היישום אינו מחובר לאינטרנט

המעמד המשפטי של הומוסקסואלים ולסביות בדיני המשפחה

עבודה מס' 065660

מחיר: 302.95 ₪   הוסף לסל

תאור העבודה: מצב הזכויות של ההומוסקסואלים והלסביות בישראל בתחום דיני המשפחה, תוך השוואה למצב בעולם.

3,893 מילים ,46 מקורות ,2002

תקציר העבודה:

בשנת 1988 בוטל סעיף מס' 351 לחוק העונשין(1) אשר עסק ב"משכב-זכר"(2). מאז ועד היום זכו הומוסקסואלים ולסביות בישראל בהכרה משפטית נקודתית במספר מצומצם של תחומי משפט. הכרה זו לא היתה, ברובה, על-פי דין, אלא נבעה מפרשנות שיפוטית של בית-המשפט העליון. כך למשל ניתנה הכרה בחוק, בזכויות שוות בעבודה, ללא אפליה על רקע מיני(3), גם ניתן בעניין פסק-דין מאד ידוע(4), הוכרו ע"י הפסיקה זכויות סוציאליות שונות(5), ואף נאסרה בחוק התייחסות מבזה או משפילה לאדם בשל נטייתו המינית(6). אך למרות זאת עוד רבה הדרך עד להשגת שוויון זכויות מלא לקהילה ההומו-לסבית בישראל. הציבור נחשף בשנים האחרונות יותר ויותר לקהילה ההומו-לסבית, שעורכת מדי שנה מצעדי-גאווה בתל-אביב, חזיון שנראה דמיוני לפני שנים לא רבות. גם "יציאתם מהארון" של אנשים מתוך הקהילה שחשפו, באומץ לב רב מבחינתם, את העדפתם המינית קבל עם ועדה, סייעה להכרה הציבורית הרחבה. אולם, במצב הפוליטי הנוכחי בישראל, שבו מיעוט דתי מהווה לשון-מאזניים בכנסת ומכתיב במידה רבה את סדר היום הציבורי לרוב החילוני, עוד רבה הדרך לפני השגת שוויון זכויות אמיתי ומלא לחברי הקהילה ההומו-לסבית בישראל. רובינשטיין (7) מבחין בין שלושה מישורים של התייחסות של המשפט הישראלי לבעלי נטיות מיניות שונות, אשר כל-אחד מהם משקף רמת סובלנות גבוהה יותר. המישור הראשון, הבסיסי ביותר עניינו עצם ההיתר לקיום יחסי מין הומוסקסואליים ולסביים, במישור הפלילי, ובעניין זה כבר הוזכר לעיל כי עם התיקון בחוק העונשין בשנת 1988 אין כיום איסור פלילי בנדון. המישור השני, האמצעי, עוסק בהיבט השלילי של הזכות לשוויון מבחינת ההעדפה המינית - האיסור להפלות לרעה על יסוד העדפה מינית מסוימת. כך למשל תוקן חוק שוויון הזדמנויות בעבודה בשנת 1992, ראה לעיל. ואילו המישור השלישי, המתקדם ביותר, עניינו ההיבט החיובי של הזכות לשוויון - ההכרה בשותפים לחיים של בני אותו המין כבני-זוג, לשם קבלת זכויות והטבות כלכליות שונות. עצם האמירה הזאת של רובינשטיין מרמזת על כך שבני זוג בני אותו המין הם לכל היותר בבחינת "שותפים לחיים" ואינם יכולים להינשא. נראה בהמשך כי קביעה זו, אף שהיא נכונה בישראל, איננה חד-משמעית בעולם ויש וריאציות נוספות של מתן גושפנקא חוקית לקשר זוגי בין בני-זוג מאותו המין. כדי להדגים את הבעיות השונות, הקשורות למישור זה של ההכרה בקשר הזוגי החד-מיני, בחרתי למקד את העבודה הזאת במצב הזכויות של ההומוסקסואלים והלסביות בישראל בתחום דיני המשפחה, תוך כדי השוואה למצב בעולם בתחום זה.

תוכן העניינים:
1. מבוא
2. נישואין ותחליפי נישואין של בני זוג מאותו המין
א. האם בני-זוג חד-מיני יכולים להינשא ומהן האלטרנטיבות ?
ב. נישואין בין בני-זוג מאותו המין
ג. שותפות רשומה
ד. שותפות משפחתית
ה. מגורים משותפים ללא נישואין / ידועות בציבור
ו. מהי המסקנה מכל האמור לעיל לגבי נישואין וחלופות נישואין לבני-זוג מאותו המין?
3. הורות ואימוץ ילדים על-ידי בני זוג מאותו המין
4. הזכויות של ההומוסקסואלים והלסביות בהיבט החוקתי
5. סיכום
6. ביבליוגרפיה

תגים:

זוג · זוגות · מיניים · חד-מיניים · ידוע · בציבור · ידועה · נשואים · הומו-לסבי · הומוסקסואליות · לסביות

אפשרויות משלוח:

ניתן לקבל ולהזמין עבודה זו באופן מיידי במאגר העבודות של יובנק. כל עבודה אקדמית בנושא "המעמד המשפטי של הומוסקסואלים ולסביות בדיני המשפחה", סמינריון אודות "המעמד המשפטי של הומוסקסואלים ולסביות בדיני המשפחה" או עבודת מחקר בנושא ניתנת להזמנה ולהורדה אוטומטית לאחר ביצוע התשלום.

אפשרויות תשלום:

ניתן לשלם עבור כל העבודות האקדמיות, סמינריונים, ועבודות המחקר בעזרת כרטיסי ויזה ומאסטרקרד 24 שעות ביממה.

אודות האתר:

יובנק הנו מאגר עבודות אקדמיות לסטודנטים, מאמרים, מחקרים, תזות ,סמינריונים ועבודות גמר הגדול בישראל. כל התקצירים באתר ניתנים לצפיה ללא תשלום. ברשותנו מעל ל-7000 עבודות מוכנות במגוון נושאים.