היישום אינו מחובר לאינטרנט

בריטניה ואירלנד בתקופת מהפכות אביב העמים

עבודה מס' 010357

מחיר: 119.95 ₪   הוסף לסל

תאור העבודה: השפעת המהפכות והתככים הבינלאומים על בריטניה מחד ועל קורות העם האירי מאידך.

1,590 מילים ,8 מקורות ,1990

תקציר העבודה:

מהפיכות 1848 לא היו בבחינת הפתעה לעולם כולו. מטארניך, המנהיג האוסטרי, הכריז זה מכבר שהוא תומך בשינויים והמנהיגים המהפכניים הוחזקו בכל מקום ומקום כשליטי העתיד של אירופה.
סערת ההפיכות והמהפכות של 1848 פסחה על בריטניה. תנועת הצארטריסטים, שזיעזעה את החברה הבריטית בשנות השלושים והארבעים, דעכה, ושיגשוגה הכלכלי של בריטניה, הביא לא רק להתעשרות הבורגנות, אלא איפשרה גם למעמד הפועלים- או לפחות לחלקים מסוימים בו- להעלות את רמת חייו. בפרק הזמן שבין קונגרס וינה ותחילת המאה ה-20, וביחוד בני הדורות שבהם מלכה המלכה ויקטוריה (1837-1901) נהנתה מדינה זו משלום ממושך-אם לא נביא בחשבון את מלחמת קרים. אף על פי שהאצולה הבריטית הוסיפה לקיים בידה עמדו שלטון רבת והשפעה ניכרת על החיים המדיניים, הרי אופיינית היא לתקופה הנדונה עלייתם הכלכלית והמדינית לבורגנות והמעמד הבינוני.
מבחינה משקית עמדה בריטניה בשנים אלו בסימן ניצחונו הגמור של הליבראליזם הכלכלי. ה"מנצאריסזם" על אמונתו המוצקה בהשפעתו המבורכת של החופש הגמור בתחום הכלכלה, והאינדיבידואליזם הבלתי מוגבל בשטחי החיים השונים הם שקבעו את דמותה של החברה הבריטית ואת דרכי התפתחותה המדיני והרוחנית. שגשוגה הכלכלי הפיג את המתיחות החברתית והמפלגות התחלפו בה לסירוגין בין השמרנים והליבראלים .
בריטניה שלטה מאז ומתמיד על רוב שטחה של אירלנד כיום. תחילת ההתקוממות המזוינת היא בימי המהפכה הצרפתית (1789). האירים הקתוליים התקוממו אולם המרד דוכא ע"י ממשלת אנגליה, אולם התנועה להשגת שיוויות הזכויות המדיניות והחברתיות נמשכה. מ-1823 התפשטה התנועה וב-1829 הושג שיוויון זכויות באופן שנפתחו לפניהן כל המשרות חוץ ממשרת המשנה למלך.
התמרמרות מיוחדת גרם המעשר שהאיכרים האיריים היו מחויבים לתת לכנסיה האנגליקנית וב1838- בוטל, אבל עוניים של האיכרים ותנאי השתעבדותם לא השתנו.
העוני הכלכלי גדל לממדים עצומים ב1845-, כשריקבון תפוחי האדמה (מזונם העיקרי של התושבים) הביא לידי מוות מרעב של מאות אלפים. רבבות היגרו לארה"ב והאוכלוסיה האירית הגיעה עד למחציתה מלפני הרעב .
מטרת חיבורי זה הוא לסקור את השפעת המהפכות והתככים הבינלאומיים על בריטניה מחד, ואת קורות העם האירי באותה תקופה. אסתמך על ספרות היסטורית אולם גם אביא הערכות משל עצמי.

ראשי הפרקים:
1. מבוא
2. מבחינה חברתית כלכלית
3 .מבחינה מדינית
4. סיכום
5. ביבליוגרפיה.

מקורות:

האנציקלופדיה העברית, ערך "אירלנד".
תומסון דיויד, אירופה מאז נפוליאון, תל-אביב, 1984.
CURTIS EDMUND, THE HISTORY OF IRLAND, LONDON, 1961.
KRANZBERG MELVIN, 1848, A TURNING POINT?, BOSTON, 1959.
PECH Z. ,THE CZECH REVOLUTION OF 1848, NORTH CAROLAINA, 1969.
MANSERGH NICOLAS, THE IRISH QUESTION, LONDON, 1968.
VAUGHAN W.E.,A NEW HISTORY OF IRLAND, OXFORD ,1989.
TREVELYAN G.M. ,BRITISH HISTORY IN NINETEENTH CENTURY, LONDON, 1922.

תגים:

אירופה

עבודות נוספות בנושא:

אפשרויות משלוח:

ניתן לקבל ולהזמין עבודה זו באופן מיידי במאגר העבודות של יובנק. כל עבודה אקדמית בנושא "בריטניה ואירלנד בתקופת מהפכות אביב העמים", סמינריון אודות "בריטניה ואירלנד בתקופת מהפכות אביב העמים" או עבודת מחקר בנושא ניתנת להזמנה ולהורדה אוטומטית לאחר ביצוע התשלום.

אפשרויות תשלום:

ניתן לשלם עבור כל העבודות האקדמיות, סמינריונים, ועבודות המחקר בעזרת כרטיסי ויזה ומאסטרקרד 24 שעות ביממה.

אודות האתר:

יובנק הנו מאגר עבודות אקדמיות לסטודנטים, מאמרים, מחקרים, תזות ,סמינריונים ועבודות גמר הגדול בישראל. כל התקצירים באתר ניתנים לצפיה ללא תשלום. ברשותנו מעל ל-7000 עבודות מוכנות במגוון נושאים.