היישום אינו מחובר לאינטרנט

הטרדה מינית כהפרת זכויות אדם

עבודה מס' 068714

מחיר: 483.95 ₪   הוסף לסל

תאור העבודה: אילו שינויים (אם בכלל) עברה החברה הישראלית ביחסה להטרדה מינית והאם גברים ונשים מתייחסים באופן שונה לנושא?

11,133 מילים ,20 מקורות ,2010

תקציר העבודה:

הטרדה מינית מהווה סוג של פלישה למרחב האינטימי של האחר והפרת זכויותיו, ועדיין נראה כי הנושא מצוי בתחום האפור של היחסים בין המינים, ולאו דווקא כסוגיה הקשורה לזכויות אדם. בנוסף, הטרדה מינית היא גם שאלה של קוד אתי אשר שונה מאדם לאדם לפי מינו, הרקע החינוכי שלו, ניסיון חייו ומערכת הערכים שלו. במקרים רבים, ובעיקר במקום העבודה, מהווה ההטרדה המינית ניצול של סמכות ומעמד לצורך סיפוק צרכים מיניים או לצורך שליטה וכוח. הטרדה מינית מתרחשת לרוב על ידי גברים נגד נשים.

עם זאת, בישראל ובעולם חלו בשנים האחרונות מספר שינויים ביחס להטרדה מינית, שהגיעו מכיוון החקיקה בארצות הברית, במטרה להגן על הסובלים מההטרדה (כאמור, בעיקר נשים, אך לא רק). בנוסף, מקרים רבים של הטרדה מינית בישראל, בהם היו מעורבים אנשי ציבור ואנשים מפורסמים, העלו את הנושא לתודעה הציבורית, והיחס כלפיו השתנה בהתאם.

שאלת המחקר: אילו שינויים (אם בכלל) עברה החברה הישראלית ביחסה להטרדה מינית והאם גברים ונשים מתייחסים באופן שונה לנושא?

השערת המחקר: במהלך עשר השנים האחרונות עברה החברה הישראלית תהליך בו החמירה את יחסה למטרידים, שינוי שהתבטא ביחס של הציבור הישראלי, התקשורת הישראלית, ומערכת המשפט. בכל הנוגע להבדל בין גישת הגברים והנשים לנושא, השערת המחקר היא כי נשים יתייחסו ביתר חומרה לנושא ההטרדה המינית ויראו בה הפרת זכויות, בניגוד לגברים.

תוכן עניינים:
מבוא
1. סקירה ספרותית
1.1 רקע תיאורטי
1.2 רקע היסטורי
1.3 הטרדה מינית מבחינת החוק
1.3.1 מהי הטרדה מינית
1.3.2 החוק למניעת הטרדה מינית
1.3.2.1 המצב לפני חקיקת החוק
1.3.2.2 המצב מאז חקיקת החוק
1.3 הטרדה מינית - התפתחויות ונתונים
1.4 הטרדה מינית כפגיעה בזכויות אדם
1.5 גישת הציבור
2. מתודולוגיה
2.1 רציונל המחקר
2.2 נבדקים
2.3 כלי המחקר
2.4 הליך
2.5 ניתוח הנתונים
2.6 ממצאי המחקר
2.6.1 ממצאי השאלון הדמוגראפי
2.6.2 ממצאי הראיונות
3. דיון
4. סיכום
ביבליוגרפיה
נספחים

קטע מהעבודה:

מבחינה משפטית, ישראל נחשבה למובילה מבחינת חקיקה נגד הטרדה מינית. עם זאת, תשתית האכיפה של הנושא על ידי הציבור והרשויות המתאימות לקתה בחסר. זאת, עקב חשש של מתלוננות מפגיעה בהן בעבודה, טשטוש הגבולות בין המותר והאסור ביחסים בין המינים וקושי בהוכחה של ההטרדה. דבר זה יצר ביקורת ציבורית נוקבת כלפי בית המשפט, עקב קלות העונשים הניתנים לנאשמים בהטרדה מינית (רדאי, 1995, ע"מ 65).
בחוק העונשין 1977 נכללה הטרדה מינית יחד עם עברות מין שונות, ונחשבה לנמוכה ביניהן. במסגרת חוק שוויון הזדמנויות שנחקק ב-1988, נכלל סעיף בנושא הטרדה מינית בעבודה, האוסר אפליה של עובד מחמת אי היענות להטרדה מינית מצד ממונה בעבודה. המציאות הוכיחה שללא קביעת ההגדרות בחוק נפרד וברור, לא ניתן לטפל בבעיה.

תגים:

הטרדה מינית · הפרת זכויות אדם · שינויים תמורות · עבירות מין · זכויות יסוד

עבודות נוספות בנושא:

אפשרויות משלוח:

ניתן לקבל ולהזמין עבודה זו באופן מיידי במאגר העבודות של יובנק. כל עבודה אקדמית בנושא "הטרדה מינית כהפרת זכויות אדם", סמינריון אודות "הטרדה מינית כהפרת זכויות אדם" או עבודת מחקר בנושא ניתנת להזמנה ולהורדה אוטומטית לאחר ביצוע התשלום.

אפשרויות תשלום:

ניתן לשלם עבור כל העבודות האקדמיות, סמינריונים, ועבודות המחקר בעזרת כרטיסי ויזה ומאסטרקרד 24 שעות ביממה.

אודות האתר:

יובנק הנו מאגר עבודות אקדמיות לסטודנטים, מאמרים, מחקרים, תזות ,סמינריונים ועבודות גמר הגדול בישראל. כל התקצירים באתר ניתנים לצפיה ללא תשלום. ברשותנו מעל ל-7000 עבודות מוכנות במגוון נושאים.