היישום אינו מחובר לאינטרנט

יהודי קובנה (ליטא) - בתקופת השואה

עבודה מס' 020966

מחיר: 203.95 ₪   הוסף לסל

תאור העבודה: סקירת תולדות היהודים החל מפלישת הגרמנים לאזור, הקמת הגטו, חיסולו ופעילות המחתרת היהודית.

3,604 מילים ,9 מקורות ,1990

תקציר העבודה:

קובנה הינה עיר ואם בליטא- בירת מחוז קובנה. 90 ק"מ מערבית צפונית לוילנה, על גדות הנהר ביאמטן. היא מרכז תרבותי חשוב. קיימים בה בתי חרושת לתעשייה קלה, יין דבש וקמח עצמות. נוסדה במאה ה-11. בימי הבניים היתה עיר מסחרית עשירה. בשנת 1655 בזז אותה הצאר אלאכסיי ושרפה. ב7- באוגוסט 1915 הופגזה ע"י הגרמנים.
ב-1940 היה קובנה עיר בירת ליטא העצמאית. בריה"מ סיפחה את ליטא והנהיגה בה שלטון קומוניסטי. ב-1941 גרמניה תקפה את בריה"מ וכבשה את קובנה.
את רוסיה המלחמה תפסה במפתיע. אומנם היו עוד ב-1936 חששות למלחמה אולם סטאלין לא יחס להם חשיבות. רוסיה לא היתה מוכנה למלחמה ועדות לכך יכולה להיות ניצחונותיהם הקלים והמהירים של הגרמנים בחודש הראשון והגעתם עד לפנים הארץ.
ניצחונות הגרמנים היו קלים מאוד בחודשים הראשונים אולם עם בואו של החורף הרוסי הקשה הם החלו ליסוג כאשר המערכה הגדולה ביותר היתה המערכה על סטלינגראד. בכל תקופת המלחמה שרר מחסור חמור ברוסיה של מוצרי צריכה. רבים מתו ברעב אולם הפטריוטיות החזקה של הרוסים עמדה להם גם בימים אלו.
משנת 1943 החל הגלגל להתהפך, והרוסים החזירו לעצמם את כל השטחים שכבשו הגרמנים ואף ניכנסו לשיטחה של פולין ולתוך שיטחה של גרמניה.
לאחר שהגרמנים כבשו את העיר היה גורל היהודים בה רע, כמו בכל אזור ליטא. היהודים היו מטרה להתקפות הגרמנים כמו גם של התושבים המקומיים. כל הסממנים המוכרים של השואה והגטו היהודי היו קיימים בה ואחוז היהודים שנספו בשואה היה זהה, פחות או יותר, לכלל היהודים שנספו באזורי פולין ליטא- כ-90%.
כפי שיסקר בעבודה, הגזירות לא שברו את רוחם של היהודים והם קיימו בגטו, או לפחות ניסו לקיים, אורח חיים רגיל: חיי חברה, תנועות נוער ופעילות מפלגתית .
מטרת עבודה זו היא לסקור את תולדות יהודי קובנה בזמן השואה, החל מפלישת הצבא הגרמני לאזור, דרך הקמת הגטו ועד לחיסולו, וכן את הפעילות המחתרתית היהודית.

תוכן העניינים:
1. מבוא והצגת הנושא
2. יהודי קובנה לפני כניסת הצבא הגרמני
3. כניסת הצבא הגרמני ב- 1941
4. הקמת הגטו אחרי הטבח
א. הקמת הגטו
ב. היודנרט
ג. חיסול הגטו
5. סיכום
6. ביבליוגרפיה

מקורות:

בראון צבי א., תולדותיה של מחתרת, ירושלים, תשכ"ב.
גלעין חיים (גרטל), "בגטו קובנה ובפרטיזנקה סביב לה", עדות, 12, תשנ"ב.
גרפונל לייב, קובנה היהודית בחורבנה, ירושלים, תשי"ט.
"על דרכי המרי היהודי ומניעיו", ידיעות יד ושם, 13, אפריל 1957.
ל.ד., "בין המיצרים- הקן בגטו קובנה", ספר השומר הצעיר, מרחביה, 1950.
"הרוצחים בניקיון כפיהם", ידיעות יד ושם, מס' 15-16, אפריל 1958.
קובנאי לוין, "במצודת המוות של קובנה", ידיעות יד ושם, מס' 19-20, ירושלים, תשי"ט.

תגים:

מחתרת · שואה

אפשרויות משלוח:

ניתן לקבל ולהזמין עבודה זו באופן מיידי במאגר העבודות של יובנק. כל עבודה אקדמית בנושא "יהודי קובנה (ליטא) - בתקופת השואה", סמינריון אודות "יהודי קובנה (ליטא) - בתקופת השואה" או עבודת מחקר בנושא ניתנת להזמנה ולהורדה אוטומטית לאחר ביצוע התשלום.

אפשרויות תשלום:

ניתן לשלם עבור כל העבודות האקדמיות, סמינריונים, ועבודות המחקר בעזרת כרטיסי ויזה ומאסטרקרד 24 שעות ביממה.

אודות האתר:

יובנק הנו מאגר עבודות אקדמיות לסטודנטים, מאמרים, מחקרים, תזות ,סמינריונים ועבודות גמר הגדול בישראל. כל התקצירים באתר ניתנים לצפיה ללא תשלום. ברשותנו מעל ל-7000 עבודות מוכנות במגוון נושאים.