היישום אינו מחובר לאינטרנט

כדורגל ולאומיות בין ישראל וגרמניה

עבודה מס' 067557

מחיר: 423.95 ₪   הוסף לסל

תאור העבודה: ייצוג נבחרת הכדורגל של גרמניה בכלי התקשורת בישראל.

4,467 מילים ,8 מקורות ,2007

תקציר העבודה:

בעבודה זו בחנתי כיצד מיוצגת נבחרת הכדורגל של גרמניה בכלי התקשורת בישראל.
נבחרת גרמניה מהווה מקרה מיוחד עבור הציבור הישראלי, בעיקר בגלל מלחמת העולם השנייה ושואת העם היהודי. הזיכרון הקולקטיבי של אירועים אלה שימש כבסיס להתהוותה של מדינת ישראל עם הקמתה והגרמנים שימשו בידי מקימי המדינה כגורם חשוב המעצב את הזיכרון והזהות הקולקטיביים.
עולם הספורט בעידן המודרני מבטא את הלאומיות המתפרצת של המדינות השונות ואת האיבה בין הלאומים. כיום, המלחמות עברו משדה הקרב אל מגרש הכדורגל. כך, שהיחסים הספורטיביים בין ישראל לגרמניה משקפים במידה רבה את הטראומות הקולקטיביות של הציבור בישראל. תדמיתה של הנבחרת הגרמנית בקרב הציבור בישראל מושפעת מגורמים היסטוריים ופוליטיים, כאשר גם הגורמים הספורטיביים נראים דרך עדשה זו של מאורעות העבר.
על מנת לבחון כיצד מיוצגת נבחרת הכדורגל של גרמניה בכלי התקשורת בישראל ראשית אבחן את היחסים הדיפלומטיים בין ישראל לגרמניה. לאחר מכן, אציג את התעמולה הנאצית בספורט כמו גם את האיצטדיון הגרמני שהקים היטלר ובו מתקיימים משחקים אולימפיים עד היום. לאחר מכן, אציג תפיסה הרואה את הכדורגל כשדה קרב וכן, ביטויים המקשרים בין שיח הכדורגל לשיח המלחמה. בהמשך, אבחן כיצד נתפסת נבחרת הכדורגל של גרמניה בעיני הציבור בישראל, תוך שימת דגש מיוחד על המונדיאל בשנת 1982 ובשנת 2006, ולבסוף, אציג את האופן שבו מייצגת התקשורת בישראל את נבחרת הכדורגל הגרמנית.

תוכן עניינים:
מבוא
יחסי ישראל גרמניה
תעמולה וספורט בגרמניה
האיצטדיון של היטלר - אותו איצטדיון מאז ועד היום
מגרש הכדורגל כשדה קרב
שיח המלחמה בכדורגל
שידורי הספורט והלאומיות
הספורט הגרמני והישראלים
הניצחון של צרפת על גרמניה ב-1982
מונדיאל 2006 - ישראליות מתפרצת
התקשורת הישראלית והנבחרת הגרמנית
סיכום
ביבליוגרפיה

קטע מהעבודה:

היחסים הדיפלומטיים בין ישראל לגרמניה החלו שבע שנים לאחר תום מלחמת העולם השנייה, עם חתימתו של בן גוריון על הסכם השילומים בספטמבר 1952. ההסכם נחתם בשנותיה הראשונות של המדינה, אשר היתה אז במצב כלכלי קשה, וכן, היה ברור לכל כי החרם הכלכלי על גרמניה לא יימשך זמן רב. ואולם, דעת הקהל במדינה היתה עדיין מאוד רגישה לנושא הגרמני ומתנגדי ההסכם אף קיימו הפגנות אלימות. אירועי השואה היו טריים, מוחשיים, והם הקשו על רבים מהישראלים לקבל את העובדה שמדינת ישראל מקיימת קשרים עם הגרמנים זמן כה קצר אחרי הקטסטרופה.
באותה תקופה, אוכלוסיית מדינת ישראל הייתה מורכבת מהיישוב היהודי הישן, מהיישוב שהתפתח באירופה מסוף המאה ה- 19 עם ההתעוררות הלאומית היהודית-ציונית ומשארית הפליטה שבאה לישראל עם הקמת המדינה. עד לגל העלייה מארצות צפון אפריקה, שהחל בתחילת שנות ה- 50 היתה מרבית אוכלוסייתה מושפעת בצורה ישירה מהשואה: ניצולים רבים עלו לארץ ולתושבים רבים אחרים היו קרובי משפחה שנספו או ניזוקו. כך, שהיחסים בין גרמניה לישראל נותרו קרים והסתכמו במשך 13 שנה לאחר מכן רק בהסכם השילומים. רק בשנת 1965 הוקמו שגרירויות בבון ובתל אביב והיחסים נעשו גלויים ורשמיים. (מלצר, 2001).

תגים:

ישראל · גרמניה · כדורגל · ספורט · תקשורת · שואה · מדיה · אלימות · נבחרת · ייצוג · לאומיות · מדינה · אירופה · גביע · תחרות · מלחמת · העולם · השניה · כלכלה

אפשרויות משלוח:

ניתן לקבל ולהזמין עבודה זו באופן מיידי במאגר העבודות של יובנק. כל עבודה אקדמית בנושא "כדורגל ולאומיות בין ישראל וגרמניה", סמינריון אודות "כדורגל ולאומיות בין ישראל וגרמניה" או עבודת מחקר בנושא ניתנת להזמנה ולהורדה אוטומטית לאחר ביצוע התשלום.

אפשרויות תשלום:

ניתן לשלם עבור כל העבודות האקדמיות, סמינריונים, ועבודות המחקר בעזרת כרטיסי ויזה ומאסטרקרד 24 שעות ביממה.

אודות האתר:

יובנק הנו מאגר עבודות אקדמיות לסטודנטים, מאמרים, מחקרים, תזות ,סמינריונים ועבודות גמר הגדול בישראל. כל התקצירים באתר ניתנים לצפיה ללא תשלום. ברשותנו מעל ל-7000 עבודות מוכנות במגוון נושאים.