, אביא את עמדת הספרות המשפטית בישראל, הלא היא הדין הרצוי ואנסה לעמת אותה על מול עמדותיהם של השופטים בפסיקה המרכזית אותה אזכיר בחיבור זה. כמו כן, אחווה דעתי ואנסה לנקוט בעמדה אישית המבוססת על הספרות הקיימת.

תוכן העניינים:
מבוא
פרק א1. חופש הביטוי
פרק א2. פרסום הסתה לגזענות
פרק א3. הדין המצוי - המצב המשפטי בישראל
פרק א.1.3 הערכים המוגנים בעבירת ההסתה לגזענות
פרק א.2.3 היסוד הנפשי הנדרש
פרק ב. הדין הרצוי ועמדת הספרות המשפטית
סיכום
ביבליוגרפיה

קטע מהעבודה:

א1. חופש הביטוי
עקרון מרכזי המנחה את פעולותינו הוא הקפדה על שמירתו וביצורו של עקרון חופש הביטוי. במשפט הישראלי מוכר חופש הביטוי כזכות בעלת חשיבות מיוחדת, הן בפני עצמו והן כתנאי למימושן של זכויות אחרות. מעמד מיוחד זה הוכר בפסיקה ויש הגורסים כי הוא עולה מחוק יסוד: כבוד האדם וחירותו. חופש הביטוי הוגדר כ"זכות עילאית" על ידי השופט אגרנט בפרשת קול העם ובפרשת עיתון הארץ בע"מ סבר השופט שמגר כי "אופיו המתואר של חופש הביטוי כזכות בין זכויות היסוד החוקתיות מעניק לו מעמד על-משפטי"(3).

תגים:

גזענות · הסתה · חופש הביטוי · הסתה לגזענות · אלימות · טרור · המרדה · דמוקרטיה

עבודות נוספות בנושא:

אפשרויות משלוח:

ניתן לקבל ולהזמין עבודה זו באופן מיידי במאגר העבודות של יובנק. כל עבודה אקדמית בנושא "הסתה לגזענות ", סמינריון אודות "הסתה לגזענות " או עבודת מחקר בנושא ניתנת להזמנה ולהורדה אוטומטית לאחר ביצוע התשלום.

אפשרויות תשלום:

ניתן לשלם עבור כל העבודות האקדמיות, סמינריונים, ועבודות המחקר בעזרת כרטיסי ויזה ומאסטרקרד 24 שעות ביממה.

אודות האתר:

יובנק הנו מאגר עבודות אקדמיות לסטודנטים, מאמרים, מחקרים, תזות ,סמינריונים ועבודות גמר הגדול בישראל. כל התקצירים באתר ניתנים לצפיה ללא תשלום. ברשותנו מעל ל-7000 עבודות מוכנות במגוון נושאים.