היישום אינו מחובר לאינטרנט

תקשורת בין תרבויות

עבודה מס' 065062

מחיר: 240.95 ₪   הוסף לסל

תאור העבודה: בחינת התקשורת בין תרבות אינדיבידואלית מול תרבות קולקטיביסטית באמצעות הספר "עונת הנדידה אל הצפון"\אל טייב צאלח.

5,889 מילים ,27 מקורות ,1998

תקציר העבודה:

אוכלוסיית העולם מחולק לפי טיפולוגיות רבות. טיפולוגיה אחת היא התרבות.
התרבות מוגדרת כ "מורשת עממית" (מילון פונטנה למחשבה מודרנית). לתרבות מאפיינים רבים, ובניהם התקשורת בין הפרטים בתוך התרבות והתקשורת כלפי חוץ. HALL (1983) לדוגמא מדגיש את הקשר בין תרבות ותקשורת וטוען כי סגנון התקשורת של אנשים משקף את סגנון חייהם. הצורה שסה אנשים מתקשרים עם הזולת, יכולה לקבוע רבות לגבי התנהגות התרבותית בהווה והתפתחותה בעתיד.

בעבודה הנוכחית אנסה לבדוק תקשורת בין שתי תרבויות: האחת אינדיבידואליסטית כמו החברה הבריטית המערבית, למול החברה הסודנית, שהיא חברה מוסלמית קולקטיביסטית. כפי שיובהר להלן התרבות האינדיבידואליסטית רואה ביחיד ובחופש הפרט את העיקר, כל אדם דואג לצרכיו האישיים שלו בצורה הטובה ביותר, פועל יוצא מכך- מטרותיה של כלל הקבוצה יעלו. לעומת זאת בשיתופיות- אדם מצוה ממנו לוותר מעט על צרכיו לטובת הכלל כדי שרווחת הקבוצה תעלה. התרבות הקולקטיביסטית מדגישה את חשיבות הצלחת הקבוצה ביחס ליחיד.
בחרתי בנושא זה היות ואפילו במאה ה- 21 אנו שומעים על אינוס נשים בתרבויות המזרח, אפליה מחפירה כלפיהן ועוד. הדבר אינו נובע, להערכתי, מרוע לב, אלא מדרישות הפונקציונליות של החברה הסובבת אותם, וכן מקצר תקשורתי עם המערב הנאור שלמד במשל שנים רבות כיצד להפוך את האישה, למרות חולשתה הפיזית, לשוות זכויות. היעדר תקשורת זו היא המנציחה את מעמד האישה כנחותה.

העבודה תסקור ראשית את התאוריות הקיימות בנושא התרבות והתקשורת ומה שבניהן. לאחר מכן יסקר הסיפור "עונת הנדידה אל הצפון" שמחברו הוא אל חטיב ולמעשה מספר זאת על בן כפרו שיצא ללמוד באנגליה, הכיר שם בחורה אנגליה ולבסוף, בגלל העדר תקשורת משותפת רצחה.
לסיכום תובא הערכה ורפלקציה של התאוריות מול הסיפור עצמו.

תוכן העניינים
1. מבוא
הצגת הנושא
מטרת העבודה
2. סקירת הספרות
מהי תקשורת
אידיבידואליזם מול קולטיביזם
3. ההבדלים בין התרבות הנוצרית (אנגלית) למוסלמית (סודנית )
הבדלי תרבות
4. ניתוח טקסט ספרותי
הסופר והרקע
תאור הסיפור
מעמד האישה בדת המוסלמית מול הנוצרית
5. סיכום
6. ביבליוגרפיה

קטע מהעבודה:

תקשורת משולה למערכת כלי הדם במערכת החברתית. אם קיומה של תקשורת הוא תנאי הכרחי לקיומה של מערכת חברתית (איך אפשר היה לנהל חברה ללא תקשורת?) הרי שמתן משמעות לאקטים תקשורתיים על ידי הפרטים הפועלים במערכת הוא התנאי המספיק לקיומה של תקשורת. תקשורת כיחסי גומלין במערכות החברתיות היא הצד החברתי שלה, ואילו המשמעות הניתנת לו על ידי על פרט ופרט היא הצד הפסיכולוגי שלה (גרון, 1993).

תגים:

תרבות · תקשורת · חברה · בריטית · סודנית · קולקטיביות

אפשרויות משלוח:

ניתן לקבל ולהזמין עבודה זו באופן מיידי במאגר העבודות של יובנק. כל עבודה אקדמית בנושא "תקשורת בין תרבויות", סמינריון אודות "תקשורת בין תרבויות" או עבודת מחקר בנושא ניתנת להזמנה ולהורדה אוטומטית לאחר ביצוע התשלום.

אפשרויות תשלום:

ניתן לשלם עבור כל העבודות האקדמיות, סמינריונים, ועבודות המחקר בעזרת כרטיסי ויזה ומאסטרקרד 24 שעות ביממה.

אודות האתר:

יובנק הנו מאגר עבודות אקדמיות לסטודנטים, מאמרים, מחקרים, תזות ,סמינריונים ועבודות גמר הגדול בישראל. כל התקצירים באתר ניתנים לצפיה ללא תשלום. ברשותנו מעל ל-7000 עבודות מוכנות במגוון נושאים.