היישום אינו מחובר לאינטרנט

התמורות החברתיות הכלכליות והשיתופיות במושב בני דרור

עבודה מס' 065464

מחיר: 312.95 ₪   הוסף לסל

תאור העבודה: מהם הגורמים המרכזיים שגרמו להיחלשות השיתופיות במושב ומהם תוצאותיה?

6,296 מילים ,17 מקורות ,2007

תקציר העבודה:

עבודה זו עוסקת בתמורות החברתיות, הכלכליות והשיתופיות במושב בני דרור. כמו בקיבוצים, כן במושבים השיתופיים, אופי הקהילה וצורת החיים הייתה נבדלת משאר צורות החיים בחיי קהילה משותפים של החברים. כיום, שיתופיות זו הולכת וקטנה עם השנים, ועקרונות של אינדיוואליות וחיי פרט פוקדים את המושבים השיתופיים והקיבוצים. תמורות אלו באו לידי ביטוי גם במושב השיתופי בני דרור. העבודה באה לבחון את אופי התמורות שהתרחשו במושב, את גודל השפעתן על המושב בכלל ועל החברים בפרט, וכמובן את תוצאות התמורות.

בני דרור הינו מושב באזור השרון השייך למועצה אזורית לב השרון. היישוב הוקם בשנת 1946 ע"י חיילים משוחררים מהצבא הבריטי (he.wikipedia.org - ויקיפדיה: אינציקלופדיה באינטרנט). במושב זה, רואיינו 30 גברים ונשים אשר הינם חברי וחברות המושב. במטרה לענות על שאלת המחקר והשאלות הנלוות אליה חולקו שאלונים לאנשים אלו כאשר נושאי השאלון העיקריים הם: מידת השפעת התמורות במושב על החברים באופן אישי, על החקלאות, התעשייה, מטרות המושב כאינדיבידואל וכחלק ממערכת המושב השיתופי בישראל, מידת ההסכמה לגבי פעולות הפרטה שהתרחשו במושב, מידת השפעת ההרחבה על חברי המושב, ונתונים דמוגרפים ופרטים אישיים כגון: השכלה, תעסוקה וגיל.

מטרת העבודה היא לבחון מהם הגורמים המרכזיים שגרמו להיחלשות בשיתופיות במושב. כמו כן, העבודה באה לחקור את תוצאות התמורות במושב על החברים בפרט ועל המושב בכלל בתחומי התעסוקה, הכלכלה והקשר הבין חברתי.
המחקר בוחן את הדינאמיקה המתפתחת בין אוכלוסיית המושב הותיקה לבין תושבי ההרחבה. האם חברי המושב בעד ההרחבה או האם נוצרו קשיים בתהליך הקליטה של התושבים החדשים, או בעצם מה טיב הקשרים הבין חברתיים בין חברי המושב הוותיק לבין תושבי ההרחבה.

על פי תוכנית המחקר נדגמו 30 חברים מהמושב, מחציתם נשים ומחציתם גברים. רוב החברים רואיינו, ובנוסף הופנו לכולם שאלונים. אוכלוסיית המחקר כללה רק את חברי המושב בגילאים 20-75. חברי המושב מעל גיל 75 לא נכללו בקרב האוכלוסייה הנשאלת.

כלי המחקר שבעזרת נאספו הנתונים:
1. שאלונים אישיים שהועברו בקרב משקי הבית.
2. ראיונות אישיים עם מזכירי המושב, חברי הועד המקומי, ובעלי משקי הבית עצמם.
3. שיחות עם בעלי תפקידים פנימיים במושב (מנהל המשתלה, עובדים בפרדס).

תוכן עניינים:
פרק 1: מבוא
1.1 מטרת המחקר
1.2 שאלת המחקר
1.3 השערות המחקר
פרק 2: רקע היסטורי
פרק 3: נתוני רקע ומאפיינים דמוגרפים
3.1 מיקום גיאוגרפי
3.2 רקע היסטורי על המושב
3.3 אוכלוסיית המושב
3.4 רמת השיתופיות במושב
פרק 4: שיטת העבודה
4.1 איסוף הנתונים וכלי המחקר
4.2 שאלת המחקר
4.3 השערות
4.4 אופן איסוף הנתונים
פרק 5: ניתוח הממצאים
5.1 מבנה התעסוקה
5.1.1 מבנה התעסוקה לפני השינויים
5.1.2 מבנה התעסוקה כיום
5.2 השפעת התמורות על החברים במשק
5.3 רמת השיתופיות
5.4 ההפרטה
5.5 אוכלוסיית המחקר
5.6 ההרחבה
פרק 6: סיכום ומסקנות
פרק 7: ביבליוגרפיה
נספח - שאלון המחקר

קטע מהעבודה:

ההתיישבות הכפרית היא פרי יצירתם של בני העלייה השנייה עוד טרם קום המדינה. התיישבות כפרית מתייחדת באופן הארגון שלה, בבסיס התעסוקה ובאורח החיים של תושביה: מבחינה ארגונית זוהי התאגדות של מספר מוגבל של חברים, במסגרת של קהילה קטנה ואינטימית.
בעבר, התאפיינה התיישבות כזו בתעסוקה חקלאית רחבה. פירושו של דבר, שיישוב נזקק בתכנונו לשטח גדול של קרקע כגורם ייצור. השטח הבנוי של יישובים כפריים היה מצומצם, ובארצות רבות החווה מהווה את השטח הבנוי של היישוב, והקרקע היא גורם הייצור לאספקה עצמית ולפיתוח נוסף (אפלבוים ונוימן, 1997).

תגים:

יישובים · כפריים · מרחב · כפרי · חקלאות · שיתופיות · תעסוקה · הרחבת · מושבים

אפשרויות משלוח:

ניתן לקבל ולהזמין עבודה זו באופן מיידי במאגר העבודות של יובנק. כל עבודה אקדמית בנושא "התמורות החברתיות הכלכליות והשיתופיות במושב בני דרור", סמינריון אודות "התמורות החברתיות הכלכליות והשיתופיות במושב בני דרור" או עבודת מחקר בנושא ניתנת להזמנה ולהורדה אוטומטית לאחר ביצוע התשלום.

אפשרויות תשלום:

ניתן לשלם עבור כל העבודות האקדמיות, סמינריונים, ועבודות המחקר בעזרת כרטיסי ויזה ומאסטרקרד 24 שעות ביממה.

אודות האתר:

יובנק הנו מאגר עבודות אקדמיות לסטודנטים, מאמרים, מחקרים, תזות ,סמינריונים ועבודות גמר הגדול בישראל. כל התקצירים באתר ניתנים לצפיה ללא תשלום. ברשותנו מעל ל-7000 עבודות מוכנות במגוון נושאים.