היישום אינו מחובר לאינטרנט

אחריות הצוות הרפואי בחדר הלידה

עבודה מס' 068244

מחיר: 423.95 ₪   הוסף לסל

תאור העבודה: סקירת אחריות הצוות הרפואי בחדר הלידה כלפי היולדת והילד, תוך סקירה של האינטרסים השונים המעורבים בהליך הלידה.

13,209 מילים ,120 מקורות ,2010

תקציר העבודה:

כשליש מן התביעות המוגשות לבתי המשפט בישראל ובארה"ב בנושא רשלנות רפואית, הינן בגין נזקי גוף שנגרמו כתוצאה ממעשה ו/או מחדל, שהוגדרו רשלנות רפואית בלידה. הסיבה הראשונה לכך טריוויאלית: שכיחותן של לידות ביחס לניתוחים ו/או טיפולים רפואיים אחרים. סיבה נוספת היא עובדת החיים האוניברסאלית בדבר המשמעות העליונה של הלידה, המהווה את אחד האירועים המרכזיים בחייו של אדם ולפיכך, כל פגיעה בעובר, נתפסת ע"י ההורה כבלתי נסלחת וטראומטית במיוחד. תביעות בעילת רשלנות רפואית בלידה, לרוב, טומנות בחובן סכומי פיצויים גבוהים מאוד לאור העובדה על אחת כמה וכמה כשר מדובר בנזק, אשר נגרם לעובר או היילוד, אשר ילווה אותו כל ימות חייו ולכן, ההוצאות שיידרשו לו ולהוריו נפרסות על פני תוחלת חיים שלמה.

רוב המקרים המסתיימים בתמותה או בנזק ליילוד, מתרחשים במה שמכונה "הריונות בסיכון גבוה", משמע, במקרים בהם ישנן הפלות קודמות של האם, מחלות כרוניות שלה, ניתוחים קיסריים או לידות קודמות מוקדמות, ריבוי עוברים, סוכרת הריונית ועוד. במרבית המקרים הללו, ניתן לאבחן את היותו של ההיריון בר סיכון גבוהה טרם הלידה ולנהוג ביולדת בהתאם, בין אם בשלב מעקב ההיריון ובין אם בשלב הלידה ולאחריה. יחד עם זאת, בחלק מהמקרים אין תמרורי אזהרה מקדימים, המרמזים על העתיד לקרות, והסיכון מתרחש בעת הלידה עצמה.

לאור האמור לעיל, מתעוררת השאלה - האם כל נזק שנגרם ליולדת או לעובר הינם פרי רשלנותם של הצוות הרפואי המטפל? התשובה אמנם שלילית, אך הדרך לברירת המקרים בהם תיזקף לחובת הצוות הרפואי אחריות בגין הנזק הינה פתלתלה ולא פשוטה כלל וכלל. החקיקה, הפסיקה והספרות המשפטית והרפואית עוסקים רבות בנושא מרתק זה, בו אתמקד, במטרה להציג תמונה מעט ברורה יותר לעניין חובותיו ותחומי אחריותו של הצוות הרפואי בחדר הלידה.

תוכן עניינים:
מבוא
המסגרת הנורמטיבית
תחומי אחריות של הצוות הרפואי בחדר לידה
האחריות של הצוות הרפואי בחדר לידה - כלפי מי?
משפט משווה
סיכום ומסקנות
ביבליוגרפיה

קטע מהעבודה:

במסגרת התייחסות לסוגיית האוטונומיה של חולה על גופו, מציג פרופ' שטינברג, שתי תפיסות שונות(7): "עקרון האוטונומיה מטיל על הרופא זכות וחובה מוסרית לשיקול-דעת מקצועי, ומכאן שתוצאות מעשיו נתונים לשבח או לגנאי, ואף לענישה בגין רשלנות. מאידך, מטיל העקרון הזה זכות וחובה על החולה לשיקול-דעת עצמאי לקבלת החלטות, בהתאם לחוות-דעת מקצועית של הרופאים. יחסי חולה-רופא תקינים ואימון הדדי תלויים במידה רבה באיזון נכון של עקרון האוטונומיה, הן של החולה והן של הרופא."(8)
לעומת זאת, הגישה ביהדות, אינה עולה בקנה אחד עם עקרון האוטונומיה, וכלשון פרופ' שטינברג:

תגים:

רשלנות רפואית · רפואה ומשפט · נזיקיו · לידה · הורות · עובר · הריון · אחריות נזיקית

אפשרויות משלוח:

ניתן לקבל ולהזמין עבודה זו באופן מיידי במאגר העבודות של יובנק. כל עבודה אקדמית בנושא "אחריות הצוות הרפואי בחדר הלידה", סמינריון אודות "אחריות הצוות הרפואי בחדר הלידה" או עבודת מחקר בנושא ניתנת להזמנה ולהורדה אוטומטית לאחר ביצוע התשלום.

אפשרויות תשלום:

ניתן לשלם עבור כל העבודות האקדמיות, סמינריונים, ועבודות המחקר בעזרת כרטיסי ויזה ומאסטרקרד 24 שעות ביממה.

אודות האתר:

יובנק הנו מאגר עבודות אקדמיות לסטודנטים, מאמרים, מחקרים, תזות ,סמינריונים ועבודות גמר הגדול בישראל. כל התקצירים באתר ניתנים לצפיה ללא תשלום. ברשותנו מעל ל-7000 עבודות מוכנות במגוון נושאים.