היישום אינו מחובר לאינטרנט

פיתוח עסקי- שינויים למניעת תופעת השמדת סחורה עקב "פג תוקף"

עבודה מס' 061328

מחיר: 119.95 ₪   הוסף לסל

תאור העבודה: איתור הבעיות הלוגיסטיות בסניף של תנובה והצגת פתרונות וחלופות אפשריות.

2,281 מילים ,1995

תקציר העבודה:

הערת מערכת: העבודה אינה כוללת ביבליוגרפיה והערות שוליים.

"תנובה" - אחת החברות הגדולות בארץ, שמשווקות מוצרי מזון. היא משווקת מגוון גדול של מוצרים: קפואים, מצוננים, מוצרי חלב, ביצים ועוד.
סניפי החברה פרוסים בכל חלקי הארץ, מקרית שמונה ועד אילת. היא משווקת את מוצריה למגוון גדול של לקוחות: חברות, קיבוצים, רשתות שיווק, מכולות...
מחזור הכספים השנתי שלה מתבטא במליוני שקלים.
אחד מסניפי "תנובה" נמצא בחוצות המפרץ. שם הסניף הוא "ב.ע.ד".
הסניף משווק מוצרי בשר על סוגיו השונים: עופות, הודו ודגים.
הסניף משרת לקוחות מאזור הקריות, חיפה והצפון. הוא משרת מגוון לקוחות יחד, החל ממכולת שכונתית קטנה עד רשתות שיווק ענקיות: קואופ. צפון, שופרסל, סופרזול, היפרזול וכו'.
לקוחות יכולים לרכוש סחורה ללא הגבלה בכמות: מקרטון אחד עד משטחים שלמים.
סניף "ב.ע.ד" מכיל בתוכו מחסן קירור, מחלקת שיווק, מחלקת הנהלת חשבונות, תפעול.

בעבודה זו נתמקד במחסן הקירור, שהוא החלק הגדול והעיקרי בסניף. ננסה לאתר את הבעיות הלוגיסטיות שהתגלו במחסן ולהציג פתרונות וחלופות אפשריות.

להלן הבעיות:
1. מוצרים מאוחסנים בצורה לא מאורגנת, המקשה על איתור וזיהוי הפריט. אין סדר בהכנסת ואחסון פריטים במחסן. אף אחד לא יודע מיקום מדויק של פריט מסוים. הבעיה הזו גוררת אחריה בעיה אחרת.
2. משטחים הולכים לאיבוד בחדרי הקירור. שטח המחסן הוא ענק. בו מאוחסנים באותו זמן כמה מאות טונות בשר. כדי לאתר פריט מסוים במקום הלא ידוע, דרוש זמן רב.
3. זמן יקר של עובדים מבוזבז עקב חיפושים אחרי מוצרים בחדרי הקירור.
4. לעתים מושמדים מוצרים משום שלא יצאו למכירה טרם חלף התאריך האחרון לשיווק (פג תוקף). הסיבה - אין שליטה ו מעקב אחרי המוצרים.

הצעות לשיפורים
1. מערך המפעל - ניתוח מצב קיים, ניתוח מדיניות, זרימת מוצרים במחסן. הצגת חלופות לשיפור ותמחורם. בחירת שיטה מועדפת.
2. תקן כ"א - חקר רב-תצפיתי לבדיקת עומס עובדים במחסני הקירור על פי מקצועות. קביעת תקן כ"א חדש.
3. מדיניות מלאי - ניתוח מדיניות מלאי, כפי שמופעלת היום. בחירת מנצל מלאי מתאים.

תוכן עניינים:
1. מבוא
2. חלק 1 - מערך המפעל
3. חלק 2 - תקן כוח אדם
4. חלק 3 - מדיניות מלאי
5. סכום
6. נספחים

תגים:

חלב · מזון · שיפור · לוגיסטיקה · מחסן · מלאי · ניהול · מחסנאות

אפשרויות משלוח:

ניתן לקבל ולהזמין עבודה זו באופן מיידי במאגר העבודות של יובנק. כל עבודה אקדמית בנושא "פיתוח עסקי- שינויים למניעת תופעת השמדת סחורה עקב "פג תוקף"", סמינריון אודות "פיתוח עסקי- שינויים למניעת תופעת השמדת סחורה עקב "פג תוקף"" או עבודת מחקר בנושא ניתנת להזמנה ולהורדה אוטומטית לאחר ביצוע התשלום.

אפשרויות תשלום:

ניתן לשלם עבור כל העבודות האקדמיות, סמינריונים, ועבודות המחקר בעזרת כרטיסי ויזה ומאסטרקרד 24 שעות ביממה.

אודות האתר:

יובנק הנו מאגר עבודות אקדמיות לסטודנטים, מאמרים, מחקרים, תזות ,סמינריונים ועבודות גמר הגדול בישראל. כל התקצירים באתר ניתנים לצפיה ללא תשלום. ברשותנו מעל ל-7000 עבודות מוכנות במגוון נושאים.