היישום אינו מחובר לאינטרנט

הדמיון והשוני בין "זמן תל אביב", ו"קול העיר"

עבודה מס' 062993

מחיר: 217.95 ₪   הוסף לסל

תאור העבודה: השוואה על פי 5 קטגוריות.

2,836 מילים ,5 מקורות ,2000

תקציר העבודה:

עבודה זו עוסקת בשני שבועונים, "זמן תל- אביב", מהמגזר החילוני ו- "קול העיר", מהמגזר החרדי, ומטרתה לעמוד על הדימיון לצד השוני במאפינים של שני העיתונים. בכדי לתת תמונה מלאה, חילקנו את העבודה לחמש קטיגריות בהן נבחן את האיפיונים הייחודיים לכל אחד מהעיתונים: הבעלות עליהם, ההיסטוריה והרקע להקמתם, הסביבה התחרותית בה הם פועלים, חלוקת התפקידים והאילוצים המבניים והתוכניים שלהם. בחרנו שני עיתונים אלה כמקבילים משום ששניהם מיועדים לקהל- יעד לא מוגדר (מלבד ההבדל בין הציבור החרדי לחילוני), ומשום ששניהם מופצים אחת לשבוע ללא תשלום, גם אם בצורת הפצה שונה- עליה נעמוד מייד.

"זמן תל אביב" הינו מקומון, חילוני, היוצא אחת לשבוע ביום שישי, כנספח לעיתון "מעריב" ומופץ באזור תל- אביב. כעיתון המיועד לקהל מקומי, הוא עוסק בתחומים שאינם זוכים לכיסוי מספיק בעיתונות הארצית ואשר עניינם באיזור הגיאוגרפי- תל- אביב וסביבותיה. את המקומון "זמן תל- אביב" מקבלים כל קוראי "מעריב" בערים תל- אביב, יפו, רמת- גן, גבעתיים ובני ברק (או כאלו שרכשו את העיתון "מעריב" באזורים אלו), כחלק ממוספי השבת של "מעריב" המצורפים לעיתון של יום שישי, כמו גם מנויי "מעריב" באזור השרון ובקעת אונו.

"קול העיר", הוא שבועון חרדי המחולק חינם לתיבות הדואר בבני-ברק, ותפוצתו 33000, עותקים. העיתון מיועד לכל שכבות הגיל של הקהל החרדי, והדתי בכלל, ועוסק בענייני אקטואליה ופוליטיקה לצד ידיעות מקומיות הקשורות לחיי הקהילה החרדית. העיתון כולל בתוכו גם מוסף, תחת השם "שביעי", העוסק בעינינים מדייניים ופרלמנטריים לצד פינות תשבצים, צרכנות ופינה לילדים. מיותר לומר כי העיסוק בכל הנושאים מדגיש את ההקשר
הדתי ומובא בהתאם לרוח הציבור הדתי- חרדי.

תוכן העניינים
הקדמה
1. הבעלות
2. היסטוריה ורקע להקמה
3. הסביבה התחרותית שבה פועל המקומון
4. חלוקת התפקידים בארגון
5. אילוצים מבניים ותפקודיים
סיכום
ביבליוגרפיה

קטע מהעבודה:

"זמן תל- אביב" נתון תחת לחצם של מתחריו בשוק שבראשם עיתון "העיר" - של רשת מקומוני שוקן ו"עיתון תל- אביב" - של "ידיעות תקשורת". מעצם היותו מקומון על פי התכונות שמגדיר כספי למקומון, הוא נתון בתחרות מתמדת על מפרסמים ומושפע מהם: "המקומון הוא בעל נטייה לרווחים בצורה בולטת אך מקורותיו זעומים משום כך הוא נתון יותר ללחציהם של המפרסמים"(7).

מקורות:

כספי, ד' (1984): ביזור אמצעי התקשורת במערכת ריכוזית: דוגמת העיתונות המקומית בישראל 1959-1980". מנהל ופוליטיקה בשלטון המקומי, 7 (ע"מ- 26-42). במקראה אמצעי תקשורת המונים בישראל בעריכת דן כספי ויחיאל לימור ע"מ 207-217.
לימור, י' (1997): "'הנסיך הקטן' ו'האח הגדול', או: תעשיית התקשורת בישראל בעידן של תמורות". בתוך: ד' כספי (עורך), תקשורת ודמוקרטיה בישראל, ירושליים: מכון ון-ליר והקיבוץ המאוחד. ע"מ 29-46.
נוסק, ה' וי' לימור (2000). "50 שנה של 'נשואי נוחות': היחסים בין העיתונות לבין הצנזורה הצבאית בישראל". בתוך ה' נוסק וז' הירש (עורכים), ספר היובל למדינת ישראל. תל אביב .
מיכלסון מ' (1990): "עיתונות חרדית בישראל". קשר, ע"מ 22-11
בלונדהיים, מ' וק' קפלן (1993): "'רשעות השידור'- תקשורת וקלטות בחברה החרדית". קשר, 14. ע"מ 51-61
לימור, י' (1997): "'הנסיך הקטן' ו'האח הגדול', או: תעשיית התקשורת בישראל בעידן של תמורות". בתוך: ד' כספי (עורך), תקשורת ודמוקרטיה בישראל, ירושליים: מכון ון-ליר והקיבוץ המאוחד. ע"מ 33.
כספי, ד' (1984): ביזור אמצעי התקשורת במערכת ריכוזית: דוגמת העיתונות המקומית בישראל 1959-1980". מנהל ופוליטיקה בשלטון המקומי, 7 (ע"מ- 26-42). במקראה אמצעי תקשורת המונים בישראל בעריכת דן כספי ויחיאל לימור ע"מ 215.

תגים:

עיתונים · מקומונים · מקומון · חרדים · חילוני · עיתונות מקומית · תעשיית התקשורת · חרדית

אפשרויות משלוח:

ניתן לקבל ולהזמין עבודה זו באופן מיידי במאגר העבודות של יובנק. כל עבודה אקדמית בנושא "הדמיון והשוני בין "זמן תל אביב", ו"קול העיר"", סמינריון אודות "הדמיון והשוני בין "זמן תל אביב", ו"קול העיר"" או עבודת מחקר בנושא ניתנת להזמנה ולהורדה אוטומטית לאחר ביצוע התשלום.

אפשרויות תשלום:

ניתן לשלם עבור כל העבודות האקדמיות, סמינריונים, ועבודות המחקר בעזרת כרטיסי ויזה ומאסטרקרד 24 שעות ביממה.

אודות האתר:

יובנק הנו מאגר עבודות אקדמיות לסטודנטים, מאמרים, מחקרים, תזות ,סמינריונים ועבודות גמר הגדול בישראל. כל התקצירים באתר ניתנים לצפיה ללא תשלום. ברשותנו מעל ל-7000 עבודות מוכנות במגוון נושאים.