היישום אינו מחובר לאינטרנט

זכותו של חשוד לאי הפללה עצמית

עבודה מס' 070618

מחיר: 389.95 ₪   הוסף לסל

תאור העבודה: האם זכות השתיקה אכן יכולה למנוע ולעזור כנגד תופעת ההודאות שווא של נאשמים?

6,642 מילים ,35 מקורות ,2019

תקציר העבודה:

שאלת המחקר של עבודה זו היינה: האם זכות השתיקה אכן יכולה למנוע ולעזור כנגד תופעת ההודאות שווא של נאשמים?
לצורך מענה על שאלת מחקר זו אנו ראשית נסקור את האיזון שבין מטרות העל בדין הפלילי שהוא גילוי וחקר האמת אל מול זכויות החשודים וביניהן זכות השתיקה והאי ההפללה העצמית. לאחר מכן נעבור ונסקור בהרחבה את זכויות החשוד בחקירה הפלילית לרבות הזכות שלא להפליל את עצמו. נבדוק את התפתחות הדוקטרינה בישראל וכיצד היא התפתחה עם הזמן לאור חקיקת חוקי היסוד. לאחר מכן נסקור את ההבחנה בין זכות השתיקה לבין הזכות לאי הפללה עצמית, נעמוד על ההבדלים ביניהם ולבסוף נסקור את יישומו של בית המשפט על זכויות אלו, נראה את התפתחות הפסיקה בישראל וכיצד בית המשפט מפרש וכיצד הוא מיישם בפועל ועל אלו מקרים הוא מחיל את זכות השתיקה ואי ההפללה העצמית. לבסוף נעבור למשפט המשווה ונראה כיצד תחום זה חל שם- ובמיוחד במדינת ארה"ב שם יש את "קוד המירנדה" בכל הנוגע לזכויות עצורים .לבסוף נסכם את העבודה, נענה על שאלת המחקר ואביע את דעתי האישית.

תוכן העניינים:
מבוא
מטרות העל של הדין הפלילי - הזכות לאי הפללה עצמית אל מול גילוי וחקר האמת
זכויות חשודים -מהי הזכות לאי הפללה עצמית, הזכות להיוועץ עם עו"ד וכו'.
אבחנה בין הזכות מפני הפללה עצמית לבין זכות השתיקה.
כיצד בתי המשפט מיישמים ומתייחסים לחשודים שבוחרים בזכות זו.
משפט משווה - ארה"ב
סיכום ודיון.
ביבליוגרפיה

קטע מהעבודה:

הליכי המשפט הפלילי נפתחים בדרך כלל בתלונה המוגשת לרשויות המשטרה שאותה עליהן לחקור. התלונה מוגשת במשרדי יחידת החקירות, או נולדת מתוך אירוע פלילי מסוים שאליו מגיע איש משטרה. התלונה אמורה להיחקר על כל נסיבותיה ולכן במסגרת זו נחקר גם החשוד בביצוע העבירה הפלילית ועליו למסור את גרסתו. מכיוון שקל להתלונן ולהאשים, ומכיוון שהתלונה וההאשמה הרות גורל, הן כלפי החשוד והן כלפי הציבור -הן עקב החשיבות של העמדת האשם לדין, והן עקב החשש שמא אדם אחר המסתובב חופשי הוא האשם האמתי, יצר המשפט מעין כללים וזכויות שישמשו את החשוד, על מנת לאזן את מצבו ולמנוע עיוות דין כזה או אחר, ומתוך שאיפה ומטרה להגיע לצדק ולאמת.
בתוך מערך המשפט הפלילי נשאלת השאלה מהו למעשה תפקידו העיקרי של ההליך הפלילי? פרופסור קרמיצר במאמרו טוען כי מטרת ההליך המשפטי הפלילי היא להגיע ל"חקר האמת"(1). דהיינו, מטרת ההליך הפלילי היא לחשוף את העובדות הנוגעות לאירוע מסוים כאשר יש חשד כי במסגרתו בוצעה עבירה.

תגים:

אי הפללה עצמית · זכות השתיקה · הפללה · הפללה עצמית · חשוד · עיוות דין

עבודות נוספות בנושא:

אפשרויות משלוח:

ניתן לקבל ולהזמין עבודה זו באופן מיידי במאגר העבודות של יובנק. כל עבודה אקדמית בנושא "זכותו של חשוד לאי הפללה עצמית ", סמינריון אודות "זכותו של חשוד לאי הפללה עצמית " או עבודת מחקר בנושא ניתנת להזמנה ולהורדה אוטומטית לאחר ביצוע התשלום.

אפשרויות תשלום:

ניתן לשלם עבור כל העבודות האקדמיות, סמינריונים, ועבודות המחקר בעזרת כרטיסי ויזה ומאסטרקרד 24 שעות ביממה.

אודות האתר:

יובנק הנו מאגר עבודות אקדמיות לסטודנטים, מאמרים, מחקרים, תזות ,סמינריונים ועבודות גמר הגדול בישראל. כל התקצירים באתר ניתנים לצפיה ללא תשלום. ברשותנו מעל ל-7000 עבודות מוכנות במגוון נושאים.