היישום אינו מחובר לאינטרנט

שלטונו של בן בלה באלג'יריה העצמאית

עבודה מס' 040292

מחיר: 276.95 ₪   הוסף לסל

תאור העבודה: הקמת הFLN-, המאבקים בתוכו והתחזקות בומדיין והמאבק הסופי על השלטון בין בן בלה ובומדיין.

7,081 מילים ,10 מקורות

תקציר העבודה:

עצמאות אלג'יריה - המעבר מתנועה לאומית לאליטה עצמאית שלטת

תוכן העניינים
1. פתח דבר
2. הקמת ה-FLN
הרקע להקמתו
המבנה והאידאולוגיה
ההשתלטות
3. המאבקים ב-FLN
היריבות: חיצוניים-פנימיים
הכוחות החדשים בצמרת
4. הקמת ה- G.P.R.A
התחזקות בומדיין והחלטות המתונים
הברית: בומדיין ובן בלה
ה- GPRA מול הצבא
5. המאבק הסופי על השלטון
נצחון בן בלה
שלטון בן בלה באלג'יריה העצמאית
הנצחון הסופי - בומדיין
6. דיון וסיכום

פתח דבר

בשנת 1830, לאחר שלטון עות'מאני שנמשך כשלוש מאות שנה, נכבשה אלג'יריה על ידי הצרפתים. עד שנת 1845 היה זה כיבוש מוגבל כשהנוכחות הצרפתית קיימת בעיקר באזורי החוף. בשאר חלקי המדינה שלט האמיר עבד אל-קאדר על שטח שנחשב כישות עצמאית לחלוטין. ב1839 - מחליטה צרפת להיכנס לפנים הארץ אפילו במחיר מלחמה כוללת עם האמיר שבסיומה נפלה אלג'יריה לידי הצרפתים.
החברה האלג'ירית היתה באותן שנים שבטית בעיקרה כשהמונחים "מדינה" או "זהות לאומית" זרים לתושביה. על אף העובדה שבאותה תקופה לא קיים היה עדיין רגש לאומי אלג'ירי הרי מדינתו של עבד אל-קאדר היתה שלב מכין בעיצוב לאומיות זו. על אף התנגדות המקומיים להתערבות של מעצמה חילונית מבחוץ ורצונם לשמור על אורח
חייהם השבטי המסורתי בהתאם לחוק הדתי של הקוראן, חתרו הצרפתים להפוך את אלג'יריה להמשך ישיר של ארצם.
לאלג'יריה החלו לנהור מתישבים צרפתיים, קולוניים שנקראו בהמשך פייה-נואר, והחל תהליך של קולוניזציה תוך הפקעת אדמות המקומיים.
הצרפתים התנהגו כאילו אלג'יריה היא אירופאית ולא אפריקאית והלאומיות האלג'יראית המאוחרת יותר היתה במידה רבה תגובה להתיחסות זו.

עד לתקופת מלחמת העולם ה- I נקטה צרפת בשיטת האסימילציה הצנטרליסטית שמטרתה הייתה החרבת המבנה האריסטוקרטי השבטי וקידום מעמד המתישבים הצרפתיים על חשבון התושבים המקומיים. במהלך המאה התשע עשרה פרצו מעת לעת מרידות קטנות ומקומיות ששיקפו התנגדות לפלישה יותר מאשר רגשות לאומיים.
באלג'יריה של אותה תקופה לא קיים היה רעיון של אומה אלג'יראית ולא קיימים היו מוסדות שיארגנו את האלג'יראים להתנגדות לשלטון הזר. המושג מדינה נתפס על ידי המקומיים כתוצאה של בריתות חברתיות הכוללות את כל האדמות האיסלם. כדי להגיע לחברה לאומית הם היו צריכים ללמוד את רעיון האומה המבוסס על גבולות טריטוריאליים שבמהותו הוא רעיון מערבי.

אלג'יריה נחשבה כחלק מצרפת אולם כאזרח צרפתי נחשב אלג'יראי שויתר על זכויותיו לפי חוק המעמד האישי המוסלמי. רק מעטים מהמוסלמים באלג'יר הסכימו לתנאים אלה. גם הצרפתים הכחישו את קיומה של "אומה" אלג'יראית והפער בין האירופאים- צרפתים לבין המקומיים הלך וגדל כך שהמקומיים לא ראו עצמם כלל כחלק מצרפת.
על אף ביטויים ותופעות מסויימות של גילויי לאומיות אלג'יראים, בדומה לאלו שהתרחשו בקונגרס השלישי של הלאומים בלוזאן בשנת 1916, הרי גם בתחילת המאה העשרים אופיינה ההתארגנות בדרישה לשיוויון זכויות ורצון להשיג סטטוס פוליטי שווה לזה של הצרפתים.
בזמן מלחמת העולם ה I - גוייסו אלג'יראים רבים לצבא צרפת ונשלחו לאירופה. שם למדו את עקרונות החרות, זכויות האזרח. הם החלו להשוות את האידיאלים של המערב למציאות שנכפתה על המוסלמים באלג'יריה על ידי האירופים. בבתי הספר הצרפתיים למדה האליטה את העקרונות של חופש, שיוויון ואחווה וצרפת הפכה להיות אולפנא
ללאומיות.

לאחר מלחמת העולם הראשונה נטשו הצרפתים את מדיניות האסימילציה ואימצו את מדיניות האסוציאציה שהתבססה על העקרון שלכובש אחריות כלפי המקומים. קיים היה רצון לאפשר למקומיים להתפתח באמצעות מוסדותיהם שלהם תוך התחשבות בתרבותם השונה. ניתנה אוטונומיה לתושבים אך לא היה כאן שוויון. באותן שנים הוביל האמיר חאלד, נכדו של עבד אל-קאדר, רשימה שקראה לביטול הזכויות המיוחדות של המתישבים הצרפתים. הפתרון שהציע נטה לאסימילציה. הוא רצה שוויון בין המקומיים למתישבים כך שלכל מוסלמי תהיה הזכות לקבל אזרחות צרפתית בלי
לוותר על מעמדו כמוסלמי. הוא רצה במיגור כוחה המיוחד של האדמיניסטרציה הקולוניאלית ולמעשה היה לאביהם הרוחני של המפלגות הלאומיות שקמו בהמשך.

עבודה זו סוקרת את המאבק של אלג'יריה לשחרור לאומי הן מן ההיבט החברתי והן מן ההיבט הפוליטי. כמו כן, מוצגת הבעיתיות המיוחדת של אלג'יריה לעומת אומות אחרות שלחמו לשוויון.

מקורות:

1. הורן, א מלחמה פראית לשלום- מלחמת אלג'יר 1954-1962 לונדון, מקמילן, 1977
2. מאסי, ז'. הצנחנים נגד הטרור - הקרב על אלג'יר תל אביב: מערכות, 1975
3. Alen - Nasr,J.M. A HISTORY OF THE MAGHREB Cambridge, 1971
4. Clark M,K Algeria in Tarmoil . New York
5. Danziger, R abd Al-Qadir and the Algerians London, 1977
6. Heggoy, a. "The Origins of Algerian Nationalism in the Colony and in France". Muslim World XII 1976
7. Horne, A. A Savage War of Peace - Algeria 1954-1962 London -Johnson, D. "Algeria: Some Problems of Moder History". 1977
Journal of African History Vol 2 1964
8. Lassassie, A. Non-Algenment and Algerian Foreign Policy - Newcastle, Gower Publishing company, 1988
9. Quendt, W.B. Revolution and Political Leadership . Cambridge, -1962 - 1954
10. Talbott, J. The War Without a Nama- France in Algeria , 1954-1962. London, 1980

תגים:

צרפת · מהפיכה · אלג · aprg

אפשרויות משלוח:

ניתן לקבל ולהזמין עבודה זו באופן מיידי במאגר העבודות של יובנק. כל עבודה אקדמית בנושא "שלטונו של בן בלה באלג'יריה העצמאית", סמינריון אודות "שלטונו של בן בלה באלג'יריה העצמאית" או עבודת מחקר בנושא ניתנת להזמנה ולהורדה אוטומטית לאחר ביצוע התשלום.

אפשרויות תשלום:

ניתן לשלם עבור כל העבודות האקדמיות, סמינריונים, ועבודות המחקר בעזרת כרטיסי ויזה ומאסטרקרד 24 שעות ביממה.

אודות האתר:

יובנק הנו מאגר עבודות אקדמיות לסטודנטים, מאמרים, מחקרים, תזות ,סמינריונים ועבודות גמר הגדול בישראל. כל התקצירים באתר ניתנים לצפיה ללא תשלום. ברשותנו מעל ל-7000 עבודות מוכנות במגוון נושאים.