היישום אינו מחובר לאינטרנט

סוכנות תקני המזון (FSA)

עבודה מס' 063794

מחיר: 240.95 ₪   הוסף לסל

תאור העבודה: טכניקות ניהול.

2,394 מילים ,9 מקורות ,2005

תקציר העבודה:

תוכן עניינים:
1. מבוא
2. הקשיים המרכזיים איתם מתמודדת הסוכנות לתקני מזון
3. שיטות וטכניקות ניהול לשימושה של הסוכנות
3.1 תיאוריית האילוצים - TOC
3.2 שימוש במערכות מידע
3.3 שינדוס - BPR
3.4 שיטת Benchmarking
3.5 שימוש בתקני ISO9000
3.6 תרשים עצם הדג
3.7 קבלת החלטות
4. המגבלות ביישום השיטות והטכניקות לניתוח הבעיה
5. סיכום והמלצות
6. ביבליוגרפיה
נספחים

מבוא:
סוכנות FSA - Food standards Agency היא גוף עצמאי, המשמשת ככלב השמירה לכל הנוגע לבטיחות המזון, אשר הוקמה ע"י הפרלמנט בשנת 2000, במטרה להגן על בריאותו של הציבור ועל עיניינו של הצרכן בכל הנוגע למזון.
למרות שהסוכנות הוקמה ע"י הממשלה, אין היא כפופה לאף משרד ממשלתי, והיא חופשייה לפרסם כל פרסומי ייעוץ בכל נושא שהיא חוקרת.
סוכנות FSA מספקת שירותי ייעוץ ומידע לציבור הרחב ולממשלה בכל הנוגע לבטיחות המזון מהשדה ועד לצלחת, תזונה ודיאטה. כמו-כן הסוכנות מגנה על הצרכן ע"י אכיפה יעילה של תקני המזון וניטור מתמיד.
עפ"י הכתבה שפורסמה בדיילי טלגרף על "ספקי מזון גדולים תוקפים את רשלנות הרשות המבקרת בעניין הורדת מאכלים המכילים את מרכיב המזון סודן 1 מהמדפים" מאת ג'יימס הול (תויק 27/02/2005), ועפ"י כתבה נוספת שפורסמה ב-BBC News על עוד מוצרי מזון מזוהמים מורדים מהמדפים "לפחות 100 מוצרים נוספים יורדו מהמדפים לאחר שזוהמו בצבע מאכל המיוחס לעלייה בסיכון לחלות בסרטן" (21 פברואר 2005), קמה תרעומת גדולה כנגד סוכנות תקני המזון בטענה כי זו פירסמה את סוגיית החומר סודן 1 לא בצורה מקצועית כפי המתבקש מהסוכנות לתקנים.

פעולותיה הפזיזות, לכאורה, של הסוכנות עלולות לפגוע קשות בתדמיתה ואף באמינותה ומסירותה כלפי לקוחותיה (ספקי המזון והצרכנים).

לסוכנות התקנים יש אחריות כלפי הצרכנים לבל יפגעו מחומרים מזיקים במזון שאותו הם צורכים, כמו-כן יש לסוכנות אחריות כלפי היצרנים והקמעונאים בתקווה לעבוד בשיתוף פעולה ולמנוע הישנות מקרים של חומרים מזהמים במזון אותו צורכים הצרכנים.

הערת מערכת: בעבודה לא צויינו מראי מקום.

מקורות:

Greasley, A., (1999), Operations Management in Business, Stanley Thornes, Cheltenham.
גלוברזון, ש., (2002), ניהול התפעול ושיפור ביצועים, הוצאת דיונון, תל-אביב
בשן, א., עדן, ש., (1996), תכנון ופיקוח הייצור, לוג'יק מערכות ייעוץ והדרכה, כפר-סבא
שטוב, א., (1997), מניהול התפעול לניהול המפעל, צ'ריקובר,מוציאים לאור, תל-אביב

תגים:

טכניקות · מזון · ניהול · תקני · בריאות · הציבור

עבודות נוספות בנושא:

אפשרויות משלוח:

ניתן לקבל ולהזמין עבודה זו באופן מיידי במאגר העבודות של יובנק. כל עבודה אקדמית בנושא "סוכנות תקני המזון (FSA)", סמינריון אודות "סוכנות תקני המזון (FSA)" או עבודת מחקר בנושא ניתנת להזמנה ולהורדה אוטומטית לאחר ביצוע התשלום.

אפשרויות תשלום:

ניתן לשלם עבור כל העבודות האקדמיות, סמינריונים, ועבודות המחקר בעזרת כרטיסי ויזה ומאסטרקרד 24 שעות ביממה.

אודות האתר:

יובנק הנו מאגר עבודות אקדמיות לסטודנטים, מאמרים, מחקרים, תזות ,סמינריונים ועבודות גמר הגדול בישראל. כל התקצירים באתר ניתנים לצפיה ללא תשלום. ברשותנו מעל ל-7000 עבודות מוכנות במגוון נושאים.