היישום אינו מחובר לאינטרנט

דגי מאכל ותכונותיהם

עבודה מס' 060538

מחיר: 373.95 ₪   הוסף לסל

תאור העבודה: תכונות, יבוא, צריכה ושימושים.

11,565 מילים ,40 מקורות ,2001

תקציר העבודה:

הדגים נתפסים במאכל אנין ועדין והינם פופולריים בקרב שכבות רחבות באוכלוסייה. הדג הוא גם מזון מומלץ ביותר מהיותו דל כולסטרול, דל קלוריות, עשיר בסידן ולפי תאוריות של דיאטיקנים רבים גם מסייע פעיל בהרזיה (אהרוני, 1997:8).
ימה של ארץ ישראל אינו עשיר בדגים כמו הים הצפוני, אולם נחשב כמקום דיג משובח, שכן התנאים האקולוגיים ליד חופי ארץ ישראל נוחים להתפתחות בעלי חיים וביניהם דגים. יחד עם זאת, מכיוון שעונות הרבייה אינן לאורך כל השנה, הרי שעונת הדייג הטובה ביותר היא בחודשים נובמבר עד מאי בעוד העונה הגרועה ביותר היא בחדשים יולי עד ספטמבר (שם: 7-9). מהאמור ניתן להבין כי רבים מהדגים הטריים הניצודים בחופי הארץ הינם עונתיים ואם רוצים לצרוך אותם כל השנה, הרי שיש לדאוג להקפיאם לתקופה ממושכת יותר או לחילופין לייבאם ממקומות שבהם הם נפוצים יותר, כפי שעושים לגבי דגים שאינם מצוייים בחופי הים התיכון.

לפיכך נעמוד בחיבור זה על הדגים הנפוצים בארץ, הן מבחינת המצאותם בחופים ובאגמים, הן מבחינת גידולם והן מבחינת היבוא שלהם לארץ בתקופות שונות. כמו כן נבחן את נתוני הצריכה של הדגים ובעיקר נתייחס להיבטים הבריאותיים של הדגים העשירים מבחינה תזונתית ובנוסף לכך עשויים לסייע במניעת מחלות שונות כסרטן, שבץ מוחין והתקפי לב (Ackman, 2000: 167-169; Lehane & Lewis, 2000: 91-125; Zhang et. Al., 2000: 615-621). לא נפסח גם על הטיפול בדגים, שכן לעתים עלול הדבר להיות מסוכן, וכבר מתו אנשים מדקירה של דג. קניית הדגים, ניקוים, איפסונם וכמובן הכנתם, מחייבים לפחות ידע בסיסי ועל כך נעמוד בתוספת טיפים שונים, לחובבי הדגים הותיקים ואלה שודאי עוד יצטרפו מסיבות שונות לאחר העיון בתחקיר זה.
בתאבון.

תוכן עניינים:
מבוא
פרק א: הדגים לסוגיהם
1.1. דגי ים
1.2. דגי מים מתוקים
1.3. פירות ים וסרטנים
1.4. שימורי דגים
פרק ב: נתוני צריכה
2.1. מה צורכים (בעיקר)?
2.2. למה צורכים?
2.2.1. מניעים רציונליים
2.2.2. מניעים אמוציונליים
2.2.3. מניעים פרקטיים
2.3. כמה צורכים?
2.4. מתי צורכים?
פרק ג: דגים ובריאות
3.1. דגים מספקים צרכים בריאותיים יומיומיים
3.2. אכילת דגים מונעת מחלות ומאריכה את תוחלת החיים
3.3. האם הדגים גם מסוכנים?
פרק ד: שאלות נפוצות בנושאי דגים - טיפול בדגים, הכנתם וקצת טיפים
סיכום
בחנויות ובמרכולים.
ביבליוגרפיה

מקורות:

אהרוני, י., (1997), דגים, כתר, ירושלים.
ארד, נ., "הגיעו דגי 99'", ידיעות אחרונות - כלכלה, 3/2/1999.
"בזוית אישית", רדיו כל חי, 17/9/98.
גוגנהיים, י.ק., קאופמן, י.א. ורשף, א., (עורכים), (1985), טבלאות הרכב המזונות, המכללה לחינוך ע"ש דוד ילין, ירושליים.
גוזלן, ס., "סטייל", חדשות הגליל, 2/10/98.
גור, ז., "מנה ראשונה", על השולחן 93, 1998, עמ' 7.
דברת, ז., "יש הרבה דגים בים", גלובס, 23/2/1999.
"דג טרי ישראלי המעדן האולטימטיבי", המודיע, 18/12/1998.
הללי, י., "חיידק אלים ומסוכן עלול לתקוף בשעת ניקוי קרפיון או אמנון", מעריב, 30/9/97.
"הנושא בטיפול", רדיו כל חי, 24/2/1999, (ראיון של שלהבת חסדיאל עם אביגל מארגון מגדלי הדגים).
וידרא, נ., (1940), הדייג בארץ ישראל, מרכז החבל הימי בישראל, תל אביב.
"זהירות! חיידקים אלימים בבריכות הדגים!", המודיע, 17/4/99.
חן, ש., "לפחות פעם בשבוע", ידיעות אחרונות - כלכלה, 3/2/1999.
חדשות הון ליין,"עלייה של 20% אחוז בצריכת הדגים מסתמנת לקראת החזים", 21/9/1997.
טבת, ת., "שנהיה לראש", צפת - ראש פינה, 18/9/1998, עמ' 3-4.
מאיר, ח. ורשף, א., (עורכים), (1997), טבלאות הרכב מזונות, משרד הבריאות, ירושליים.
מותגים, (מרץ 1999), סקר בנושא צריכת ואכילת דגים טריים במגזר רוסי, חרדי, ערבי ויהודי כללי, (פרזנטציה).
מזורי, ד. "מחירי הדגים עלו ב- 17% עקב הביקוש לתשעה באב", מעריב עסקים, 6/9/97.
מילנר, א., "שיפור במצב האשה שנדקרה מדג דניס", ידעות אחרונות, 28/10/98.
מילנר, א., ופטרסבורג, ע., "אשה אבדה ידה לאחר שנדקרה מדג דניס", ידיעות אחרונות, 27/10/98.
נחמני, ז., "זהירות, הדג שלך יכול להיות מסוכן!", יום ליום, 25/3/99.
נחתומי, ח., "גידול של 20 אחוזים בצריכת דגי אמנון", הצופה, 12/11/1998.
סנובסקי, צ., ושפירו, ג'., (1999), הדייג וחקלאות המים בישראל בשנת 1997, משרד החקלאות - אגף הדייג, טבריה.
קומר, א., "דור אחרון לצייד", על השולחן 93, 1998, עמ' 18-22.
רוזמן-אורבך, מ., "אכלו דגים", מעריב סיגנון, 21/10/98.
רוזנבלום, ש., "סיבת המוות: דקירה מדג דני", ידיעות אחרונות, 13/11/1998.
רפאלי, א., "מגמה של אכילת דגים מטעמי בריאות", המחנה החרדי, 18/2/99.
שלמור, אירינה, 1999, תוכנית יחסי ציבור - "תמיד", דגים טריים, תל אביב.
Ackman, R.G., "Fatty Acids in Fish and Shellfish", ******, 2000 pp. 153-174.
Al-Yousuf, M.H.,El- Shahawi Al-Ghais, S.M., "Trace Metals in Liver, Skin and Muscle of Lethrinus Lentjan Fish Species in Relations to Body Length and Sex", Scientific Total Environ, 256(2-3), 2000, pp. 87-94.
Brown, A.C., "Lupus Erythematosus and Nutrition: A Review of the Literature", Jurnal Ren Nutrition, 10(4), 2000, pp. 170-163.
Chavez, A., "Diet that Prevents Cancer: Recommendations From the American Institute for Cancer Reserch", International Jurnal of Cancer, 11, 1998 pp. 2038-2044.
Gariballa, S.E., "Nutrition Factors in Stroke", British Jurnal Nutrition, 84(1), 2000, 5-17.
Harris, M., (1985), Good to Eat, Waveland Press, Illinois.
Higdon, J.V, Liu J., Du, S.H., Morrow, J.D., Ames, B.N. Wander, R.C., "Supplementation of Postmenopausal Women with Fish Oil", American Jurnal Clinique Nutrition, 72(3), 2000, pp. 714-722.
Hu, F.B., Rimm, E.B., Stampfer, M.J., Ascherio, A., Spiegelman, D. Willett, W.C., "Prospective Study of Major Dietry Patterns and Risk of Coronary Heart Disease in Men", American Jurnal of Clinique Nutrition, 72(4), 2000, pp. 912-21.
Lehane, L. Lewis, R.J., "Fish and Human Health", International Jurnal Food Microbiol 61(2-3), 2000, pp. 91-125.
Lehane, L. Olley, J., "Histamine Fish Poisoning Revisited", International Jurnal Food Microbiol, 58(1-2), 2000, pp. 1-37/
Myers, G.J., Davidson, P.W., Cox, C., Shamlaye, c., Cernichiari, E. Clarkson, T.W., "Twenty-Seven Years Studiing the Human Neurotoxicity of Methylmercury Exposure", Environment Research, 83(3), 2000, pp. 275-285.
Nakagawa, H., Yamamoto, D., Kiyozuka, D., Tsuta, K., Uemura, Y., Hioki, K., Tsutsui, y. Tsubura, A., "Effects of Genistein and Synergistic Action in Combination with Eicosapentaenoic Acid on the Growth of Brcast Cancer Cell Lines", Jurnal Cancer Reserch Clinique Oncol, 126(8), 2000, pp. 448-454.
O'Keefe, J.H., Harris, W.S., "From Inuit to Impementation: Omega-3 Fatty Acids Come of Age", Mayo Clin Proc, 75(6), 2000, pp. 607-614.
Sergent, J.R. Tacon, A.G., "Development of Farmer Fish: a Nutritionally Necessary Alternative to Meat", Proc Nutrition Society, 58(2), 1999, 397-401.
Simoons, F.J., (1984), Eat Not This Flesh, The University of Wisconsin Press, London.
Simopoulos, A.P., "Human Requirement for N-3 Polyunsaturated Fatty Acids", Poult Scientific, 79(7), 2000, pp. 961-970.
Torres, I.C., Mira, L., Ornekas, C.P. Melim, A., "Study of the Effects of Dietary Fish Intake on Serum Lipids and Lipoproteins in Two Populations With Different Dietary Habits", British Jurnal Nutrition, 83(4), 2000, pp. 371-379.
Venturi, S., Donati, F.M., Venturi, A., Venturi, M., Grossi, L. Guidi A., "Role of Loadine in Evolution and Eareinogenesis if Thyroid' Brest and Stomach", Adv Clinique Path, 4(1), 2000, pp. 11-7.
Wallace, J.M., McCabe, A.J., Roche, H.M., Higgins, S., Robson, P.J., Gilmore, W.S., McGlynn, H. Strain J.J., "The Effect of Low-Does Fish Oil Supplementation on Serum Growth Factors in Healthy Humans", European Jurnal Clinique Nutrition , 54(9), 2000, pp. 690-694.
Wasling, C., "Role of the Cardioprotective Diet in Preventing Coronary Heart Disease", British Jurnal Nurs, 8(18), 1999, pp. 1239-1248.
Weisburger, J.H., "Approaches for Chronic Disease Prevention Based on Current Understanding of Underkying Mechanisms", American Jurnal Clinique Nutrititon, 71(6), 2000, pp. 171-179.
Willett, W.C., "Relations of Meat, Fat, and Fiber Intake to the Rrisk of Colon Cancer in a Prospective Study Among Women", N Eng Jurnal Medicin, 323, 1990 pp. 1664-1672.
Zhang, J., Temme, E.H. Kesteloot, H., "Fish Consumption is Inversely Associated With Male Lung Cancer", International Jurnal Epidemiol 29(4), 2000, pp. 615-621.

תגים:

תזונה · אוכל · מזון · חקלאות · ימית · פירות · בריאות · מתכונים

עבודות נוספות בנושא:

אפשרויות משלוח:

ניתן לקבל ולהזמין עבודה זו באופן מיידי במאגר העבודות של יובנק. כל עבודה אקדמית בנושא "דגי מאכל ותכונותיהם", סמינריון אודות "דגי מאכל ותכונותיהם" או עבודת מחקר בנושא ניתנת להזמנה ולהורדה אוטומטית לאחר ביצוע התשלום.

אפשרויות תשלום:

ניתן לשלם עבור כל העבודות האקדמיות, סמינריונים, ועבודות המחקר בעזרת כרטיסי ויזה ומאסטרקרד 24 שעות ביממה.

אודות האתר:

יובנק הנו מאגר עבודות אקדמיות לסטודנטים, מאמרים, מחקרים, תזות ,סמינריונים ועבודות גמר הגדול בישראל. כל התקצירים באתר ניתנים לצפיה ללא תשלום. ברשותנו מעל ל-7000 עבודות מוכנות במגוון נושאים.