היישום אינו מחובר לאינטרנט

הפרעות אכילה מנקודת מבט של תיאוריות ההכוונה העצמית

עבודה מס' 068689

מחיר: 483.95 ₪   הוסף לסל

תאור העבודה: הצגת הנחות היסוד של תיאורית ההכוונה העצמית וקישורן להפרעות אכילה כמו אנורקסיה נברוזה, בולימיה נברוזה והשמנת יתר.

14,892 מילים ,67 מקורות ,2010

תקציר העבודה:

בימינו, השכיחות של הפרעות אכילה גדלה וגדלה, וכבר הגיעה למימדים מדאיגים מאוד. שילוב של תרבות הדוגלת ברזון כמודל ליופי, הצלחה, כח ושליטה הוא שילוב מסוכן. הפרעות אכילה הן בעיות בריאותיות קשות המשפיעות באופן חמור על כל תחומי החיים של הסובלים מהן: רגשיים, רוחניים ונפשיים. גורמים אלה הולכים וגוברים עם הזמן, והם בעלי פוטנציאל הרסני ביותר. הפרעות אכילה מאופיינות כהתנהגות פתלוגית המבטאת הפרעות חמורות בהתנהגות האכילה. המאפיין אותן הוא סירוב לשמור על משקל גוף מינימלי נורמלי, ובהרעבה עצמית המובילה לאובדן מסיבי של משקל הגוף. שיעורי התמותה הופכים את התופעה ל"הפרעה נפשית". אנורקסיה נרבוזה כונתה "ההפרעה הפסיכיאטרית של שנות השמונים" וצוינה כמגפה חברתית. במסגרת המודל הביו-מדיקלי, התנהגות אנורקטית מוסברת במונחים של תהליכים פיזיולוגיים, הקשורים לתורשה, לשינויים נוירו - כימיים, לתהליכים אינדוקרינולוגיים. המודל הפסיכולוגי מסביר התנהגות אנורקטית במונחים של תכונות אישיות, יחסים משפחתיים ובעיות הקשורות לאוטונומיה, לאירועי מתח, לפחד מאובדן שליטה ולבגרות מינית.
תיאוריית ההכוונה העצמית, שפותחה ע"י קבוצת חוקרים בראשות דיסי וראיין, מדגישה שהתהליכים המניעים את האדם להתנהגות מסוימת באים מהצרכים הבסיסיים שלו לצמיחה אישית ולהתמודדות עם אתגרים חדשים. לכל אדם יש נטייה טבעית להיות פעיל, מתעניין, חוקר וסקרן, ונטייה זו ממלאת אותו בהנאה וחיות. המונח הכוונה עצמית מתייחס לנכונות של האדם לקחת אחריות על המטרות האישיות שלו, על הישגיו וגם על כישלונותיו. במצבי חיים יומיומיים הם מגלים התנהגות אקטיבית, שתבטיח את קידום האינטרסים שלהם, וכאשר הם נתקלים במצב בו מופרת זכות טבעית שלהם, הם פועלים באמצעות הסינגור העצמי.
עבודה זו תבחן את היווצרותה של הפרעת אכילה והטיפול בה, מנקודת הראות של תיאוריית ההכוונה העצמית. גישה זו מאפשרת בדיקה של מודלים של מוטיבציה הקשורים לויסות התנהגות, ושיטות טיפול בהפרעות אכילה הכוללות במרכזן את הויסות העצמי האוטונומי לשינוי הרגלים.

תוכן העניינים :
1. מבוא
2. תיאורית ההכוונה העצמית (SDT)
2. 1 תהליכי יסוד
2. 2 סוגי מוטיבציה
2. 3 ויסות התנהגות
3. הפרעות אכילה
3. 1 אנורקסיה נרבוזה
3. 2 בולימיה נרבוזה
3. 3 השמנת יתר
4. SDT והפרעות אכילה
4. 1 מודלים של מוטיבציה
4. 2 מוטיבציה לשינוי והרצון לריפוי
4. 3 חוסר סיפוק גופני בהשמנת יתר והרגלי אכילה
4. 4 טיפול בבחירה חופשית
5. סיכום
6. ביבליוגרפיה

קטע מהעבודה:

ההפרדה המרכזית ביותר ב-SDT היא בין מוטיבציה אוטונומית (autonomous motivation) ומוטיבציה נשלטת (controlled motivation).מוטיבציה אוטונומית כוללת את המוטיבציה הפנימית (intrinsic) והסוגים של מוטיבציה חיצונית (extrinsic) שבהם אנשים יזדהו עם ערך הפעולה ובאופן אידיאלי ישתלבו עם תחושת העצמי שלהם.כאשר אנשים מונעים באופן אוטונומי הם חווים רצון או תמיכה עצמית של פעולותיהם.מוטיבציה נשלטת,באופן מנוגד, מורכבת מויסות חיצוני (external regulation), שבו התנהגות אדם היא היא פונקציה של אפשרויות של פרס או עונש, וויסות מופנם (introjected regulation) שבו ויסות הפעולה הופנם באופן חלקי והוא מונע על ידי גורמים כמו מניע מוסכם,המנעות מבושה,הערכה עצמית אפשרית ומעורבויות של אגו.כאשר אנשים נמצאים תחת שליטה הם חווים לחץ לחשוב,להרגיש או להתנהג בדרכים מסוימות.גם מוטיבציה נשלטת וגם מוטיבציה אוטונומית מניעות ומכוונות את ההתנהגות והן עומדות בניגוד לחוסר מוטיבציה (amotivation) שמתייחסת לחוסר בכוונה ובהנעה.

תגים:

SDT · בחירה חופשית · ראיין ודסי · אנורקסיה · בולימיה · השמנת יתר · הפרעת אכילה

עבודות נוספות בנושא:

אפשרויות משלוח:

ניתן לקבל ולהזמין עבודה זו באופן מיידי במאגר העבודות של יובנק. כל עבודה אקדמית בנושא "הפרעות אכילה מנקודת מבט של תיאוריות ההכוונה העצמית", סמינריון אודות "הפרעות אכילה מנקודת מבט של תיאוריות ההכוונה העצמית" או עבודת מחקר בנושא ניתנת להזמנה ולהורדה אוטומטית לאחר ביצוע התשלום.

אפשרויות תשלום:

ניתן לשלם עבור כל העבודות האקדמיות, סמינריונים, ועבודות המחקר בעזרת כרטיסי ויזה ומאסטרקרד 24 שעות ביממה.

אודות האתר:

יובנק הנו מאגר עבודות אקדמיות לסטודנטים, מאמרים, מחקרים, תזות ,סמינריונים ועבודות גמר הגדול בישראל. כל התקצירים באתר ניתנים לצפיה ללא תשלום. ברשותנו מעל ל-7000 עבודות מוכנות במגוון נושאים.