היישום אינו מחובר לאינטרנט

מפעלי ים המלח - בקרת איכות סטטיסטית

עבודה מס' 068240

מחיר: 544.95 ₪   הוסף לסל

תאור העבודה: ניתוח בעיית ייצור מוצרים פגומים בתהליך הייצור במפעל, תוך ביצוע בדיקות סטטיסטיות בנקודות קריטיות בתהליך על מנת להציג למפעל מסקנות והמלצות לעתיד.

5,059 מילים ,3 מקורות ,2007

תקציר העבודה:

חברת "אהבה" מספקת מוצרי טיפוח לגוף מים המלח. לחברה מוצרים רבים המשווקים בארץ ובחו"ל. מטרות המפעל הן לצמצם את עלויות הייצור ולהביא לעקביות במוצר כך שיעמוד בדרישות המפרט וליצור שונות מינימאלית.

על מנת לנתח את הבעיה השתמשנו במספר כלי ניתוח כגון: תרשים פארטו ואדרת הדג.
המוטיבציה שלנו בתהליך היא למצוא את הסיבות לפגומים בתהליך שנראה כי המהותי ביותר ומשפיע רבות במפעל ועל רווחיו.

בחרנו להתמקד בתהליך ייצור קרם ידיים היפואלרגני בשלב מילוי הקרם ואריזתו בשפורפרות.
בתרשים הזרימה של התהליך שנבחר ניתן לראות כי הצמתים הנמדדים למוצר הם: מרכוז המלל והלוגו על גבי השפורפרת (מלפנים ומאחור), משקל הקרם, הטמפרטורה בה מתבצעת סגירתה של השפורפרת וחיצוניותה (האריזה).

המדידות נעשו ב- 25 מדגמים בכל צומת ונותחו ע"י תרשימי בקרה למשתנים ולתכונות וכמו כן נבדק כושר התהליך לכל אחד.

המסקנות העיקריות אליהן הגענו הן:
* זמן ה- SET-UP בתחילת התהליך הוא ארוך
* כל הפסקה של המכונה גוררת בעקבותיה עליה במספר הפגומים.
* למרכוז יש משקל רב ביצירת הפגומים.

ההמלצות לעתיד:
* יש לצמצם את זמן ה-.SET-UP
* להתמקד ראשית בגורם המרכוז.
* לצמצם את רוחב (טווח) גבולות המפרט בקו הייצור בצומת הטמפרטורה.
* לבחון שנית את מידת שביעות הרצון מאחוז הקבלה של חומרי גלם מהספקים.

תוכן עניינים:
תקציר מנהלים
מבוא
פרק 1: הצגת הארגון
פרק 2: הבעיה כפי שהיא נראית בארגון
ניתוח הבעיה - תרשים אדרת הדג
תרשים פארטו
פרק 3: תיאור התהליך הנבחר
תרשים זרימה
המוטיבציה לבחירת התהליך
פרק 4: איסוף הנתונים
ההכנות לשימוש יעיל בתרשימים
תרשימי בקרה למרכוז
תרשימי בקרה למשקל
תרשימי בקרה לטמפרטורה
תרשים P לאריזה
פרק 5: ניתוח תוצאות ומסקנות
פרק 6: דיון והמלצות לעתיד
פרק 7: בקורת על העבודה
ביבליוגרפיה

קטע מהעבודה:

בגמר תהליך מילוי הקרם בשפורפרת וסגירתה, תהליך המתבצע על ידי מכונה אחת (יוסבר בהרחבה בפרק השלישי), נפלטות השפורפרות למסוע שמחוץ למכונה עצמה. במהלך המעבר על המסוע מתבצעת 100% בקרת איכות ידנית לשפורפרות. העובדת שנמצאת בסוף תהליך המילוי, בוחנת כל אחת מהן ובודקת לחץ, אריזה (פגומה או לא פגומה), סימני חום שאינם אמורים להיות ולבסוף שוקלת אותן, השקילה נעשית אקראית פעם בעשר דקות לערך.
כל השפורפרות שאינן עומדות בדרישות המפרט ושעפ"י נסיונה ולמראה עיניה הן פגומות- נזרקות לארגז פגומים, כל השאר מיועדות ללקוח.

תגים:

בקרה תהליכית · אחזקת מנע · אחזקת שבר · בקרה סטטיסטית · פארטו · אדרת הדג · בקרת איכות · מוצר פגום

אפשרויות משלוח:

ניתן לקבל ולהזמין עבודה זו באופן מיידי במאגר העבודות של יובנק. כל עבודה אקדמית בנושא "מפעלי ים המלח - בקרת איכות סטטיסטית", סמינריון אודות "מפעלי ים המלח - בקרת איכות סטטיסטית" או עבודת מחקר בנושא ניתנת להזמנה ולהורדה אוטומטית לאחר ביצוע התשלום.

אפשרויות תשלום:

ניתן לשלם עבור כל העבודות האקדמיות, סמינריונים, ועבודות המחקר בעזרת כרטיסי ויזה ומאסטרקרד 24 שעות ביממה.

אודות האתר:

יובנק הנו מאגר עבודות אקדמיות לסטודנטים, מאמרים, מחקרים, תזות ,סמינריונים ועבודות גמר הגדול בישראל. כל התקצירים באתר ניתנים לצפיה ללא תשלום. ברשותנו מעל ל-7000 עבודות מוכנות במגוון נושאים.