היישום אינו מחובר לאינטרנט

גנוסייד- רצח העם היהודי במלחמת העולם השניה והשלכותיו על המשפט הישראלי

עבודה מס' 071143

מחיר: 229.95 ₪   הוסף לסל

תאור העבודה: האם חלו תמורות ושינויים במיצוי הצדק והענישה עם פושעי רצח עם וג'נוסייד בבית הדין הלאומי לאחר קיום משפטי נירנברג?

5,722 מילים ,25 מקורות ,2014

תקציר העבודה:

רצח עם או ג'נוסייד הוא רצח המוני של אזרחים המשויכים לעם אחד. הוא עלול להתבצע על ידי שליטיהם, ממשלותיהם החוקיות, או כוחות גרילה, מיליציה אחרים, שהשתלטו על ארצם או על חלק ממנה.
המונח "ג'נוסייד" (genocide) או רצח עם, לתיאור רצח עם לסוגיו, נטבע בשנת 1944 על ידי רפאל למקין, יהודי אמריקאי ממוצא פולני, כחלק ממאמציו להגדרת רצח עם כפשע בחוק הבינלאומי. הוא הגשים מטרה זו כאשר ב-9 בדצמבר 1948 אישרה העצרת הכללית של האו"ם את האמנה למניעת פשע של רצח עם ולהענשת מבצעיו. אמנה זו נכנסה לתוקף בינואר 1951.
במהלך מלחמת העולם השנייה נרצחו והושמדו על ידי הגרמנים קהילות מתבדלות רבות. השמדה זו נעשתה כנגד אוכלוסיות שסומנו בעזרת חוקים ותורות כדוגמת תורת הגזע וחוקי נירנברג אשר בכוונת הנאצים השמדה טוטלית של כלל אוכלוסיות. קהילה אשר הייתה הבולטת ביותר שרוב המאמצים המלחמתיים מבית אשר הופנה אליה היא קהילת היהודים. במהלך מלחמה זו נרצחו על ידי הנאצים 6 מיליון יהודים. רצח שהחל בשנאת השונה והנבדל ובעשי אנטישמיות כלפי היהודים והבדלתם משאר האוכלוסייה, ועד התחלת חיסולו.
רצח העם היהודי התרחש בין השנים 1939 ועד 1945 עם סיום מלחמת העולם השנייה לאור כניעתו של צבא גרמניה. כבר בשנת 1933 עם עלייתו של אדולף היטלר לשלטון הייתה האנטישמיות הגזענית למדיניות ואידאולוגיה הרשמית של המשטר הגרמני. הגרמנים פגעו ברקמת החיים היהודים באירופה חוקקו חוקים ותקנות גזעניות במטרה להוציא את היהודים מכלל החברה האזרחית בגרמניה. הראשון שבהם היה "השבת הפקידות המקצועית על כנה "חוק אשר גרם לפיטורי אלפי עובדים יהודים מעבודתם ועד "חוקי נירנברג" חוק הגזע ובו הגדירו מי הוא אזרח גרמני.
חוק שדירג את התרבות וגזע והעמיד את הגזע הארי בקצה הפירמידה כשהם יוצרי התרבות באמצע הפירמידה גזעים שיש לתקנם שהם נושאי התרבות ומתחתם הם תת גזע היהודים הורסי התרבות. את התת גזע אפשר לשעבד ולאלף להשתמש במרחב מחיה שלהם וכשהם לא יועלו אפשר לוותר עליהם הגזע חייב לצמצם את הגדול הדמוגרפי שלו מותר לקחת ממנו מזון מותר להשתלת על נכסיו . "היהודים הם כמו וירוס שנדבק כמו עלוקה" עם קביעתו של חוק היה אישור שאינו כתוב להתנכל אל היהודים.
כחלק מהתמודדות עם אותם פושעים נאצים, בתקופה שלאחר מלחמת העולם השניה, קמו משפטי נירנברג אשר מטרתם היתה מיצוי הדין עם הפושעים הנאצים ועוזריהם. משפטים אלו יצרו לגיטימציה לשינוי החוק הבין לאומי ומיצוי הדין עם פושעים נוספים לאורך ההסטוריה אשר פעלו לרצח עם במדינתם או מחוצה לה.
לאור הרקע התיאורטי עד כה, בחלקו הראשון של מחקר זה אעסוק בהצגת התנאים שהביאו לרצח העם היהודי דרך הצגת ההגדרות "שואה", "גנוסייד" ו"ההפתרון הסופי" של העם היהודי. בחלקו השני של המחקר, אציג את החלטת האומות המאוחדות להקמת משפטי נירנברג, אסקור את התמורות שחלו במשפט הבין לאומי מלחמה בעת הנוכחית לאור ממצאי משפטי נירנברג ואבחן את משמעות המשפט של פושעי המלחמה לדורות הבאים.
בחלקו האחרון של המחקר, אבצע ניתוח לסקירה הספרותית, אדון בעיקרי הממצאים אשר עלו מתוך סקירה זו, אבחן את מגבלות המחקר כפי שעלו מתוך העבודה ואציג רעיונות למחקרים נוספים אשר יכולים לשפוך אור נוסף על רצח העם היהודי בשואה, על ג'נוסייד ועל החוק הבין לאומי שמטרתו הרתעה או התמודדות עם תופעה אסורה זו בקרב מדינות ואישים שונים.
כל השלבים הנ"ל בעבודה מטרתם לאפשר לי לנסות ולענות על שאלת המחקר אשר הובילה אותי במחקר זה.
2.1 שאלת המחקר היא: האם חלו תמורות ושינויים במיצוי הצדק והענישה עם פושעי רצח עם וג'נוסייד בבית הדין הלאומי לאחר קיום משפטי נירנברג?
מטרת המחקר הינה לבחון את רצח העם היהודי שהתרחש במהלך ה"שואה" ובמלחמת העולם השנייה בין השנים 1939 - 1945. כמו כן, אציג בקצרה את משפטי נירנברג שקיימו בעלות הברית לפושעי המלחמה, ואבחן כיצד אלו תרמו למדיניות הענישה בעידן בנוכחי.

תוכן עניינים:
1. תקציר
2. מבוא
2.1 שאלת המחקר
2.2 מטרת המחקר
2.3 תרומות המחקר
2.3.1 תרומות תיאורטיות של המחקר
2.3.2 תרומות ישומיות של המחקר
3. סקירת ספרות
3.1 ג'נוסייד- הגדרות שונות לבחינת התופעה
3.2 הפתרון הסופי כדרך ביטוי לג'נוסייד
3.3 משפטי נירנברג ותרומתם לתהליך הצדק עם העם היהודי
3.4 השפעת רצח עם על המשפט הבין לאומי בעת הנוכחית
3.5 החוק בישראל לגבי ג'נוסייד
4. דיון ומסקנות
4.1 דיון
4.2 מגבלות המחקר הנוכחי
4.3 הצעות למחקרי המשך
5. ביבליוגרפיה

קטע מהעבודה:

מקרים של השמדת המונים התרחשו במהלך כל תולדות האנושות (אורן, 1994). עם זה יש הגורסים כי במאה ה-20 מעשי ג'נוסייד רבים יותר מבכל מאה אחרת בהסטוריה האנושית, והם מגדירים אותה בשל כך "מאת הג'נוסייד", "מאת הרוע" או "מאת האלימות". במאה ה-20 התרחשה גם השואה, שאפשר לראות בה את הפגיעה החמורה ביותר בזכויות האדם והפגנה קיצונית של אדישות כלפי סבלו של האחר, אם לא הכשל המוסרי האנושי הגדול ביותר שידע המין האנושי מעודו (גוטמן, 1995).

תגים:

ישראל · יהדות · רצח עם · מלחמת עולם · משפטים · משפט · חוק · שואה · פשע · נירנברג · הפתרון הסופי · אנטישמיות · פשעי מלחמה · התנהגות · היסטוריה · עצמאות · בית דין

עבודות נוספות בנושא:

אפשרויות משלוח:

ניתן לקבל ולהזמין עבודה זו באופן מיידי במאגר העבודות של יובנק. כל עבודה אקדמית בנושא "גנוסייד- רצח העם היהודי במלחמת העולם השניה והשלכותיו על המשפט הישראלי", סמינריון אודות "גנוסייד- רצח העם היהודי במלחמת העולם השניה והשלכותיו על המשפט הישראלי" או עבודת מחקר בנושא ניתנת להזמנה ולהורדה אוטומטית לאחר ביצוע התשלום.

אפשרויות תשלום:

ניתן לשלם עבור כל העבודות האקדמיות, סמינריונים, ועבודות המחקר בעזרת כרטיסי ויזה ומאסטרקרד 24 שעות ביממה.

אודות האתר:

יובנק הנו מאגר עבודות אקדמיות לסטודנטים, מאמרים, מחקרים, תזות ,סמינריונים ועבודות גמר הגדול בישראל. כל התקצירים באתר ניתנים לצפיה ללא תשלום. ברשותנו מעל ל-7000 עבודות מוכנות במגוון נושאים.