היישום אינו מחובר לאינטרנט

קבלת החלטות בקבוצה - חשיבה קבוצתית

עבודה מס' 068230

מחיר: 205.95 ₪   הוסף לסל

תאור העבודה: בחינת הכשלים מובנים בהליך של קבלת החלטות בקבוצה, תוך כדי בחינת שיטת סיעור המוחות והכשלים הקיימים בשיטה זו.

2,966 מילים ,21 מקורות ,2010

תקציר העבודה:

אחת החוויות הכי משמעותיות שעברתי בחיי היתה מלחמת לבנון השנייה. תחושת חוסר האונים, וההתפכחות מהאתוס הגדול של "צבא חכם", להבנה לפיה ככל הנראה היה כשל חמור ברמת קבלת ההחלטות, היו תחושות קשות אליהן הגעתי כבר במהלך המלחמה.
היום, כעבור למעלה מ-3 וחצי שנים, ולאחר שאני יכול להסתכל על המלחמה בפרספקטיבה רחבה יותר, עניין אותי לבחון באופן מעמיק יותר, את הכשלים המובנים בהליך של קבלת החלטות בקבוצה, מתוך ניסיון להסביר באופן זה את הכשלים בהחלטות ממשלת ישראל והדרג הצבאי כפי שבאו לידי ביטוי בתוצאות החמורות בשטח.
עבודה זו תפתח בסקירת ספרות רקע כללית בנושא של קבלת החלטות בקבוצה. ראשית תיבחן המתודה הנפוצה של סיעור מוחות, תוך בחינה ביקורתית של יעילות שיטה זו. מתוך בחינת שיטת סיעור המוחות נעמוד על החסרונות, כפי שעלו ממחקרים, בחשיבה במסגרת קבוצתית ונעמוד על "תסמונת החשיבה הקבוצתית" (Groupthink). העבודה תבחן את המאפיינים של תסמונת זו, ואת הגורמים לה.
בהמשכה של העבודה, אציג בקצרה מספר דוגמאות היסטוריות, ביניהן ישראליות, של החלטות שלקו בחשיבה קבוצתית. במסגרת דוגמאות אלו אבחן בקצרה באור זה גם את מלחמת לבנון השנייה, אצביע על הכשלים בתהליך קבלת ההחלטות במלחמה, כפי שעלו בדו"ח החלקי ובדו"ח הסופי של ועדת וינוגרד (וינוגרד, 2007; וינוגרד 2008), ואמחיש את מאפייני תסמונת החשיבה הקבוצתית בהליך קבלת ההחלטות האמור.
לבסוף, אבחן את הדרכים להימנע מתסמונת החשיבה הקבוצתית, מתוך הנחה כי בכל זאת יישנם יתרונות לא מבוטלים בחשיבה בקבוצה על פני חשיבת יחיד.

תוכן עניינים:
א. מבוא
ב. סקירת ספרות
(1) סיעור מוחות
1.1 כללי
1.2 בחינת יעילותה של שיטת סיעור המוחות
(2) חשיבה קבוצתית
2.1 כללי
2.2 מאפייני תסמונת החשיבה הקבוצתית
2.3 גורמי תסמונת החשיבה הקבוצתית
ג. דוגמאות לתסמונת החשיבה הקבוצתית
(1) Case Studies
(2) דוגמאות מההיסטוריה הישראלית
2.1 מלחמת יום כיפור
2.2 מלחמת לבנון השנייה
ד. הדרכים להימנע מחשיבה קבוצתית
ה. סיכום
ו. ביבליוגרפיה

קטע מהעבודה:

קיימת דעה מקובלת, לפיה חשיבה במסגרת קבוצתית, תוך הפריה הדדית, הינה בעלת פוטנציאל להגברת היצירתיות והמקוריות של חברי הקבוצה. אחת הדרכים המקובלות ליצירת תהליך של חשיבה קבוצתית היא שיטת סיעור המוחות.
סיעור מוחות הוא במהותו תהליך של חשיבה קבוצתית. חברי הקבוצה יושבים במעגל וזורקים רעיונות ופתרונות אפשריים לבעיה (Horowitz, 1999). הקבוצה מעריכה את הרעיונות, מוחקת את הבלתי רלוונטיים, מלטשת ומיישמת את הרעיונות המבריקים. למעשה, סיעור מוחות משמש כנוהל לגיוס משאביה היצירתיים של הקבוצה לפתרון בעיות ופיתוח רעיונות.

תגים:

סיעור מוחות · Brainstorming · חשיבה קבוצתית · יצירתיות · Groupthinking · Janis · מלחמת יום כיפור · כשל · ועדת וינוגרד

עבודות נוספות בנושא:

אפשרויות משלוח:

ניתן לקבל ולהזמין עבודה זו באופן מיידי במאגר העבודות של יובנק. כל עבודה אקדמית בנושא "קבלת החלטות בקבוצה - חשיבה קבוצתית", סמינריון אודות "קבלת החלטות בקבוצה - חשיבה קבוצתית" או עבודת מחקר בנושא ניתנת להזמנה ולהורדה אוטומטית לאחר ביצוע התשלום.

אפשרויות תשלום:

ניתן לשלם עבור כל העבודות האקדמיות, סמינריונים, ועבודות המחקר בעזרת כרטיסי ויזה ומאסטרקרד 24 שעות ביממה.

אודות האתר:

יובנק הנו מאגר עבודות אקדמיות לסטודנטים, מאמרים, מחקרים, תזות ,סמינריונים ועבודות גמר הגדול בישראל. כל התקצירים באתר ניתנים לצפיה ללא תשלום. ברשותנו מעל ל-7000 עבודות מוכנות במגוון נושאים.