היישום אינו מחובר לאינטרנט

ניתוח מורפולוגי של "אשת חיל"-משלי,לא',31-10

עבודה מס' 040920

מחיר: 203.95 ₪   הוסף לסל

תאור העבודה: פרשנות מפורטת של מילים וביטויים, והצורות הייחודיות.

4,573 מילים ,19 מקורות

תקציר העבודה:

0.1 הקורפוס
משל 'אשת חיל' (משלי, לא, 10-31)
המדובר בקורפוס מוגבל - משל "סגור" ומוגדר, הכלול בקובץ משלי שלמה.

0.2 נושא המחקר - שאלות והשערות
מורפולוגיה - תורת הצורות - ענף בחקר הלשון העוסק בתצורת המילה - במורפם- בלשון מסויימת, תוך בחינת הרכבה, צירופיה השונים והשתייכותה הקטגוריאלית.

לשון השירה המקראית מאופיינת בראש ובראשונה בקצב מוסיקאלי ובהיגוי רתמי של ההברות במלים. מכאן יוצא סגנון ייחודי, המתבטא הן במבנים תחביריים חסכניים ומתוחכמים, המטילים את כובד המשמעות על המילה וצירופיה ולא על סדר המילים וחיבורן, והן בתצורות מילים ייחודיות .

במסגרת עבודה זו אנסה לעמוד על אפיוני הטקסט מנקודת מבט בלשנית ולא דרשנית. מתוך נקודת מבט זו אעסוק באפיוניו המורפולוגיים של הטקסט, תוך עיסוק מינימאלי בלבד בהיבטים מילוניים - פילולוגיים - ותחביריים.

מבחינת הטקסט של 'אשת חיל', העיסוק בו עד כה התמקד בניתוח ספרותי של המשל והנמשל ובנסיון דרשני להבין את המטאפורות הרבות שבטקסט.
לא נמצא באף מקום ניתוח לשוני ספציפי של הטקסט, כיחידה עצמאית בתוך ספר המשלים, וכקורפוס לשוני בעל מאפיינים אדיוסינקרטיים בתוך המכלול כולו של השירה המקראית המאוחרת.

הנושאים שייבחנו בעבודה זו הם:
א) שימושי לשון המשל 'אשת חיל' בצורות מסויימות.
ב) האם אפשר להצביע על נטיה כללית של שימוש בצורות מסויימות על פני אחרות?
ג) צורות יחידאיות לטקסט - מקורן, שימושן בהקשר והסיבות לבחירתן.

0.3 לשון השירה במקרא
התורה כולה ניתנה לנו בסגנון אמנותי עטור קישוטי לשון ומליצה. אולם בנוסף לכך מצויות במקרא כמה יצירות שיריות, אשר בדיקתן מבחינה לשונית מאשרת את קדמוניותן. כמו כן, מצויים במקרא טקסטים מאוחרים יותר, אשר גם הצורות השיריות שבהם מבטאות סגנון מיוחד והשפעות לשוניות שונות.

הלשון הציורית הנשגבה, הצמצום והקיצור, הריתמוס החגיגי והדרמטיות - כל אלה מצמצמים את המרחק שבין הפרוזה לשירה בספרות המקרא. אולם מבחינת הלשון אנו מוצאים ביטויים, מילים ונטיות דקדוקיות, המאפיינות את השירה לבדה. מבחינה תחבירית נוהגת השירה המקראית להצטמצם ולבטא את עצמה בקיצור, תוך חסכון מירבי במילים .

0.4 שיטת העבודה
א. ניתוח כל צורה בנפרד תוך התייחסות להיבטים מורפולוגיים ייחודיים, הקבלה ללשונות שמיות אחרות, השוואה למקומות אחרים במקרא ובחינת ההתפתחות ההיסטורית של הצורה.
ב. מיון הצורות לפי חלקי הדיבר השונים וסיכום מאפייניהן.
ג. נסיון לעמוד על אפיונו הלשוני של המשל לאור התופעות שנותחו.

תגים:

תנך · לשון · עברית

עבודות נוספות בנושא:

אפשרויות משלוח:

ניתן לקבל ולהזמין עבודה זו באופן מיידי במאגר העבודות של יובנק. כל עבודה אקדמית בנושא "ניתוח מורפולוגי של "אשת חיל"-משלי,לא',31-10", סמינריון אודות "ניתוח מורפולוגי של "אשת חיל"-משלי,לא',31-10" או עבודת מחקר בנושא ניתנת להזמנה ולהורדה אוטומטית לאחר ביצוע התשלום.

אפשרויות תשלום:

ניתן לשלם עבור כל העבודות האקדמיות, סמינריונים, ועבודות המחקר בעזרת כרטיסי ויזה ומאסטרקרד 24 שעות ביממה.

אודות האתר:

יובנק הנו מאגר עבודות אקדמיות לסטודנטים, מאמרים, מחקרים, תזות ,סמינריונים ועבודות גמר הגדול בישראל. כל התקצירים באתר ניתנים לצפיה ללא תשלום. ברשותנו מעל ל-7000 עבודות מוכנות במגוון נושאים.