היישום אינו מחובר לאינטרנט

תיירות כפרית

עבודה מס' 066060

מחיר: 361.95 ₪   הוסף לסל

תאור העבודה: תיירות כפרית באזור סובב כינרת (קיבוץ עין גב)

9,108 מילים ,24 מקורות ,2007

תקציר העבודה:

המגזרים הכפריים משקפים בימינו מוקדי משיכה חזקים ביותר לפעילויות תיירותיות אקטיביות (יותר מאשר פאסיביות) בחיק הטבע. התיירות הכפרית בישראל היא בעיקר תיירות פנים כאשר אזור הצפון הוא הפופולארי ביותר בשל האקלים הנוח והמשאבים הטבעיים. הכינרת משקפת משאב טבע בעל כוח משיכה עצום בישראל ובעולם. בנוסף לכך היא משופעת מסביב באתרים היסטוריים ובאטרקציות טבעיות ותרבותיות. השילוב הזה הפך את אזור סובב כינרת למוקד משיכה מרכזי לתיירים מחו"ל בהקשר של תיירות צליינית, כמו כן לאחד מהאזורים המועדפים ביותר על ישראלים בהקשר של תיירות כפרית. אחד הישובים החשובים לתיירות הכפרית באזור הוא קיבוץ עין גב השוכן לחופה המזרחי של הכינרת. מדובר בקיבוץ בעל משאבים רבים, כגון: משאבי טבע, חקלאות, היסטוריה, מורשת, קהילה ותרבות. אותם משאבים נהדרים הפכו אותו ליעד תיירותי מושך, אך הפוטנציאל הגדול טרם מומש. דו"ח זה עוסק בפיתוח תיירות כפרית בקיבוץ עין גב ובאזור סובב כינרת. הדו"ח כולל סקירה רחבה של המוצר התיירותי הכפרי והתפתחותו בארץ ובעולם. כמו כן, כולל ניתוח מושכל של האזור התיירותי המדובר אשר מוביל להצעת חלופות פיתוח אפשריות. אלו האחרונות מתבססות על ארבעה עקרונות יסוד: טיפוח הכלכלה האזורית במשמעות הרחבה, בניית יכולות וכושר קהילתיים, ביסוס תחושת הבעלות והקשר לאזור ויצירת מסה קריטית של יזמויות כפריות. החלופות שהוצעו משקפות קשר הדוק בין הרמה של היעד למדיניות האזורית (המקומית והלאומית) תוך מתן דגש לשלושה מרכיבים קריטיים להצלחה (CSF): מדיניות פיתוח התיירות הכפרית כמכשיר לפיתוח האזורי הכולל, פיתוח התיירות הכפרית כחלק מהותי בשרשרת הערך והאספקה, ויצירת איזון בין ביקוש להיצע כנגזרת של תשתיות תמיכה בקהילה, באזור וברמה הלאומית. הדו"ח ממליץ לפעול בשלושה כיוונים עיקריים: האחד, תיכון אסטרטגיה (בהתערבות ממשלתית) מקיפה לפיתוח אזורי שהוא בר קיימא ומשקף מוצר כפרי בעל דימוי נקי, ברור ואותנטי. השני, הפיכת בית ההארחה בן ה- 184 יחידות הקיים בקיבוץ עין גב לבית הארחה המושתת על עקרונות התיירות האקולוגית. זאת בשאיפה כי פיתוח מיזם התיירות האקולוגית יאפשר לחטיבה להתיישבות ולתושבי האזור הזדמנויות נוספות לעידוד, ייזום והקמה של פרויקטים נוספים בתחום זה באזור סובב כינרת כולו. והשלישי, השקת פרויקט פיתוח רחב היקף ליצירת מוצר תיירותי כפרי הפונה לתיירות הנכנסת ומבוסס על העובדה שהאזור מציע ערך גבוה עבור מחיר נמוך מיעדים פופולאריים אחרים בישראל.

תוכן עניינים:
תקציר
מבוא
רקע להתפתחות התיירות הכפרית בארץ ובעולם
פרק 1 - סובב כינרת וקיבוץ עין גב - רקע וגורמים משפיעים
התיירות באזור סובב כינרת
ההיצע התיירותי
מאפיינים
תשתיות
בעלי עניין
שרשרת ההפצה
התיירות בקיבוץ עין גב
פרק 2 - ניתוח האזור התיירותי
ניתוח הסביבה החיצונית (PESTLE)
הסביבה הפוליטית
הסביבה הכלכלית
הסביבה החברתית-תרבותית
הסביבה הטכנולוגית
גורמים משפטיים
גורמים סביבתיים - אקולוגיים
ניתוח SWOT
ניתוח TOWS
פרק 3 - חלופות פיתוח אפשריות באזור
תוכניות פיתוח קיימות וחלופות אפשריות
עקרונות היסוד בחלופות הפיתוח
טיפוח הכלכלה האזורית
בניית יכולות וכושר קהילתיים
ביסוס תחושת הבעלות והקשר לאזור
יצירת מסה קריטית של יזמויות כפריות
מרכיבים קריטיים להצלחה (CSF)
מודלים חשובים לביסוס הפיתוח על עקרונות תיירות בת קיימא
מסקנות והמלצות יישומיות
מסקנות
המלצות יישומיות
סיכום
רשימה ביבליוגרפית
נספחים
נספח 1 - סיווג סוגי תיירות באזורים טבעיים
נספח 2 - התפתחות היצע חדרי אירוח כפרי בישראל
נספח 3 - מפות תיחום לאזור סובב כינרת
נספח 4 - ייזום והפקת אירועים בסובב כינרת
נספח 5 - דוגמא לפיתוח תשתיות תיירות
נספח 6 - מודל המערכת התיירותית
נספח 7 - קיבוץ עין גב - מיקום ותצלום אווירי
נספח 8 - ניתוח SWOT - קיבוץ עין גב ואזור סובב כינרת
נספח 9 - מטריצת TOWS - קיבוץ עין גב ואזור סובב כינרת
נספח 10 - הגורמים המשפיעים על בחירת האסטרטגיה (NEWSOME ET AL, 2002)
נספח 11 - מודל ארבעת הכוחות ( GANDHI ET AL, 2006)

קטע מהעבודה:

חשיבותה של התיירות הכפרית אינה מוטלת בספק. לדעתם של Sharpley & Sharpley (1997) מזה כמעט 200 שנים שהתיירים נמשכים יותר ויותר לאזורים הכפריים. החל מהתיירים הראשונים שהגיעו לאלפים באירופה, לערבות במערב אמריקה או להרים בבריטניה, ועד ימינו הנוכחיים בהם התיירות הכפרית משקפת במדינות רבות את אחת הצורות הפופולאריות ביותר של תיירות. על פי Roberts & Hall (2001) הערכות שונות מצביעות על כך שהתיירות באזורים הכפריים מהווה 10-20% מתוך כלל הפעילות התיירותית העולמית. בספרות האקדמית קיים מגוון רחב של הגדרות לגבי המושגים: 'תיירות כפרית' ו- 'אזור כפרי'. העובדה שאין הגדרה אחידה ומקובלת משאירה המון מקום להסתייגויות ופרשנויות, כמו גם מקשה על אמידה ומדידה של התיירות הכפרית. Sharpley & Sharpley (1997) מונים בספרם מגוון ביטויים בהם נהוג להשתמש לתיאור פעילות תיירותית באזורים כפריים. אלה כוללים: תיירות חקלאית, תיירות כפרית, תיירות אלטרנטיבית, תיירות רכה, תיירות אקולוגית, תיירות ירוקה ועוד.

תגים:

נופש · ופנאי · מגזר · כפרי · פריפרייה · טבע · תיירות · אקולוגית · תיירות · קיימא · פיתוח · אזורי · מכפילים · כלכליים · חקלאות · קיבוצים · ומושבים

אפשרויות משלוח:

ניתן לקבל ולהזמין עבודה זו באופן מיידי במאגר העבודות של יובנק. כל עבודה אקדמית בנושא "תיירות כפרית", סמינריון אודות "תיירות כפרית" או עבודת מחקר בנושא ניתנת להזמנה ולהורדה אוטומטית לאחר ביצוע התשלום.

אפשרויות תשלום:

ניתן לשלם עבור כל העבודות האקדמיות, סמינריונים, ועבודות המחקר בעזרת כרטיסי ויזה ומאסטרקרד 24 שעות ביממה.

אודות האתר:

יובנק הנו מאגר עבודות אקדמיות לסטודנטים, מאמרים, מחקרים, תזות ,סמינריונים ועבודות גמר הגדול בישראל. כל התקצירים באתר ניתנים לצפיה ללא תשלום. ברשותנו מעל ל-7000 עבודות מוכנות במגוון נושאים.