היישום אינו מחובר לאינטרנט

תקשורת וביטחון לאומי

עבודה מס' 069958

מחיר: 362.95 ₪   הוסף לסל

תאור העבודה: כיצד ניתן לאכוף את הפעילות התקשורתית בכדי להבטיח באופן מידתי את ביטחון המדינה?

9,667 מילים ,40 מקורות ,2013

תקציר העבודה:

שאלת המחקר הנבדקת בעבודה זו היא : כיצד ניתן לאכוף את הפעילות התקשורתית בכדי להבטיח באופן מידתי את ביטחון המדינה?
שאלת מחקר זו נבחרה, משום הצורך לגשר בין תקשורת חופשית לבין שמירה על הביטחון הלאומי, העסיק את החברה הישראלית תקופה ממושכת ובעוצמה משתנה. השינוי שחל בשנים האחרונות, בהתייחסות התקשורת לנושאים הקשורים לביטחון המדינה, נוצר הן מחשיפת החברה הישראלית למידע על פעילות זרועות הביטחון והן מחשיפת הניסיונות לטאטא, לטייח ולהסתיר כשלים או עיוותים ואף לשקר לגורמים ממונים ולשלטון החוק.

שיטת המחקר - עבודה זו תיבחן באמצעות מקרי בוחן ואירועים שונים ומשמעותיים בעבר והקשורים לצנזורה וטיפולה בפרשות ביטחוניות שונות במדינת ישראל כדרך לאכוף את הפעילות התקשורתית. את הניתוח אעשה במספר דרכים: על ידי התייחסות לספרות ביבליוגרפית באשר לתיאור הנושא, באמצעות מחקרים של חוקרי מדע-המדינה, חוקרי תקשורת ומדיה בישראל ומשפטנים. כמו כן, איעזר בפסקי דין הנוגעים לנושא או לחופש העיתונות בישראל, בדו"חות שונים של וועדות ציבוריות ובפרסומים העיתונאים הרלוונטיים.

העבודה מתחלקת לארבעה פרקים:
הפרק הראשון הינו פרק תיאורטי, המכיל ידע ותיאוריות בנושא התקשורת בישראל, מעמדה והתנגשותה עם הביטחון הלאומי.
הפרק השני מתייחס לתיאור המקרים והעובדות בפרשיות השונות ובתוכם גם ההגבלה על פעילות התקשורת: קו 300, בג"ץ קול העם, בג"ץ שניצר.
הפרק השלישי - עוסק בדרכים לאכוף את הפעילות התקשורתית בכל הנוגע לביטחון המדינה.
השערת המחקר - על בסיס סקירה ראשונית של החומר, ניתן להניח, כי לא תמיד שיקולי הצנזורה היו משיקולי ביטחון טהורים ולפעמים שיקולים זרים התערבו בהחלטות ונועדו לכסות על טעויות ואירועים לא נעימים שלא קשורים בביטחון הלאומי. בנוסף, אני מניח כי הדרכים העיקריות לאכיפת הפעילות התקשורתית יהיו באמצעות הצנזורה וצווי איסור פרסום.
לאחר שניתנה תשובה ניסיונית לשאלת המחקר, כעת תיבדק בניתוח נושא העבודה, האם לחשיבה זו יש ביסוס או שהיא מופרכת.

תוכן עניינים
מבוא
פרק 1- התקשורת והתנגשותה עם הביטחון הלאומי בישראל
פרק 2- הגבלת הפעילות התקשורתית
2.1 פרשת השב"כ
2.2 בג"ץ קול העם
2.3 בג"ץ שניצר מול הצנזור הצבאי
פרק 3 - הדרכים לאכיפת הפעילות התקשורתית
סיכום ומסקנות
ביבליוגרפיה

קטע מהעבודה:

חופש הביטוי מהווה בשיטת המשפט הישראלית "זכות עילאית"(5), כפי שהוגדר על ידי בית הדין הגבוה לצדק, עוד בשנות החמישים, בפסק דין אשר מהווה את אחד היסודות המכוננים של ההגנה על חופש הביטוי וכנגזרת שלו - חופש העיתונות. בית המשפט העליון בישראל דאג, לאורך השנים לשמר ולרומם את מעמדו של חופש הביטוי, אשר, כידוע לא מעוגן בחוקה פורמאלית אשר אינה קיימת בישראל וזאת באמצעות פסקי דין פורצי דרך שניתנו לאורך השנים בנושאים הנוגעים בצנזורה ובהגבלה או פגיעה בחופש הביטוי(6).

אפשרויות משלוח:

ניתן לקבל ולהזמין עבודה זו באופן מיידי במאגר העבודות של יובנק. כל עבודה אקדמית בנושא "תקשורת וביטחון לאומי", סמינריון אודות "תקשורת וביטחון לאומי" או עבודת מחקר בנושא ניתנת להזמנה ולהורדה אוטומטית לאחר ביצוע התשלום.

אפשרויות תשלום:

ניתן לשלם עבור כל העבודות האקדמיות, סמינריונים, ועבודות המחקר בעזרת כרטיסי ויזה ומאסטרקרד 24 שעות ביממה.

אודות האתר:

יובנק הנו מאגר עבודות אקדמיות לסטודנטים, מאמרים, מחקרים, תזות ,סמינריונים ועבודות גמר הגדול בישראל. כל התקצירים באתר ניתנים לצפיה ללא תשלום. ברשותנו מעל ל-7000 עבודות מוכנות במגוון נושאים.