היישום אינו מחובר לאינטרנט

מקומה של בעיית החור באוזון בשיח הציבורי

עבודה מס' 062096

מחיר: 193.95 ₪   הוסף לסל

תאור העבודה: הסבר הבעייה, המחקר בתחום והגורמים התורמים להעלתה על סדר היום.

2,904 מילים ,4 מקורות ,2003

תקציר העבודה:

החשיבה החברתית המודרנית אומרת שהערך של הטבע מגולם ביכולתה של המערכת האקולוגית להעניק לנו אין סוף הזדמנויות לקדמה ולפיתוח. הסביבה הפיזית אמנם מספקת לנו כמויות אדירות של חומרי גלם ומשאבים אותם אנו מנצלים, אך ההנחה כי משאבים אלה הם אין- סופיים הנה הנחה שגויה. הנחה זו טוענת בעצם, כי לטבע אין ערך, מכיוון שמשאב שהכמויות שלו הן אין סופיות זהו משאב שאין לא ערך כלכלי. חשיבה זו מושרשת בכל הווייתה של החברה המודרנית, ומקורה במהפכה המדעית, אשר יצרה שני שינויים מהותיים בהתייחסותנו אל הטבע: השינוי הראשון הנו בכך שהטבע הפך להיות פרי למחקר. המדע החל לחקור כיצד הטבע מורכב מבחינה
חומרית, וכיצד הוא פועל. כתוצאה מכך התרחש השינוי השני שהוא הפיכת הטבע לישות מופרדת מהחברה האנושית. אנו מסתכלים על הטבע כאל אובייקט או מוצר, ומתייחסים אליו באופן אינסטרומנטאלי וחסר ערך. ההסתכלות על הטבע כאל אובייקט שניתן לחקור אותו הובילה לתהליכים ומעשים חברתיים וכלכליים אשר גרמו להפרעה של תהליכי הטבע. המגמה שמלווה את החברה, אשר מתעלמת ממגבלותיו של הטבע ומהיותו אינסופי, יצרה מפגעים סביבתיים רבים כגון, דלדול של משאבי טבע מתכלים, הצטברות של פסולת רעילה ועוד.
אמנם הבעיות הסביבתיות מנוסחות במונחים של מדעי הטבע ומדעי החיים, והפתרונות למפגעים הסביבתיים הם במסגרת של פיתוח אמצעים טכנולוגים, אך בסופו של דבר, בעיות סביבתיות הן במהותן בעיות חברתיות. המפגעים הסביבתיים נגרמים על-ידי פרקטיקות של החברה המודרנית, אשר משקפות ערכים, אידיאולוגיות ודרכי חשיבה. ההתנהגות והפרקטיקות הללו הן אלה שגורמות למפגעים החברתיים. פעילויות הייצור והצריכה וההתפתחות הטכנולוגית תורמים להחרפת המשבר הסביבתי. בנוסף לכך, הפתרונות לבעיות הסביבתיות הנם פתרונות חברתיים בלבד. לא הטכנולוגיות הן אלה שצריכות להשתנות בכדי לטפל במפגעים החברתיים, אלא הדפוסים החברתיים והדינאמיקות החברתיות הם אלה שצריכים להשתנות. בסופו של דבר, על מנת להתמודד עם
הבעיות הסביבתיות שנוצרו יש צורך בשינוי חברתי (Harper, 2001).

אחת מן הבעיות הסביבתיות אשר פוגעות בכל אוכלוסיות העולם הנה מפגע גלובלי אטמוספרי, אשר ידוע בשמו הפופולארי כ- "החור באוזון" ובשמו המדעי יותר כ- "התדלדלות שכבת האוזון".

מקורות:

ד"ר יאיר יואב.UV-B וההגנה הבלתי נראית על האוזון . אאוריקה : כתב-עת להוראת מדעים וטכנולוגיה. רמות; אוניברסיטת תל אביב. http://lib.cet.ac.il/Pages/item.asp?item=1677
דר" אולז'ן גולדשטיין. אוזון http://mofetsrv.mofet.macam98.ac.il/~olzang/earth/ozone/ozone.htm
Charles L. Harper. 2001. Environment and Society: Human Perspectives on Environmental Issues (2nd edition). Upper Saddle River, N.J.: Prentice Hall.
Frey, R. Scott (ed.) 2001. The Environment and Society Reader. Boston: Allyn Bacon.

תגים:

באוזון · החור · הציבור · ופיתוח · חברתיות · טכנולוגי · מדיניות · מדע · סביבתית · תודעת · תיאוריות

אפשרויות משלוח:

ניתן לקבל ולהזמין עבודה זו באופן מיידי במאגר העבודות של יובנק. כל עבודה אקדמית בנושא "מקומה של בעיית החור באוזון בשיח הציבורי", סמינריון אודות "מקומה של בעיית החור באוזון בשיח הציבורי" או עבודת מחקר בנושא ניתנת להזמנה ולהורדה אוטומטית לאחר ביצוע התשלום.

אפשרויות תשלום:

ניתן לשלם עבור כל העבודות האקדמיות, סמינריונים, ועבודות המחקר בעזרת כרטיסי ויזה ומאסטרקרד 24 שעות ביממה.

אודות האתר:

יובנק הנו מאגר עבודות אקדמיות לסטודנטים, מאמרים, מחקרים, תזות ,סמינריונים ועבודות גמר הגדול בישראל. כל התקצירים באתר ניתנים לצפיה ללא תשלום. ברשותנו מעל ל-7000 עבודות מוכנות במגוון נושאים.