היישום אינו מחובר לאינטרנט

השוואת הטוטליטריות כפי שמופיעה ב"ראשיתה של הדמוקרטיה הטוטליטרית"\י.טלמון ו"מקורות הטוטליטריזם"\ח.ארנדט- האדם, השלטון והאלימות.

עבודה מס' 041110

מחיר: 276.95 ₪   הוסף לסל

תאור העבודה:

7,790 מילים ,16 מקורות

תקציר העבודה:

תוכן עניינים:
1. מבוא
2. מקורות ההתייחסות של טלמון וארנדט לטוטליטיזם
3. קו הרצף הסטורקטורלי שבין ארנדט לטלמון.
4. מקומו של האדם בדמוקרטיה הטוטליטירית.
5. מקומו של החינוך בדמוקרטיה הטוטליטירית.
6. המהות של הטוטליטיזם על פי ארנדט.
7. המונופול של השליט על הכוח במדינה אצל ארנדט
8. המשטרה החשאית בתור אינסטרומנט של הטוטליטיזם במשנה של ארנדט.
9. האלימות של הדמוקרטיה הטוטליטירית לשיטתו של טלמון.
10. האלימות של הטוטליטיריות לשיטתה של חנה ארנדט.
11. חוזה אורטגה גייטס, נביא הטוטליטריות.
12. מאפיינים סטרוקטורליים של משטרים טוטליטריים.
13. סיכום.

מבוא
אם נבצע השוואה ראשונית בין שמותיהם של ספרים אלה נראה שמושאם הוא אחד והוא טוטלטריות. מן הדין הוא להבהיר מושג זה כדי שנוכל לראות ולאבחן את המאפיינים של כל אחת משיטות הגיגיות אלה. על פי שמיר הטוטליות משמעה היא "מיזוג האומה לשלמות טוטלית, על ידי התגברות על הפיצול והיריבות שבין מוסדות וכוחות חברתיים שונים, כגון הכנסייה ובית המלוכה, האצולה והבורגנות, ההון והעבודה, תעשייה וחקלאות...במגמה למגזם באומה - מדינה טוטלית אחת". על פי פרידריך למשטר הטוטליטרי : אידיאולוגיה טוטליטרית, שלטון של מפלגה אחת בהנהגתו של דיקטטור, ומשטרה חשאית כל יכולה. בעזרת כל אלה משיג המשטר שליטה מוניפוליסטית על כל המערכת הארגונית במדינה כולל זו הכלכלית, על השימוש הליגלי בכוח הנשק, וכן על אמצעי התקשורת ההמוניים.
משתי הגדרות אלה אפשר לראות שלמרות הבדלי הניסוח ביניהם, התמונה המצטיירת היא אחת. קיים כאן רצון של מי שהוא בעל עוצמה בלתי מוגבלת לנכס את המדינה ולהכניס את כל מה שנמצא בה, החל באדם הבודד וכלה בשלטון עצמו למסגרת ארגונית אחת, תחת מטריה אידאולוגית שאין מערערים אחריה בשום צורה שהיא. ישנו מי שהוא שמנהל את המדינה והכל יישק על פי מוצא פיו ללא שום זכות ערעור. בידיו של שליט זה נמצא המונופול על הכוח והוא עושה בו ככל העולה על רוחו. תופעה זו של שימוש בכוח וניתוב מדינה שלמה לתוך מסגרת של כוליות שהכל חייבים בציות לה. על פי יעקב טלמון אלימות אוטוריטרית ובסיסה ההגיוני אינו אלא סדרי בראשית המעוגנים ברצון האל, בנתוני טבע או ביצר לב האדם, וגם לא במטרה גואלת, כי אם תנאי משבר, שנוצרים בעקבות שינויים
פתאומיים ומרחיקי לכת בטכנולוגיה, בשיטות ייצור, בגידול אוכלוסייה מהיר מדי, כלומר בתמורות חריפות המנתקות חלקי אוכלוסיה גדולים מעיסוקים ומאורח חיים מסורתיים, עוקרת אותם ממקומותיהם, עושה אותם למיותרים,
בשעה שהאפשרויות החדשות שנסתמנו על ידי השינויים הגדולים מצריכות ידיים חדשות. המדינה או לכשנרצה - מעמד המנצלים רואה אז הכרח להזדקק לאמצעים חמורים ואכזריים וגם יסודות תלושים בלתי מסתגלים או סרבנים - מיקום בית דין, עונשי גוף, מעצרים או כפייה מוסווית.
צמיחתה של הדיקטטורה והשימוש הממוסד שנעשה באלימות להכספת רצון השליטים על ההמונים הוא תוצר לנקודת שבר היסטורית, אם כלכלית, אם אידיאולוגית, אם סוציולוגית ואם דתית שכמוה כרעידת אדמה המנביטה מה
שהוא חדש שלא היה בדמותו קודם לכן ומה שהוא זה הוא רווי דם בצורה אכזרית במיוחד.
שינויים במימדים קטקלסטים ואפוקליפטיים שהתחוללו בעת החדשה הם המהפכה הצרפתית ועליית נאצים הקומוניסטים לשלטון בגרמניה וברוסיה במאה ה-20. גם יעקב טלמון וגם חנה ארנדט משקיעים את כל מרצם האינטלקטואלי בהבנתה של הטוטליטריות. כל אחד מהם מתמקד בנתח זמן היסטורי אחר.

מקורות:

ארנדט חנה - מחשבות על אלימות בתוך צבי בטשא ואברהם יסעור (עורכים) - משנות המדיניות בעת החדדשה הוצאת ניומן 1975 כרך ג' 278 עמ'.
הרינגטון מיכאל - המהפכה שבאקראי עם עובד 1971, 226 עמ'.
וולצר מיכאל - כשלון הטוטליטריות בתוך אירווינג האו (עורך) - מבט שני טוטליטריות במאה ה - 20. 130 עמ'.
זנד שלמה - "יעקב טלמון והמהפכה הטוטליטרית" זמנים 30/31 קיץ 1981 עמ' 176-184.
חוזה אורטגה איגיסט - מרד ההמונים זמורה ביתן, מודן, 1978 220 עמ'.
טאקר רוברט ס. - האם" האח הגדול" באמת קיים? בתוך אירווינג האו (עורך) - מבט שני טוטליטריות במאה ה - 20, 130 עמ'.
טלמון יעקב - בעידן האלימות , עם עובד 1977 417 עמ'.
טלמון יעקב - ראשיתה של הדמוקרטיה הטוטליטרית הוצאת דביר, 290 עמ'.
טלמון יעקב - מיתוס האומה וחזון המהמפכה חלק ב', עם עובד, 1981, 764 עמ'.
יואכים פאסט - פני הרייך השלישי הוצאת מערכות 1987, 412 עמ'.
מזר חיים - "כשלים מובנים כגורמים לקריסתה של ברה"מ" מפנה 4 מרץ 1994, עמ' 25-29.
קרל פרידריך, זביגנייב בז'ז'נסקי - קווי האופי הכלליים של הדיקקטורה הטוטליטרית בתוך ש.נ. איזנשטדט, עמנואל גוטמן, יעל עצמון (עורכים) - מדינה וחברה עם עובד 1976, עמ' 267-276.
שמיר יוסף - קללת המאה ה - 20 בתוך אירווינג האו (עורך) - מבט שני הטוטלטריות במהאה ה - 20, 120 עמ'.
שפרינצק אהוד - "גוש אמונים" - מודל הקחרון של הקיצוניות הפוליטית" מדינה ממשל ויחסים בינלאומיים 17 1901, עמ' 22-49.
Hanna Adnedt: The Origins of Totalirism Harvast/RBJ book N.Y. 1973' 392 p.
Almond and Powell - Comperative Politics, a developmental Approach Little, Brown and Company 1966 348 p.

תגים:

גייטס · טוטליטריזם · ארנדוט · ארנדט · דמוקרטיה · אורטגה

אפשרויות משלוח:

ניתן לקבל ולהזמין עבודה זו באופן מיידי במאגר העבודות של יובנק. כל עבודה אקדמית בנושא "השוואת הטוטליטריות כפי שמופיעה ב"ראשיתה של הדמוקרטיה הטוטליטרית"\י.טלמון ו"מקורות הטוטליטריזם"\ח.ארנדט- האדם, השלטון והאלימות.", סמינריון אודות "השוואת הטוטליטריות כפי שמופיעה ב"ראשיתה של הדמוקרטיה הטוטליטרית"\י.טלמון ו"מקורות הטוטליטריזם"\ח.ארנדט- האדם, השלטון והאלימות." או עבודת מחקר בנושא ניתנת להזמנה ולהורדה אוטומטית לאחר ביצוע התשלום.

אפשרויות תשלום:

ניתן לשלם עבור כל העבודות האקדמיות, סמינריונים, ועבודות המחקר בעזרת כרטיסי ויזה ומאסטרקרד 24 שעות ביממה.

אודות האתר:

יובנק הנו מאגר עבודות אקדמיות לסטודנטים, מאמרים, מחקרים, תזות ,סמינריונים ועבודות גמר הגדול בישראל. כל התקצירים באתר ניתנים לצפיה ללא תשלום. ברשותנו מעל ל-7000 עבודות מוכנות במגוון נושאים.