היישום אינו מחובר לאינטרנט

קהילת הלהטבים בישראל

עבודה מס' 070824

מחיר: 299.95 ₪   הוסף לסל

תאור העבודה: תמורות ושינויים במעמד קהילת לסביות, הומואים, טרנסג'נדרים וביסקסואלים (להט"ב) בשיח הציבורי ובחקיקה הישראלית.

5,373 מילים ,30 מקורות ,2017

תקציר העבודה:

בחברות מערביות התרחב בעשורים האחרונים מאבקם של אנשים בעלי קטגוריית זהות משותפת לקבל הכרה חברתית מן הממשל. מאבק זה תחילתו בתמורות שחלו בשיח הליברלי ובמעבר ההדרגתי מפוליטיקה של אוניברסליות שבה כל פרט זכאי לזכויות ולהזדמנויות שוות בחברה, לתפיסה רב תרבותית המושתתת על פוליטיקה של שוני ומדגישה את זכותם של השונים בחברה לבטא גם את מה שמייחד אותם ולא רק את מה שמשותף להם עם התרבות השלטת באותה מדינה וחברה.
עבודה זו עוסקת בחקר קהילת לסביות, הומואים, טרנסג'נדרים וביסקסואלים (להט"ב) בישראל על מאפייניה השונים כקהילה שונה, על התמודדות הקהילה עם החברה והתמודדות החברה הישראלית עם קהילה זו, עם הקשיים השונים בשינוי התפיסה הציבורית כלפי הקהילה וקשיים שונים באימוץ וגידול ילדים בקרב חברי הקהילה הנ"ל.
לפיכך, המחקר בנוי באופן הבא: החלק הראשון בעבודה הינו פרק סקירת הספרות אשר מציג את קהילת הלהט"ב בישראל על מאפייניה השונים, את ההכרה בזוגות חדש מיניים בישראל והטיעונים לכך וכן עמדות הממשל כלפי קהילה זו. פרק שני בסקירת הספרות עוסק בזכות להורות בקרב חברי קהילת הלהט"ב, כלומר בחינת התופעה בקרב קהילות זהות ברחבי העולם, תנאים לאימוץ וגידול ילדים בקרב חברי הקהילה, הצורך בפונדקאות והחוקים בנושא וכן התמודדות חברי הקהילה עם הקשיים הנלווים לתהליך ההורות בישראל.
הפרק השלישי בסקירת הספרות עוסק בעמדות הציבור כלפי קהילת הלהט"ב בישראל תוך הצגת עמדות בעד ונגד קיום והכרה בקהילה זו. פרק זה תחילה סוקר מהן עמדות ולאחר מכן בוחן את עמדות הציבור בארץ.
חלק שני בעבודה הינו פרק הסיכום. פרק זה מציג את עיקרי התובנות אשר עלו מתוך סקירת הספרות ועמדות החוקרת כלפי סוגיה נחקרת זו. כמו כן, חלק זה מציג את תרומת המחקר הנוכחי בהיבטים מחקריים ואישיים, מצביע על מגבלות המחקר ומציע הצעות למחקרי המשך נוספים בתחום מחקר זה.
בחרתי לעסוק ולחקור את קהילת הלהט"ב בישראל בשל ההכרה ההולכת וגוברת בקהילה זו תוך גידול משמעותי בקהילה. אני מוצאת בנושא זה עניין רב בשל העובדה כי החברה בישראל הינה חברה ייחודית והטרוגנית המורכבת מאוכלוסיות שונות לרבות המגזר החרדי והכרה בקהילה נוספת ושונה בחברה הישראלית זו סוגיה מעניינת.

תוכן עניינים:
1. מבוא
2. סקירת ספרות
2.1 קהילת הלהט"בים בישראל
2.2 הכרה בקהילת הלהט"ב בישראל
2.3 החוק לכבוד וזכויות להט"ב
2.3.1 החוק בישראל
2.3.2 החוק בעולם
2.4 הזכות להורות
2.5 עמדות ותפיסת הציבור בישראל כלפי קהילת הלהט"ב
3. סיכום
4. ביבליוגרפיה

קטע מהעבודה:

תופעת ההומוסקסואליות נחשבה עד שנות השבעים לפתולוגיה ונחשבה לאחת מההפרעות הנפשיות הקשורות בתפקוד המיני. במקביל, לאורך השנים התפתחו טיפולי ההמרה- טיפולים אשר נועדו להכחיד את הנטייה ההומוסקסואלית ה"פתולוגית". טיפולים אלו קיימים גם היום ומעוררים מחלוקת משמעותית בקרב אנשי מקצוע. בעקבות אירועי סטונוול בשנת 1969, ועם הקמת התנועה לזכויות ההומוסקסואלים והלסביות, גברו הלחצים החברתיים והפוליטיים להכרה בקבוצת אוכלוסייה זו (Plummer, 1995). בשנת 1973 נשאו לחצים אלה פרי עם הוצאת ההומוסקסואליות מסיווג ההפרעות הנפשיות האמריקאי (DSM- 3) (בן עמי, 2010).

עבודות נוספות בנושא:

אפשרויות משלוח:

ניתן לקבל ולהזמין עבודה זו באופן מיידי במאגר העבודות של יובנק. כל עבודה אקדמית בנושא "קהילת הלהטבים בישראל", סמינריון אודות "קהילת הלהטבים בישראל" או עבודת מחקר בנושא ניתנת להזמנה ולהורדה אוטומטית לאחר ביצוע התשלום.

אפשרויות תשלום:

ניתן לשלם עבור כל העבודות האקדמיות, סמינריונים, ועבודות המחקר בעזרת כרטיסי ויזה ומאסטרקרד 24 שעות ביממה.

אודות האתר:

יובנק הנו מאגר עבודות אקדמיות לסטודנטים, מאמרים, מחקרים, תזות ,סמינריונים ועבודות גמר הגדול בישראל. כל התקצירים באתר ניתנים לצפיה ללא תשלום. ברשותנו מעל ל-7000 עבודות מוכנות במגוון נושאים.